Od jakiegoś czasu nurtuje mnie to pytanie, dlatego postanowiłem się poradzić. Mianowicie, planuję stworzyć portal oferujący płatne usługi dla firm, związane z szeroko pojętą promocją w internecie, jak i poza nim. Jak do tej pory nie posiadam firmy i stąd moje pytanie - czy takie coś ma w ogóle rację bytu ? Podejrzewam że większość firm będzie oczekiwać faktury, jednak opłaty nie były by zbyt duże - do 50 zł, jednak zawsze to pieniądz.
Temat założyłem w dziale programy partnerskie, gdyż równolegle do portalu wystartowałby właśnie program partnerski. Z tym że opiekę nad nim powierzyłbym sieciom jak ProPartner czy WebEpartners. I ponawiam pytanie - jak wyglądałaby sprawa rozliczeń z daną siecią, skoro nie mam firmy ?
Jest to wogóle możliwe ?
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Hehe, na pewno nie odmówię
15 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-

Maciej Skrzypczak - Posty: 41
- Miejscowość: Żagań
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Ehh właśnie takiej odpowiedzi bałem się usłyszeć ... Na tą chwilę więc chyba będę musiał o tym zapomnieć, bo nie wiem czy pomysł wypali ... Naprawdę nie ma jakiejś innej możliwości ?
Sprawdź mój katalog programów partnerskich i dowiedz się na czym można zarobić w sieci ...
-

Możesz ewentualnie znaleźć kogoś zaufanego, kto ma firmę i odpalić mu jakiś procent.
Pozdrawiam
Seba
Seba
-

Sebastian Nowak - Posty: 478
Hmm, myślałem o tym, ale co jeżeli dana zaufana osoba prowadzi np kwiaciarnie, czy gastronomię ? Z pewnością nie ma wpisane to w PKD czy jak to się tam nazywa, ten katalog w którym wybiera się czym firma się zajmuje...
Czy akurat to nie stanowi przeszkody ?
Czy akurat to nie stanowi przeszkody ?
Sprawdź mój katalog programów partnerskich i dowiedz się na czym można zarobić w sieci ...
-

Obecnie można dokonywać zmian w ewidencji za darmo.
Postaw temu komuś piwo albo obiad, weź go do urzędu, niech dokona zmian i... już
Postaw temu komuś piwo albo obiad, weź go do urzędu, niech dokona zmian i... już
Pozdrawiam
Seba
Seba
-

Ok, myślę że na początek, jeżeli już portal by powstał to będzie najlepsze wyjście. Z czasem, kiedy mam nadzieję się rozkręci założy się firmę, bo będę wiedział na czym stoję...
Dzięki za info, Tobie Sebastianie chyba będę musiał wspomniane piwo postawić
.
Pozdrawiam
Dzięki za info, Tobie Sebastianie chyba będę musiał wspomniane piwo postawić
.Pozdrawiam
-

Maciej Skrzypczak napisał(a):Tobie Sebastianie chyba będę musiał wspomniane piwo postawić.
Hehe, na pewno nie odmówię
Pozdrawiam
Seba
Seba
-

Twoja sytuacja wymaga działalności gospodarczej.
Jeżeli nie chcesz na początku ryzykować z zakładaniem firmy, spróbuj skorzystać z pomocy inkubatorów przedsiębiorczości. Najpopularniejsze to chyba AIP ale jest też kilka innych. Znajdują się zwykle przy uczelniach.
Dzięki temu będziesz mógł realizować swoje działania bez większego ryzyka.
Jeżeli nie chcesz na początku ryzykować z zakładaniem firmy, spróbuj skorzystać z pomocy inkubatorów przedsiębiorczości. Najpopularniejsze to chyba AIP ale jest też kilka innych. Znajdują się zwykle przy uczelniach.
Dzięki temu będziesz mógł realizować swoje działania bez większego ryzyka.
-

Sukcesman - Posty: 12
Tak wiem że są inkubatory, tylko jakoś nie mam do nich zaufania... I jestem raczej z tych, którzy sami wolą do czegoś dojść bez aż takiej dużej pomocy, chociaż kto wie , może to i dobre rozwiązanie ?
Zastanowię się jeszcze nad tym, jeszcze mam trochę czasu
Zastanowię się jeszcze nad tym, jeszcze mam trochę czasu
-

15 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Wróć do Programy Partnerskie / PP
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość