Witajcie
Chciałbym zacząć sprzedawać swój produkt informacyjny na stronie kupionej prywatnie. Nie mam DG jeszcze i chciałbym podpisać umowę z dotpay na znajomego, który ma firmę. [wiem, że najłatwiej jest podpisać umową na płatność sms i problem znika, ale prowizja >50% dobija]
Czy taka domena/hosting musi być kupiona przez jego firmę i zaksięgowana w jego kosztach? Czy mogę ja kupić stronę prywatnie, a przychód ze sprzedanych ebooków księgować na jego firmę?
Dodatkowo czy on/firma musi ze mną podpisać umowę o dzieło, napisanie tego ebooka?
PS W razie możliwości proszę o pomoc gdzie znajdę informację, jak zamontować płatny dostęp do treści na stronie. Czy dotpay udostępnia jakieś skrypty, czy muszę zlecić to komuś żeby mi to zrobił. Jest tu dużo doświadczonych ebookowców sądzę, że macie to zbadanie i nie jest to jakaś tajemna wiedza.
Z góry dziękuję
Pozdrawiam
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Takie postępowanie to firmanctwo więc uważaj, jeszcze na krótką metę przejdzie ale potem można się nabawić kłopotów,
Z DotPay nie musisz mieć działalnośi aby korzystać z ich usług płacisz tylko większa prowizję np.
klient bez DG:
http://img715.imageshack.us/i/obraz000.png/
klient z DG:
http://img713.imageshack.us/i/obraz003.png/
Udostępniają pewne rzeczy ale należy nad nimi trochę popracować
5 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Wydaje mi się, że możesz go wystawić choćby na interkursy.pl a jednocześnie promować na swojej stronie. Wtedy odpada DG, a rozliczasz się z portalem na podstawie umowy o dzieło. Prowizja niewielka a i promocja duża ze względu na partnerów pp 
-

marek_makaron_makarewicz - Posty: 78
Maciekweji napisał(a):Nie mam DG jeszcze i chciałbym podpisać umowę z dotpay na znajomego, który ma firmę.
Takie postępowanie to firmanctwo więc uważaj, jeszcze na krótką metę przejdzie ale potem można się nabawić kłopotów,
Maciekweji napisał(a):[wiem, że najłatwiej jest podpisać umową na płatność sms i problem znika, ale prowizja >50% dobija]
Z DotPay nie musisz mieć działalnośi aby korzystać z ich usług płacisz tylko większa prowizję np.
klient bez DG:
http://img715.imageshack.us/i/obraz000.png/
klient z DG:
http://img713.imageshack.us/i/obraz003.png/
Maciekweji napisał(a):Czy dotpay udostępnia jakieś skrypty, czy muszę zlecić to komuś żeby mi to zrobił.
Udostępniają pewne rzeczy ale należy nad nimi trochę popracować
-

Edwin Lewczuk - Posty: 69
Dzięki Wam za odpowiedzi
Nie wiedziałem, że jest coś takiego jak firmanctwo poczytam. Kto pyta nie błądzi
Z tego co wiem to z Dotpay można współpracować bez DG, jednak jak będę to robił w sposób ciągły i zorganizowany a taki jest plan to jest już DG i wtedy tez mogę mieć problemy
.
Także pozostaje coś a'la interkursy lub własna strona i system sms albo ryzykować i dać płatności przelewem, zapłacić jakiś podatek od odchodu jako osoba fizyczna, a jak będę widział, że jest szansa na ciągłą sprzedaż to wtedy rejestrować DG.
Orientujecie się jak jest z tą własnością strony www tu mam duży dylemat.
Czy mogę ją teraz kupić prywatnie na siebie a np. później jak już nauczę się "technologii internetowej" założyć DG i prowadzić na tej samej stronie sprzedaż pod swoja działalność? Czy sprzedaż na firmę musi być prowadzona na stronie kupionej przez tę firmę??
Ogólnie zależy mi na DG, poniewż chcę też handlować sprzętem sportowym, ale mam też skromną wiedzę, o tworzeniu stron, systemach płatności, pozycjonowaniu i wolę powoli się tego uczyć nie płacą do Zakładu Utylizacji Szmalu co miesiąc i tracić czas na formalności
Z wyrazami szacunku dla mądrych forumowiczów
Nie wiedziałem, że jest coś takiego jak firmanctwo poczytam. Kto pyta nie błądzi
Z tego co wiem to z Dotpay można współpracować bez DG, jednak jak będę to robił w sposób ciągły i zorganizowany a taki jest plan to jest już DG i wtedy tez mogę mieć problemy
. Także pozostaje coś a'la interkursy lub własna strona i system sms albo ryzykować i dać płatności przelewem, zapłacić jakiś podatek od odchodu jako osoba fizyczna, a jak będę widział, że jest szansa na ciągłą sprzedaż to wtedy rejestrować DG.
Orientujecie się jak jest z tą własnością strony www tu mam duży dylemat.
Czy mogę ją teraz kupić prywatnie na siebie a np. później jak już nauczę się "technologii internetowej" założyć DG i prowadzić na tej samej stronie sprzedaż pod swoja działalność? Czy sprzedaż na firmę musi być prowadzona na stronie kupionej przez tę firmę??
Ogólnie zależy mi na DG, poniewż chcę też handlować sprzętem sportowym, ale mam też skromną wiedzę, o tworzeniu stron, systemach płatności, pozycjonowaniu i wolę powoli się tego uczyć nie płacą do Zakładu Utylizacji Szmalu co miesiąc i tracić czas na formalności
Z wyrazami szacunku dla mądrych forumowiczów
- Maciekweji
Jak kupisz domenę na siebie to w danych rejestracyjnych będą widniały dane rejestratora tej domeny, czyli defacto firmy, u której zarejestrowałeś domenę. Jest to dosyć wygodne, bo domena Twoja a niekoniecznie informujesz wszystkich naokoło, że należy do Ciebie. Z takiej domeny możesz korzystać też jako firma.
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
5 posty(ów)
• Strona 1 z 1
-