co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
oprogramowanie używane w e-biznesie, a także w pracy biurowej czy rozrywce

Mam pytanko jakim programem najlepiej nagrać to co się dzieje na ekranie monitora? Potrzebne mi to do nagrania jak powstaje projekt w cadzie. Najlepszy program mam na myśli taki co dobrze kompresuje.

pzdr michalsobon

Przeniesione z działu Grafika
Paweł

darmowe projekty kuchni i kuchnie na wymiar www.aredo.pl , system partnerski www.pollecaj.pl , sklep internetowy www.aredomeble.pl zapraszam.
Awatar użytkownika
michalsobon

Simple guy from IT department
ʇuǝɯʇɹɐdǝp ʇı ɯoɹɟ ʎnƃ ǝldɯıs

[size=150]pomogłem Ci -> pajacyk.pl i wszystko jasne[/size]
Awatar użytkownika
lapti

A ja polecam program Camtasia.
Można używać za free przez 30 dni.

Awatar użytkownika
Shadi Rezek

Miejscowość: Kraków

Lubię Camtasię, ale są jeszcze inni:

Do prostych filmów darmowy "brat" programu Camtasia Studio czyli Jing.

Do bardzo skomplikowanych Adobe Captivate - też darmowy trial 30-dniowy.

--
pozdrawiam serdecznie
Ola Żuławińska
www.AkademiaMalejKsiegowosci.pl
Ksiegowość Online
Awatar użytkownika
Ola Żuławińska

Miejscowość: Myślenice

Ja używam od kilku miesięcy camtasia i polecam go serdecznie. Zrobiłem nim np. taki filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=iAf_7iQU ... onse_watch

Jak się zna dobrze ustawienia to można zmniejszyć jego wielkośc o około 2-3 razy. Dokładnie nie pamiętam.
Pozdrawiam

Kamil 'Camillus2' Kuczyński

Witam, mam takie pytanko odnośnie programu Camtasia Studio- może ktoś z Was już przechodził ten etap- program nie wychwytuje mi obrazu z kamerki internetowej pomimo tego, że mam ją wybraną w opcjach jako "USB VGA UVC CAM", ponadto podłączyłem też inną kamerkę dla próby i wciąż jest to samo, brak obrazu. Czytałem na jakimś forum, że potrzeba mieć DirectX min.9- posiadam DirectX10. Skąd wziąć taki sterownik do programu Camtasia, albo jak odpowiednio skonfigurować ten program? W innych programach takich jak Skype moja kamerka działa poprawnie.. /z góry dzięki 8-)

Krzysztof Galant
galetos

Ola Żuławińska napisał(a):Do prostych filmów darmowy "brat" programu Camtasia Studio czyli Jing.

Dosłownie 5 minut temu przetestowałem Jinga. Jest on bardzo fajny gdy chcemy zrobić prosty film i wrzucić go na stronę. Jednak nie ma możliwości edycji takiego filmu (chyba, że przez camsatię, widziałem tam taki przycisk) i zapisuje się w formacie swf czyli już na Youtube tego nie wrzucimy.
Więcej możliwości daje nam wersja pro kosztująca 15 $ rocznie. Niewiele jeśli przyrównamy to do camsatii za czysta $ :D

Pozdrawiam, Mateusz Kardaś
Marketing Partyzancki w Internecie
Awatar użytkownika
Mateusz Kardaś

Mateusz Kardaś napisał(a):Więcej możliwości daje nam wersja pro kosztująca 15 $ rocznie. Niewiele jeśli przyrównamy to do camsatii za czysta $ :D

To jakich narzędzi używasz, zależy od tego, co chcesz zrobić. Inne narzędzia będą potrzebne do pomalowania sufitu w kuchni, a inne do sufitu w Kaplicy Sykstyńskiej. ;)

--
pozdrawiam serdecznie
Ola Żuławińska
www.AkademiaMalejKsiegowosci.pl
Ksiegowość Online
Awatar użytkownika
Ola Żuławińska

Miejscowość: Myślenice

Witajcie, ściągnąłem sobie darmowego JINGa, nagrałem filmik i chciałbym odtwarzać go na stronie więc potrzebuję kod embed... Jak go znaleźć/pobrać?

pozdrawiam
Robert

Pozdrawiam
Robert Ważyński
www.tajnikiprezentacji.pl Jak tworzyć i wygłaszać wciągające przemówienia
www.prezentacjaplus.pl TYLKO PRAKTYKA!
bercik

Witaj Robercie,

Jeśli chcesz umieścić plik na swoim serwerze, to w treści strony musisz umieścić go w tagu:
Kod: Zaznacz wszystko
<object
  type="application/x-shockwave-flash"
  data="/sciezka/nazwa-pliku.swf"
  width="550" height="412">
  <param name="movie" value="/sciezka/nazwa-pliku.swf" />
  <param name="loop" value="false" />
  <param name="quality" value="high" />
  <p>Nie można otworzyć Flash</p>
</object>

Zwróć uwagę, że ścieżka do pliku musi być podana dwukrotnie: w atrybucie data i parametrze movie.

Jeśli film chcesz umieścić na blogu WordPress, to znalazłem bardzo dobry wpis (po angielsku) z filmikami instruktarzowymi - Umieszczanie filmów Jing Pro na WordPressie.

Pierwszy filmik pokazuje jak osadzić plik umieszczony w serwisie screencast.com, a drugi film wgrany na lokalny serwer serwisu.

Uniwersalną wtyczką, do umieszczania filmików na blogu WordPress jest XHTML Video Embed

Awatar użytkownika
Tomasz Fabiszak

Miejscowość: Poznań

Następna

Wróć do Programy / Software