od lat mam stronę, i program partnerski (nie wiem czy mogę się tu reklamować więc nie podaję adresu)
i jakoś ten program nie może się szerzej przebić ...
mimo umieszczania informacji o nim w odpowiednich miejscach ledwie 3 osoby podjęły przez ten czas współpracę z czego tylko w 1 przypadku jest to współpraca stała ...
podejrzewam że chodzi o nieufność użytkowników - no bo mogę zaproponować wyłącznie procent od rzeczywistej sprzedaży usług (pisanie programów na zamówienie) -w takiej branży trudno płacić za kliknięcie, zapewne ludzie sobie myślą że i tak nie zapłaci, albo kto to zamówi etc ...
rzeczywiście szału nie ma ale zdarzają się miesiące że ta 1 osoba zarabia parę stówek za 1 polecenie i nigdy nie zdarzyło mi się opóźniać płatności dla niej ...
tylko ... jak przekonać o tym klientów ?
jakieś pomysły ?
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
10 posty(ów)
• Strona 1 z 1
1. Opinie tych osób, które skorzystały z niego. Oczywiście wiarygodne i niewymyślone z danymi opiniujących.
2. Pokazać, że wypłacasz pieniądze. (chociaż nie wiem jak, to może być zawarte w opiniach osób).
3. Pokazać, że można cokolwiek zarobić. Jakieś wyliczenia lub screeny, nie wiem...
Jak coś wymyślę, to edytuje posta. Miałem pomysłów kilka, ale gdzieś mi wyleciały w czasie pisania.
2. Pokazać, że wypłacasz pieniądze. (chociaż nie wiem jak, to może być zawarte w opiniach osób).
3. Pokazać, że można cokolwiek zarobić. Jakieś wyliczenia lub screeny, nie wiem...
Jak coś wymyślę, to edytuje posta. Miałem pomysłów kilka, ale gdzieś mi wyleciały w czasie pisania.

- Tomasz Chrobak
- Miejscowość: Małopolska
Dolacz do sieci afiliacyjnych. W Polsce jest ich wysyp, wiec nawet nie bede zadnej linkowal, bo bym sporo pominal 
Nawiaz wspolprace z osobami, ktore robia podobne rzeczy (np. grafike, strony internetowe, maja sklepy komputerowe lub internetowe) - oni czesto maja do czynienia z klientami, ktorzy chca cos, czego oni nie oferuja. Poleca Ciebie, ugraja troche grosza. Niech to tez dziala w druga strone - Ty sie staraj ich polecac, nawet jesli nie masz z tego bezposredniego profitu.
Upewnij sie, ze na stronie masz regulamin programu partnerskiego.
Nawiaz wspolprace z osobami, ktore robia podobne rzeczy (np. grafike, strony internetowe, maja sklepy komputerowe lub internetowe) - oni czesto maja do czynienia z klientami, ktorzy chca cos, czego oni nie oferuja. Poleca Ciebie, ugraja troche grosza. Niech to tez dziala w druga strone - Ty sie staraj ich polecac, nawet jesli nie masz z tego bezposredniego profitu.
Upewnij sie, ze na stronie masz regulamin programu partnerskiego.
Darmowa analiza strony | Szybki poradnik, jak wyczyścić autostart
-

Krzysztof Trynkiewicz - Posty: 461
Musisz stworzyć lepszą stronę, nowocześniejszą i bardziej przyciągającą uwagę, przyjaźniejszą dla usera, oraz możliwie dużo informacji o Twoim PP, możliwościach, przykładach, opinie.
Na razie na stronie z info o PP masz mało info, to nie buduje zaufania. Dodatkowo masz napisane coś w stylu, że "nie zostaniesz oszukany" - mózg nie widzie "nie", w związku z czym wywołuje to negatywne emocje z wyrazem oszukany. Po za tym takie zapewnienie może przyjąć odwrotny skutek: może kiedyś kogoś oszukałeś, skoro teraz piszesz, że nie oszukasz (takie myśli mogą się kłębić w czytelniku).
Na razie na stronie z info o PP masz mało info, to nie buduje zaufania. Dodatkowo masz napisane coś w stylu, że "nie zostaniesz oszukany" - mózg nie widzie "nie", w związku z czym wywołuje to negatywne emocje z wyrazem oszukany. Po za tym takie zapewnienie może przyjąć odwrotny skutek: może kiedyś kogoś oszukałeś, skoro teraz piszesz, że nie oszukasz (takie myśli mogą się kłębić w czytelniku).
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
dziękuję za zainteresowanie...
nieuchronnie zbliża się czas kiedy będę musiał poprawić stronę, to wiem
na pewno przyda się jakoś uwypuklić ten program
no i poczytam o sieciach afiliacyjnych
może jak się znajdzie paru współpracowników to nawet będzie można dawać jakiś opinie (bo z jednym to bez sensu)
w każdym bądź razie jakbyście mieli jakieś pomysły to czekam na jeszcze ...
nieuchronnie zbliża się czas kiedy będę musiał poprawić stronę, to wiem
na pewno przyda się jakoś uwypuklić ten program
no i poczytam o sieciach afiliacyjnych
może jak się znajdzie paru współpracowników to nawet będzie można dawać jakiś opinie (bo z jednym to bez sensu)
w każdym bądź razie jakbyście mieli jakieś pomysły to czekam na jeszcze ...
programy.zagrosze.com - musisz napisać program ? zrobimy to za Ciebie 
pisanie programów na zamówienie, zaliczenie, zlecenie ...
pisanie programów na zamówienie, zaliczenie, zlecenie ...
- barpas
Sieć afiliacyjna to jest jakieś rozwiązanie, ale nie jestem pewny, czy będą chcieli nawiązać z Tobą współpracę - nie widziałem tego typu pp w żadnej sieci. Z resztą nie sądzę, aby udało Ci się z nimi dogadać tak, by warunki były dla Ciebie korzystne - pewno będą chcieli za dużo pieniędzy.
Powinieneś przyłożyć się do rozbudowania swojej strony pp - rady, które padły wyżej są jak najbardziej trafne. Link do pp nie powinien być ukryty w tekście - musi być w menu. Mimo, że wiedziałem czego szukam, to chwilę mi to zajęło. Rozumiem też, że partner nie ma żadnych statystyk, materiałów itp. itd. Jak więc ma badać efektywność swoich działań? Jaką ma pewność, że przy dobrym poleceniu, rzeczywiście otrzyma pieniądze.
Jeżeli sam nie wiesz, jak ogarnąć temat pp, znajdź kogoś, kto się na tym zna, zaplanuje Twój pp, przygotuje Ci odpowiednie teksty, dokumenty i wskaże co powinieneś zapewnić partnerowi. Szczerze mówiąc, dziwie się, że w ogóle ktoś zdecydował się na udział w Twoim pp w obecnej formie.
Później postaraj się rozreklamować swój pp na stronach i forach, które są im poświęcone. Spróbuj też sam trafić do osób, które mogą być zainteresowane przystąpieniem do Twojego pp (np. właściciele stron z programami do ściągnięcia czy blogów związanych z programowaniem).
Masz 2 poziom? Jest on pomocny przy promocji pp, ponieważ sami partnerzy będą polecali Twój pp innym.
Jakbyś miał jakieś pytania - pisz śmiało, chętnie pomogę.
Powinieneś przyłożyć się do rozbudowania swojej strony pp - rady, które padły wyżej są jak najbardziej trafne. Link do pp nie powinien być ukryty w tekście - musi być w menu. Mimo, że wiedziałem czego szukam, to chwilę mi to zajęło. Rozumiem też, że partner nie ma żadnych statystyk, materiałów itp. itd. Jak więc ma badać efektywność swoich działań? Jaką ma pewność, że przy dobrym poleceniu, rzeczywiście otrzyma pieniądze.
Jeżeli sam nie wiesz, jak ogarnąć temat pp, znajdź kogoś, kto się na tym zna, zaplanuje Twój pp, przygotuje Ci odpowiednie teksty, dokumenty i wskaże co powinieneś zapewnić partnerowi. Szczerze mówiąc, dziwie się, że w ogóle ktoś zdecydował się na udział w Twoim pp w obecnej formie.
Później postaraj się rozreklamować swój pp na stronach i forach, które są im poświęcone. Spróbuj też sam trafić do osób, które mogą być zainteresowane przystąpieniem do Twojego pp (np. właściciele stron z programami do ściągnięcia czy blogów związanych z programowaniem).
Masz 2 poziom? Jest on pomocny przy promocji pp, ponieważ sami partnerzy będą polecali Twój pp innym.
Jakbyś miał jakieś pytania - pisz śmiało, chętnie pomogę.
Mój blog o E-biznesie, głównie o programach partnerskich i sieciach afiliacyjnych. Zapraszam!
&
Jestem managerem dwóch Programów Partnerskich: eMentor.pl i Selkar.pl.
&
Jestem managerem dwóch Programów Partnerskich: eMentor.pl i Selkar.pl.
-

Maciek 'morph' Nowowiejski - Posty: 31
- Miejscowość: Białystok
-

Sebastian Nowak - Posty: 478
witaj barpas,
Oczywiście to, co koledzy już napisali - informacje o programie partnerskim są niewidoczne.
Poza tym FAQ by się przydał:
W jaki sposób polecać?
Skąd będziesz wiedział, że to od konkretnego uczestnika PP (komu wypłacić prowizję)?
Czy prowizję dostaje się już od zaliczki, czy dopiero po rozliczeniu całości?
Itp., itd.
Ja dorzucę swoje 3 grosze z innej beczki... Zauważyłem, że oferta pisania programów dotyczy C, C++, Buildera, Pascala. Teraz na uczelniach coraz częściej Microsoft wchodzi ze swoim MSDN AA, więc studenci programują Raczej w .NET: VB.NET, C#.NET, ASP.NET. Co "ambitniejsi" wykładowcy próbują uczyć JAVA. Czasami gdzieś tam się pojawi potrzeba JavaScriptu, czy PHP.
Może mało osób chce Ciebie/Was polecać, bo obawiają się, że języki programowania są zbyt niszowe?
Do programowania na poziomie studiów zazwyczaj wystarcza Visual Studio Express - nie potrzebna jest pełna wersja. Choć w sumie, Wy powinniście zakupić komercyjną wersję, bo licencja Express... nie zezwala na sprzedaż oprogramowania skompilowanego tą wersją (przynajmniej w 2008 tak było, nowszych licencji nie czytałem).
Firmom zamawiającym oprogramowanie najczęściej język programowania jest obojętny, więc C++ czy Borland Pascal może być. Nie wiem jednak na jakich odbiorców jesteś głownie nastawiony.
PS Kiedy ja studiowałem informatykę, to największym problemem dla wszystkich było programowanie niskopoziomowe. Napisanie w Asemblerze króciutkiego programu na kilkadziesiąt linii.
Oczywiście to, co koledzy już napisali - informacje o programie partnerskim są niewidoczne.
Poza tym FAQ by się przydał:
W jaki sposób polecać?
Skąd będziesz wiedział, że to od konkretnego uczestnika PP (komu wypłacić prowizję)?
Czy prowizję dostaje się już od zaliczki, czy dopiero po rozliczeniu całości?
Itp., itd.
Ja dorzucę swoje 3 grosze z innej beczki... Zauważyłem, że oferta pisania programów dotyczy C, C++, Buildera, Pascala. Teraz na uczelniach coraz częściej Microsoft wchodzi ze swoim MSDN AA, więc studenci programują Raczej w .NET: VB.NET, C#.NET, ASP.NET. Co "ambitniejsi" wykładowcy próbują uczyć JAVA. Czasami gdzieś tam się pojawi potrzeba JavaScriptu, czy PHP.
Może mało osób chce Ciebie/Was polecać, bo obawiają się, że języki programowania są zbyt niszowe?
Do programowania na poziomie studiów zazwyczaj wystarcza Visual Studio Express - nie potrzebna jest pełna wersja. Choć w sumie, Wy powinniście zakupić komercyjną wersję, bo licencja Express... nie zezwala na sprzedaż oprogramowania skompilowanego tą wersją (przynajmniej w 2008 tak było, nowszych licencji nie czytałem).
Firmom zamawiającym oprogramowanie najczęściej język programowania jest obojętny, więc C++ czy Borland Pascal może być. Nie wiem jednak na jakich odbiorców jesteś głownie nastawiony.
PS Kiedy ja studiowałem informatykę, to największym problemem dla wszystkich było programowanie niskopoziomowe. Napisanie w Asemblerze króciutkiego programu na kilkadziesiąt linii.
Believe the Unbelievable
Optymalizacja stron WWW
Optymalizacja stron WWW
-

Tomasz Fabiszak - Posty: 443
- Miejscowość: Poznań
popieram... sieć afiliacyjna, w zasadzie przyłączenie do niej daje zdecydowanie inne wyniki, również od strony wizerunkowej!
takie sieci jak afiliant.com
- Zygmunt L.
Skorzystaj z novem, lub webepartners. 
-

Jakub Lewek - Posty: 30
- Miejscowość: Gorlice
10 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Wróć do Programy Partnerskie / PP
-