Rok założenia: 2008Kontakt
wszystko, co jest związane z Programami Partnerskimi, czyli w skrócie: PP
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

eBroker vs. bankier

Postprzez rachman
napisane: 12 Paź 2011, o 01:47

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Witam Wszystkich.
Od kilku miesięcy uczestniczę w pp eBroker. Niestety ciężko jest promować produkty finansowe bowiem konkurencja jest olbrzymia. Proszę innych partnerów tego programu o ewentualne wskazówki lub uwagi odnośnie działania w nim.

W obu programach posługuję się stronami tworzonymi dla partnerów pod subdomeną. Nie tylko oczywiście ;)
Odwiedzin jest sporo ale jakoś mało kto wypełnia wnioski na eBrokerze. Znacznie lepiej już wygląda sytuacja w programie bankiera. Dziwi mnie to ze względu na to iż promuję oba w podobny sposób a tylko ten drugi przynosi całkiem fajne zyski zależne oczywiście od zaangażowania.

Skoro jest ruch na stronie (nie mniejszy niż na bankier) to co może być powodem niechęci do akcji?
Strona bankier jest może prostsza i bardziej przejrzysta. Jak myślicie co jeszcze może być powodem?

Zastanawiałem się szczerze nad porzuceniem eBrokera ale ostatnio stworzyli możliwość budowy sieci poleconych :) czego bardzo brakuje mi w bankierze... Tak powstał dylemat czy warto dalej próbować czy raczej skupić się na tym który przynosi zyski...

---
W związku z przemianami w pp eBrokera mała reklama/bonus dla zainteresowanych ;)

Do końca października rejestrując się z czyjegoś polecenia w programie partnerskim eBroker otrzymasz w prezencie aż 50 zł na dobry początek. Promocja ta trwa tylko do końca października, a więc warto dołączyć już teraz!
Zapraszam do zapisu z mojego polecenia.
Jeśli chcesz 50 zł na start w programie partnerskim eBroker:
http://ebrokerpartner.pl/admin.php?pp_uniq_code=Zjg5N

rachman

comperia.pl

Postprzez D14bl0
napisane: 12 Paź 2011, o 08:14

Witam,

Znam oba programy partnerskie, ale jest jeszcze jedna alternatywa na rynku. Comperia.pl - wysoka skutecznosc i mozliwosc budowania sieci poleconych :) http://kalkulatorhipoteczny.net/ - domena w calosci postawiona na szablonie z panelu sterowania comparia.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
D14bl0

Miejscowość: Wroclaw

Trzeci gracz.. tylko ile kredytów można sprzedać

Postprzez rachman
napisane: 12 Paź 2011, o 18:57

Hm no wygląda ciekawie. Słyszałem kiedyś ale jakoś nie przekonał mnie ten program. Opatrzę na stronie spokojnie a tymczasem jakieś uwagi masz? Plusy minusy?

rachman

jeszcze jeden...

Postprzez rachman
napisane: 15 Paź 2011, o 16:08

Comperia wydaje mi się ma mało produktów w porównaniu do bankiera i eBrokera. Chyba jednak zostanę przy nich. Jest jeszcze innego typu program aukcjekredytowe.pl, uczestniczy ktoś w nim?

rachman

aukcje

Postprzez Maciek 'morph' Nowowiejski
napisane: 28 Paź 2011, o 11:59

Uczestniczyłem kiedyś w aukcjachkredytowych, ale mimo dużej i przemyślanej promocji nie udało mi się za dużo zarobić, więc to zostawiłem.

Do eBrokera przystapiłem niedawno, więc trudno jest mi ocenić skuteczność, ale sam program jest nieźle przemyślany, fajnie podchodzą do partnerów, panel jest kompletny i rozbudowany. Zapowiada się nieźle.

W Bankierze jestem zarejestrowany od dawna, ale nigdy jakoś "profesjonalnie" nie wziąłem się za promocję jego oferty. Nie mam za bardzo zaplecza do promocji tego typu usług.

Teraz, jak przystąpiłem do eBrokera może uda mi się wreszcie zmobilizować i wziąć za finansowe pp. Fajne zarobki, ale niestety też bardzo duża konkurencja i wcale nie tak łatwo znaleźć klientów. Ludzie wolą pójść do banku czy innej instytucji finansowej osobiście.

Jestem managerem dwóch Programów Partnerskich: eMentor.pl i Selkar.pl.
Awatar użytkownika
Maciek 'morph' Nowowiejski

Miejscowość: Białystok

Na wszystko są sposoby ;)

Postprzez rachman
napisane: 4 Lis 2011, o 19:42

Finalnie może i tak, lepiej iść niby do banku. Jednak na początku ludzie szukają bardzo porównań różnych ofert. Sam korzystałem z porównań kont czy lokat. A potem do banku ;) jest jednak pole do popisu bo coraz bardziej ludzie są zapracowani i wolą by konsultant do nich dzwonił i kurier ich szukał niż mieliby tracić czas na jeżdżenie po bankach. Swoje konto tak założyłem. Po co tracić czas za ten sam efekt.

Co do konkurencji to fakt. Kokosy biją tylko wielkie portale bo mają wielu odwiedzających no i budzą zaufanie bardziej niż mini strona o czymś tam. Mało kto może założyć poważny portal czy blog o biznesie finansach czy tym podobnych. Trzeba trochę jednak się znać na rzeczy.

Trudno jest w tym temacie ale jednak często jest to bardziej opłacalne niż wiele pp w innych branżach.
Każdy powinien zajmować się przede wszystkim tym co lubi bo łatwiej w tym mu będzie coś zarobić.

rachman

bez zmian...

Postprzez rachman
napisane: 23 Lis 2011, o 20:42

Coś jednak pecha mam w eBrokerze. Bankier jakoś większe wejścia mi generuje a zatem i złożone wnioski. Bedzie trzeba eBrokera bardziej podpromować. Jakie Wy macie doświadczenia z tym? Ma ktoś podobne doświadczenia?

rachman

coś cichutko tutaj :(

Postprzez rachman
napisane: 13 Gru 2011, o 02:29

Program się rozwija, co jakiś czas jakieś nowe formy reklamowe i narzędzia dodawane. Macie pomysły jak wypromować taką stronkę? Może jakichś nie znam a nawet jeśli to inni skorzystają...
---
Odnośnie bonusa 50 zł za zapis (w 1 poście wspomniałem) - promocja została przedłużona kolejny raz - tym razem do końca roku :)

rachman

Łatwiej zarabiać niż myślałem :)

Postprzez rachman
napisane: 10 Kwi 2012, o 01:27

Skoro nikt nie pisze... Ostatnio eBroker podsunął sam świetny sposób na osiągnięcie wymaganego minimum do wypłaty :)
Na start dostajemy 50 zł (promocja przedłużona bezterminowo), a więc uzbierać trzeba stówkę do minimum i wg podanych wskazówek nie jest to znów takie trudne jak myślałem na początku.
Tutaj trochę o programie: https://sites.google.com/site/ppebroker/

rachman

a Profi Credit?

Postprzez Dom!n!k
napisane: 13 Maj 2012, o 22:07

A co sądzicie o Profi Credit? (partner.proficredit.pl)? Ładna prowizja -2%, brak minimów kwotowych do wypłat, a pożyczek udzielają coraz więcej. Ostatnio widzę u siebie wzrost liczby pożyczek - a zatem i prowizji :)

Dom!n!k

Wróć do Programy Partnerskie / PP

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość