Witajcie
Szukam jakiegoś oprogramowania bądź strony internetowej która umożliwia generowanie blankietów np. paczki pobraniowej które można drukować na normalnej czystej kartce A4 a nie na gotowych blankietach pocztowych.
W miarę działające co do tej pory znalazłem jest to rozwiązanie: http://www.druczki-pocztowe.pl/
Generuje takie coś: http://img808.imageshack.us/i/obraz000.png/
Czy przyjmą coś takiego na poczcie?
A może Wy znacie jakieś inne sposoby na wykonanie tego?
Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji
Edwin Lewczuk
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
6 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Co prawda, nie jestem zaawansowanym poczto-maniakiem, ale kiedyś miałem z tym trochę do czynienia prowadząc sklep internetowy ze znajomym. Miewaliśmy też czasami dziwne druczki drukowane na szybko z internetu i przechodziły, ale myślę że najprostszym rozwiązaniem w twoim przypadku będzie wydrukowanie każdego druczku po sztuce i zaniesienie przysłowiowej "Pani Krysi" z okienka pocztowego i zapytanie jej o to.
Życzę powodzenia i pozdrawiam
Życzę powodzenia i pozdrawiam
Jakub Kuriata - profesjonalne strony internetowe z wykorzystaniem wielu funkcjonalnych technologii..
-

elementh - Posty: 106
Byłem dzisiaj na poczcie z druczkami ze strony z postu wyżej i wszystko było by ok gdyby druczki miały nadrukowany kod w prawym górnym rogu tak jak na przykładzie adresowania ze strony Poczty Polskiej. Taki kod owszem można wydrukować ale aby uzyskać pewną pulę numeracyjna tych kodów należy podpisać z PP umowę. Nie miałem dzisiaj zbytnio czasu na takie coś aby dowiedzieć się co i jak (procedura, opłaty itd. ) ale jak tylko się dowiem nie omieszkam tu poinformować.
Pozdrawiam Edwin Lewczuk
Pozdrawiam Edwin Lewczuk
-

Edwin Lewczuk - Posty: 69
Pracuję aktualnie nad narzędziem automatyzującym sprzedaż na aukcjach Allegro i mają być tam między innymi takie druczki.
Dzisiaj chciałem przejść do zajmowania się druczkami ale napotykam tu same problemy i widocznie też będę musiał się przejść do Pani na poczcie o popytać o te wszystkie sprawy związane z druczkami aby nie było z nimi problemów choć najchętniej bym to zlecił komuś kto się na tym zna
Jak coś się dowiem to również dam znać, a jakby ktoś już coś wiedział na ten temat to info mile widziane
Dzisiaj chciałem przejść do zajmowania się druczkami ale napotykam tu same problemy i widocznie też będę musiał się przejść do Pani na poczcie o popytać o te wszystkie sprawy związane z druczkami aby nie było z nimi problemów choć najchętniej bym to zlecił komuś kto się na tym zna
Jak coś się dowiem to również dam znać, a jakby ktoś już coś wiedział na ten temat to info mile widziane
-

Michał Cyra - Posty: 36
- Miejscowość: Nowa Sarzyna
Z tego co się póki co dowiedziałem to nie będą przechodzić druki bez kodu kreskowego tego typu co na druczki-pocztowe.pl które wyglądają jak na poniższym obrazku:
http://imageshack.us/photo/my-images/808/obraz000.png/
Niestety aby dowiedzieć się coś więcej zostałem skierowany do Rzeszowa. Dowiedziałem się też, że kod kreskowy oznacza numer paczki, więc myślę, że pewnie jest szansa aby dostać własną pulę kodów kreskowych i to ładnie zautomatyzować tak aby na każdej poczcie druczki były przyjmowane
Póki co pozostaje mi albo udać się do Rzeszowa albo znaleźć numer telefonu do kogoś z poczty kto za coś takiego odpowiada i może mi udzielić informacji jak i również pomocy w tym temacie.
Jak coś będę więcej wiedział to dam znać i być może przyda się to komuś kto będzie miał taki problem jak ja
http://imageshack.us/photo/my-images/808/obraz000.png/
Niestety aby dowiedzieć się coś więcej zostałem skierowany do Rzeszowa. Dowiedziałem się też, że kod kreskowy oznacza numer paczki, więc myślę, że pewnie jest szansa aby dostać własną pulę kodów kreskowych i to ładnie zautomatyzować tak aby na każdej poczcie druczki były przyjmowane
Póki co pozostaje mi albo udać się do Rzeszowa albo znaleźć numer telefonu do kogoś z poczty kto za coś takiego odpowiada i może mi udzielić informacji jak i również pomocy w tym temacie.
Jak coś będę więcej wiedział to dam znać i być może przyda się to komuś kto będzie miał taki problem jak ja
-

Michał Cyra - Posty: 36
- Miejscowość: Nowa Sarzyna
Szukaj w Google kliknij w lewym górnym rogu Grafika wpisz druki pocztowe i też wyskoczy co trzeba wzory itp. 
- Drako23
6 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości