szukam takiego programu..
szczerze mówiąc przeglądałam strony, które proponowało Google i dość duży mętlik nic konkretnego. Ale o tej Camsatiii sporo osób pisało. Jednak opinie są podzielone. Jeszcze nic nie zainstalowałam.
Kiedyś widziałam instruktażowy film w takim programie gdzie:
- kursor był z taką żółtą otoczką, że zawsze łatwo widz mógł go zlokalizować i śledzić co poczynia instruktor,
- okno przybliżało lub oddalało dany fragment ekranu, pewnie to się scroolem robi jak chcemy np. pokazać bliżej jakiś element mały
- oczywiście był dźwięk
Szukam właśnie tego programu, czy ktoś może kojarzy co to za program?
19 posty(ów)
• Strona 2 z 2 • 1, 2
To jest właśnie Camtasia
Przybliżenia i oddalenia są robione dynamicznie, w zależności gdzie jesteś kursorem i co robisz myszką.
-

Paweł Landzberg - Posty: 2387
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
właśnie zainstalowałam wersję trial... Świetny ten program!
Mam pytanie czy ja dostanę po zapłaceniu licencji fakturę? Czy ktoś może już ma doświadczenie w tym temacie? Bo to jest produkt zagraniczny prawda? I chyba w innej walucie płatne. Jak to wygląda? Bo chce na firmę to kupić i wrzucić w koszty.
Jeśli w innej walucie to jaki ja mam koszt wykazać. Dajmy na to że kosztuje 100 $ to w kosztach mam wpisać 100$ * kurs w tym dniu co kupiłam? tak? I co z kosztem przelewu? Też można wrzucić jako koszt? Kompletnie się na tych sprawach nie znam... :/
Mam pytanie czy ja dostanę po zapłaceniu licencji fakturę? Czy ktoś może już ma doświadczenie w tym temacie? Bo to jest produkt zagraniczny prawda? I chyba w innej walucie płatne. Jak to wygląda? Bo chce na firmę to kupić i wrzucić w koszty.
Jeśli w innej walucie to jaki ja mam koszt wykazać. Dajmy na to że kosztuje 100 $ to w kosztach mam wpisać 100$ * kurs w tym dniu co kupiłam? tak? I co z kosztem przelewu? Też można wrzucić jako koszt? Kompletnie się na tych sprawach nie znam... :/
-

yoanna - Posty: 33
- Miejscowość: Częstochowa
Czytaliście Ci licencje tych triali? Jak z komercyjnym wykorzystaniem?
Ja kiedyś próbowałem - niestety nie dokończyłem dzieła.. ale znalazłem jakiś za free, co nagrywał z ekranu a całość składałem w windows movie maker
Ja kiedyś próbowałem - niestety nie dokończyłem dzieła.. ale znalazłem jakiś za free, co nagrywał z ekranu a całość składałem w windows movie maker
Zapraszam do zespołu- wspólny ebiznes, wspólne cele, wspólna praca...
sklep z biżuterią - jeśli chcesz zrobić prezent ukochanej
sklep z biżuterią - jeśli chcesz zrobić prezent ukochanej
-

precelik - Posty: 129
no to jeszcze lepiej, i jak to działa i co to jest dasz linka? porównam sobie jak się tego używa
-

yoanna - Posty: 33
- Miejscowość: Częstochowa
Ja używam darmowego programu AviScreen Pro. Całkiem łatwa obsługa i ogólnie jestem zadowolony.
Jeżeli, ktoś nie chce płacić to mogę mu polecić właśnie ten program. Można go ściągnąć tutaj:
http://www.dobreprogramy.pl/AviScreen-C ... 11682.html
Jeżeli, ktoś nie chce płacić to mogę mu polecić właśnie ten program. Można go ściągnąć tutaj:
http://www.dobreprogramy.pl/AviScreen-C ... 11682.html
-

MichaelloClass - Posty: 151
- Miejscowość: Łódź
No właśnie co z darmową Camtasią? Można ją w komercyjnych celach wykorzystać? Z darmowych jest CamStudio, ale u mnie nie nagrywa dźwięków.
W darmowej wersji Camtasii robiłem filmiki dla moich młodych szachistów;)
http://www.youtube.com/watch?v=p6Fo8LQscmY
W darmowej wersji Camtasii robiłem filmiki dla moich młodych szachistów;)
http://www.youtube.com/watch?v=p6Fo8LQscmY
Darmowy raport do pobrania http://raport-turystyczny.pl
- mrozik
Odświeżam temat
Mam problem z opcją "Callouts" w programie Camtasia Studio,
więc myślę, że będziecie mogli pomóc
Otwieram program. Wybieram opcję "Import Media" i otwieram
film w formacie .avi. Przenoszę go do okienka z podglądem.
Chcę dodać elementy do filmu przez opcję "Callouts", ale jest
nieaktywna. Inne opcje w oknie "Edit" także są nieaktywne.
Zależy mi teraz na opcji "Callouts", więc jak ją aktywować?
Mam problem z opcją "Callouts" w programie Camtasia Studio,
więc myślę, że będziecie mogli pomóc
Otwieram program. Wybieram opcję "Import Media" i otwieram
film w formacie .avi. Przenoszę go do okienka z podglądem.
Chcę dodać elementy do filmu przez opcję "Callouts", ale jest
nieaktywna. Inne opcje w oknie "Edit" także są nieaktywne.
Zależy mi teraz na opcji "Callouts", więc jak ją aktywować?
Katalog FM Group - pobierz katalog FM Group.
Rozpocznij biznes z FM Group i zostań Konsultantka FM Group
Sprawdź plan marketingowy i dowiedź się, dlaczego warto zostać
Konsultantką FM Group.
[size=85]Poprzedni nick na Forum.Ebiznesy.pl: Condictor[/size]
Rozpocznij biznes z FM Group i zostań Konsultantka FM Group
Sprawdź plan marketingowy i dowiedź się, dlaczego warto zostać
Konsultantką FM Group.
[size=85]Poprzedni nick na Forum.Ebiznesy.pl: Condictor[/size]
- Konsultant FM Group
Witaj,
ja także polecam program Camtasia Studio 7.
Szukasz programu, który dobrze kompresuje video w Camtasia jest to możliwe.
(camtasia jest płatna i ma wersję testową 30-dniową za free)
W camtasia to co nagrasz jest zapisane w specjalnym pliku o rozszerzeniu camrec i na podstawie tego pliku możesz wyprodukować swoje video. Wielką zaletą tego rozwiązania jest to, że plik camrec może być w wysokiej rozdzielczości, natomiast na podstawie tego pliku możesz stworzyć skompresowane video (o gorszej jakości) dla kursu w wersji online, oraz video w dobrej jakości dla kursu w wersji np. DVD.
Camtasia posiada opcje edycji nagrań, dzięki czemu możesz modyfikować, czy uzupełniać swoje nagrania.
(możesz dogrywać dźwięk, narrację, dodać różne efekty, opisy, dogrywać video)
Jakiś czas temu stworzyłem darmowy kurs obsługi programu Camtasia Studio 7, więcej na temat programu oraz różne tipy dotyczące nagrywania video możesz znaleźć na moim blogu: http://camtasiakurs.pl
ja także polecam program Camtasia Studio 7.
Szukasz programu, który dobrze kompresuje video w Camtasia jest to możliwe.
(camtasia jest płatna i ma wersję testową 30-dniową za free)
W camtasia to co nagrasz jest zapisane w specjalnym pliku o rozszerzeniu camrec i na podstawie tego pliku możesz wyprodukować swoje video. Wielką zaletą tego rozwiązania jest to, że plik camrec może być w wysokiej rozdzielczości, natomiast na podstawie tego pliku możesz stworzyć skompresowane video (o gorszej jakości) dla kursu w wersji online, oraz video w dobrej jakości dla kursu w wersji np. DVD.
Camtasia posiada opcje edycji nagrań, dzięki czemu możesz modyfikować, czy uzupełniać swoje nagrania.
(możesz dogrywać dźwięk, narrację, dodać różne efekty, opisy, dogrywać video)
Jakiś czas temu stworzyłem darmowy kurs obsługi programu Camtasia Studio 7, więcej na temat programu oraz różne tipy dotyczące nagrywania video możesz znaleźć na moim blogu: http://camtasiakurs.pl
- Roman_Torkowski
- Miejscowość: Poznań
19 posty(ów)
• Strona 2 z 2 • 1, 2
-