co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
zagadnienia prawne w e-biznesie, co wolno robić a czego już nie wolno

Proces za 33zł

Postprzez Subduer 18 Cze 2010, o 14:05

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Najpierw warto przeczytać:
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34 ... necie.html

A teraz moje spostrzeżenia
- może właściciel nie informował, że towar gorzej dostępny?
- może właściciel nie odbierał telefonów, może nie zadbał o informację e-mailową etc.
- może nie sprawdzał stanów magazynowych
- może i zwlekał z tym zwrotem

kto wie....

- może jednak to klient był narwany i dla byle 33zł postanowił zrobić burdę? no bo kto kupuje gaz pieprzowy, był narwany i tyle

Jak Wy to widzicie? Czy aż tak niebezpiecznie jest mieć sklep z towarem, który jest tylko w hurtowni? Ja tak zamierzam zrobić i zaczynam się obawiać, że może być problem.

Cudna Bielizna - [size=85] galeria wyselekcjonowanej damskiej bielizny[/size]
Katalog stron internetowych - [size=85] moderowany katalog stron internetowych, dopisz się[/size]
Awatar użytkownika
Subduer

Miejscowość: Jabłonna

Wydaje mi się, że jak będziesz miał dobrze skonstruowany regulamin to nie będzie problemu. Kłopotów nigdy nie unikniesz. Po pierwsze mało kto czyta regulamin. Zastanawia mnie to w tym artykule, że właściciel sklepu nie zorientował się że z klientem jest coś nie tak, ja bym od razu oddał kasę i tyle. Chore prawo jest niesamowite, bo tutaj za 33 zł jest afera, a jak gówniarz auto porysuje albo radio ukradnie to mała szkodliwość czynu.

autofolie

Wróć do Prawo a e-biznes

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości