Co to w ogóle jest te long tail? Wiem, że z angielskiego znaczy "długi ogon" a w praktyce?
Tutaj wspominają o tej metodzie, lecz żadnych szczegółów.
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
To się chyba nazywa marketing szeptany, choć w tym wypadku zastanawiam się...
10 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Jest to efekt uboczny pozycjonowania ujawniający się w postaci wysokich pozycji różnych fraz, których nie linkujesz.
Np. Masz sklep z komputerami i linkujesz na słowo komputery
a dzięki optymalizacji, dużej ilości tekstu i podstron masz dodatkowo dużo wypozycjonowanych fraz takich jak np.
nowoczesne komputery z procesorem 4 rdzeniowym.
W skrócie - wysokie miejsca przeważnie długich łatwych fraz, które nie wymagają linkowania a wyłącznie optymalizacji. Im większe serwisy i więcej treści tym więcej fraz z long tail
Np. Masz sklep z komputerami i linkujesz na słowo komputery
a dzięki optymalizacji, dużej ilości tekstu i podstron masz dodatkowo dużo wypozycjonowanych fraz takich jak np.
nowoczesne komputery z procesorem 4 rdzeniowym.
W skrócie - wysokie miejsca przeważnie długich łatwych fraz, które nie wymagają linkowania a wyłącznie optymalizacji. Im większe serwisy i więcej treści tym więcej fraz z long tail
Skuteczne pozycjonowanie stron - Kontakt PW
- miloszgadz
Ja troche z innej beczki.
Zastanawia mnie, vanda, czy firma, z ktorej uslug ponoc korzystasz namowila Cie, by w co 2 Twojej wypowiedzi o nich wspominac, a w niektorych Twoich postach na forum dodac ich do stopki z anchorem "pozycjonowanie stron", czy robisz to z wlasnej woli i inicjatywy? Spodziewalbym sie, ze predzej bedziesz reklamowac wlasna strone, niz pozycjonera.
A moze po prostu pracujesz dla tej firmy, a udajesz klienta, zeby wkrecic swoj link?
Zastanawia mnie, vanda, czy firma, z ktorej uslug ponoc korzystasz namowila Cie, by w co 2 Twojej wypowiedzi o nich wspominac, a w niektorych Twoich postach na forum dodac ich do stopki z anchorem "pozycjonowanie stron", czy robisz to z wlasnej woli i inicjatywy? Spodziewalbym sie, ze predzej bedziesz reklamowac wlasna strone, niz pozycjonera.
A moze po prostu pracujesz dla tej firmy, a udajesz klienta, zeby wkrecic swoj link?

Darmowa analiza strony | Zmień przeglądarkę i przyspiesz internet natychmiast
-

Krzysztof Trynkiewicz - Posty: 461
Krzysztof Trynkiewicz napisał(a):A moze po prostu pracujesz dla tej firmy, a udajesz klienta, zeby wkrecic swoj link?
To się chyba nazywa marketing szeptany, choć w tym wypadku zastanawiam się...
Simple guy from IT department
ʇuǝɯʇɹɐdǝp ʇı ɯoɹɟ ʎnƃ ǝldɯıs
ʇuǝɯʇɹɐdǝp ʇı ɯoɹɟ ʎnƃ ǝldɯıs
-

lapti - Posty: 611
Anoż charakterystyczna forma marketingu szeptanego.
Typowa rzecz, nazwa tematu zawężona do konkretnej tematyki.
Link na anchor text choć tu nie widzę konkretnej promowanej frazy. Chyba vanda pierwszy raz to robi.
Ogólnie schemat oklepany na każdym szkoleniu z tego podobne scenariusze proponują a później ludzie dziwią się że mają wysoki odsetek usuniętych tematów, radzę zmienić podejście do tego i nieco inaczej ugryźć temat, bo tak to na większości stron nie ma szans powodzenia, od razu wyląduje w śmietniku.
Typowa rzecz, nazwa tematu zawężona do konkretnej tematyki.
Link na anchor text choć tu nie widzę konkretnej promowanej frazy. Chyba vanda pierwszy raz to robi.
Ogólnie schemat oklepany na każdym szkoleniu z tego podobne scenariusze proponują a później ludzie dziwią się że mają wysoki odsetek usuniętych tematów, radzę zmienić podejście do tego i nieco inaczej ugryźć temat, bo tak to na większości stron nie ma szans powodzenia, od razu wyląduje w śmietniku.
-

Mariusz 'rokko' Kołacz - Posty: 148
- Miejscowość: Myszków
Zawsze taki daje jak linkuję gdzieś gdzie nie chcę swojej konkurencji poprawić pozycji - przeważnie w połączeniu z nofollow ;P
A już tak poważniej - i tak dobrze, że nie używają "rumaka"
A już tak poważniej - i tak dobrze, że nie używają "rumaka"

-

swirus71 - Posty: 293
Ja kiedyś pozycjonowałem w ten sposób, i powiem wam że tak sobie mi szło. Aktualnie korzystam ze świetnego automatu który ułatwia mi wiele spraw - Adder`a 
- SEOwiec
To faktycznie strzał w dziesiątkę 
Wybrałeś najgorszy program z dostępnych
Wybrałeś najgorszy program z dostępnych
Skuteczne pozycjonowanie stron - Kontakt PW
- miloszgadz
Adder - no toś miłosz dołożył do pieca - przestań tak pisać bo jeszcze ktoś pomyśli że toto jest faktycznie najlepsze
Ale przyznam, ze gdy zaczynałem o mało się tez nie wkopałem w Addera - na szczęście zagłębiłem się w treść licencji - a ta mi się nie spodobała i kupiłem produkt konkurencyjny na "P".
Od tamtego czasu trochę się pozmieniało, doszło parę innych spamiarek ale tego na "P" nadal używam i chwalę sobie bardzo.
Co do Addera - omijam szerokim łukiem
Ale przyznam, ze gdy zaczynałem o mało się tez nie wkopałem w Addera - na szczęście zagłębiłem się w treść licencji - a ta mi się nie spodobała i kupiłem produkt konkurencyjny na "P".
Od tamtego czasu trochę się pozmieniało, doszło parę innych spamiarek ale tego na "P" nadal używam i chwalę sobie bardzo.
Co do Addera - omijam szerokim łukiem

Nowy katalog/precel z PR3 Zapraszam do dodawania wpisów - bo wiecznie DARMOWY nie będzie
Już wkrótce multikody do seokatalogów - Stay Tuned
Już wkrótce multikody do seokatalogów - Stay Tuned

-

swirus71 - Posty: 293
10 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Wróć do Pozycjonowanie i optymalizacja
-