Widzę, że część z Was przy wyborze serwisu obsługującego internetowe płatności zwraca uwagę na siebie.
Płatności są dla nas czy dla klientów ?
Według mnie przy wyborze serwisu obsługującego płatności powinniśmy zadać sobie pytanie: w których płatnościach łatwiej nam się dokonuje zakupu ?
W platnosci.pl wystarczy, że zaloguję się na konto bankowe i od razu mogę dokonać przelewu. W dotpay póki co za każdym razem dodatkowo muszę bawić się w przekopiowywanie danych do przelewu i sprawdzać czy dobrze przekopiowałem, czy może pominąłem pierwszą bądź ostatnią literkę. A co z tymi klientami którzy słabiej znają się na komputerach i bawią się w ręczne przepisywanie ?

Pod tym względem platnosci.pl są górą nad dotpay.
Inną kwestią którą trzeba rozważyć to ilość obsługujących banków ? Z tego co się orientuję to w tej kwestii dotpay prowadzi. Ale ile osób z naszej grupy docelowej korzysta z tych banków których płatności.pl nie obsługują ? Czy jest to tak ważne ?
Myślę, że w kwestii wyboru serwisu obsługującego płatności internetowe powinniśmy na końcu postawić siebie i dołożyć wszelkich starań aby nasi klienci mieli jak najmniej problemów przy dokonywaniu zakupów

Ja ostatnio miałem ten sam dylemat, patrząc na siebie wybrałbym dotpay, patrząc na klienta płatności.pl. Ostatecznie wybrałem dobro klienta czyli płatności.pl.