Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Od każdej wypłaconej sumy odprowadzany jest podatek do US. Na początku roku otrzymujesz PIT 11 od organizatora PP i na jego podstawie rozliczasz się ze skarbówką..
Od tego roku nie opłaca się wypłacać kwot poniżej 200 zł, bo zmieniły się zasady obliczania podatku dochodowego. Dla rachunku wystawionego na kwotę do 200 zł obowiązuje ryczałt (18%) i liczony jest od podstawy, bez żadnych kosztów uzyskania przychodu . Jest to podatek finalny i nie będzie można odzyskać go przy rozliczeniu rocznym..
Więc lepiej trochę poczekać i wypłacać pieniądze gdy przekroczymy 200 zł..
Niektóre programy partnerskie z tego powodu podniosły próg wypłaty np. Dobry Ebook, teraz można tam wypłacić pieniądze po przekroczeniu 210 zł..
16 posty(ów)
• Strona 2 z 2 • 1, 2
A ja mam takie pytanko. Chciałbym zacząć "zabawę" w PP i pierwszym będzie prawdopodobnie program Złotych Myśli (polecam, według mnie bardzo dobrze przemyślane), ale moja zagwozdka dotyczy ogólnie zarabiania na PP.
Jeżeli będę faktycznie zarabiał, nawet niewielkie kwoty rzędu kilkudziesięciu złotych, to będę musiał co roku oddawać podatek Państwu? Może to zależy od konkretnego PP?
Jeżeli będę faktycznie zarabiał, nawet niewielkie kwoty rzędu kilkudziesięciu złotych, to będę musiał co roku oddawać podatek Państwu? Może to zależy od konkretnego PP?
-

Kamil 'seven' Lubelski - Posty: 681
- Miejscowość: Łódź
Kamil 'seven' Lubelski napisał(a):Jeżeli będę faktycznie zarabiał, nawet niewielkie kwoty rzędu kilkudziesięciu złotych, to będę musiał co roku oddawać podatek Państwu? Może to zależy od konkretnego PP?
Od każdej wypłaconej sumy odprowadzany jest podatek do US. Na początku roku otrzymujesz PIT 11 od organizatora PP i na jego podstawie rozliczasz się ze skarbówką..
Od tego roku nie opłaca się wypłacać kwot poniżej 200 zł, bo zmieniły się zasady obliczania podatku dochodowego. Dla rachunku wystawionego na kwotę do 200 zł obowiązuje ryczałt (18%) i liczony jest od podstawy, bez żadnych kosztów uzyskania przychodu . Jest to podatek finalny i nie będzie można odzyskać go przy rozliczeniu rocznym..
Więc lepiej trochę poczekać i wypłacać pieniądze gdy przekroczymy 200 zł..
Niektóre programy partnerskie z tego powodu podniosły próg wypłaty np. Dobry Ebook, teraz można tam wypłacić pieniądze po przekroczeniu 210 zł..
-

Archie - Posty: 107
-

Kamil 'seven' Lubelski - Posty: 681
- Miejscowość: Łódź
-

bartekmedon - Posty: 738
Dzięki wielkie,
tak właśnie zrobiłem, po prostu zacząłem
Najgorzej to mieć plany i nic nie robić. Chyba faktycznie najlepszą radą jest to, by cokolwiek zacząć działać a rzeczywistość zweryfikuje wszystko i naprowadzi Cie na dobry tor - pod warunkiem, ze jesteś zdeteminowany
Jeszcze raz wielkie dzieki
Radek
tak właśnie zrobiłem, po prostu zacząłem
Najgorzej to mieć plany i nic nie robić. Chyba faktycznie najlepszą radą jest to, by cokolwiek zacząć działać a rzeczywistość zweryfikuje wszystko i naprowadzi Cie na dobry tor - pod warunkiem, ze jesteś zdeteminowany
Jeszcze raz wielkie dzieki
Radek
-

rado99 - Posty: 14
- Miejscowość: Opole
16 posty(ów)
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Wróć do Programy Partnerskie / PP
-