8 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Ciekawe info dla zainteresowanych SEO. Natknąłem się na raport, który daje ogląd na stan polskich witryn internetowych. Są one zaniedbane, a poza tym większość z nich nie jest pozycjonowana. Firmy w ogóle wydają się nie mieć pojęcia o tym, że takie narzędzie istnieje, a co więcej, że może przynosić realne zyski. Wygląda na to, że jesteśmy jeszcze mało świadomymi użytkownikami internetu. Poza tym niekompetentni są też twórcy witryn - stronki są mało użyteczne i w ogóle nie zoptymalizowane. Dla chętnych, więcej info: http://www.adseo.pl/raporty-adseo.html
- Maciej.K
Jeżeli faktycznie tak jest, to w ogóle tego nie rozumiem. Nie wierzę w to, że osoby związane z danym witrynami nie mają nawet najmniejszego pojęcia o pozycjonowaniu i optymalizacji. W czym problem, żeby zacząć wprowadzać to w życie? Brak czasu, brak chęci, brak pieniędzy?
Moje aukcje! - daj zarobić człowiekowi 
-

Kamil 'seven' Lubelski - Posty: 681
- Miejscowość: Łódź
Jeżeli faktycznie tak jest, to w ogóle tego nie rozumiem. Nie wierzę w to, że osoby związane z danym witrynami nie mają nawet najmniejszego pojęcia o pozycjonowaniu i optymalizacji. W czym problem, żeby zacząć wprowadzać to w życie? Brak czasu, brak chęci, brak pieniędzy?
Brak świadomości, że coś takiego istnieje.
Teraz jest tak, że każdy przeciętny hydraulik, malarz itp. zakłada stronę www (taka era).
Wiedzą oni, że strona to dobra sprawa ponieważ pokarzą swoje ostatnie dzieła np. nowym klientom i na tym
się kończy rola ich stron. Nie mają oni pojęcia czym jest pozycjonowanie po prostu nie są uświadomieni.
-

Girap - Posty: 17
Girap napisał(a):
Teraz jest tak, że każdy przeciętny hydraulik, malarz itp. zakłada stronę www (taka era).
Wiedzą oni, że strona to dobra sprawa ponieważ pokarzą swoje ostatnie dzieła np. nowym klientom i na tym
się kończy rola ich stron. Nie mają oni pojęcia czym jest pozycjonowanie po prostu nie są uświadomieni.
Racja, ale dziwne dla mnie jest to, że nawet nie starają się zrobić czegoś, co mogłoby pomóc w pozyskaniu klientów. Przerażająca jest ta nieświadomość zalet internetu w dzisiejszych czasach, naprawdę
-

Wszytko wymaga czasu - przyzwyczajenia, Kamilu.
Nam ludziom częściowo "żyjącym" w Internecie to się wydaje niezrozumiałe, a większości ludzi jeszcze niezrozumiałe wydaje się korzystanie z Internetu. Trzeba wziąć pod uwagę, że większość firm w Polsce to małe i mikroprzedsiębiorstwa, które nie zatrudniają ludzi od marketingu. Sami właściciele też nieczęsto szkolą się w tym kierunku.
Więc niestety nadal zbyt często strona internetowa jest po to, żeby była, a nie po to, żeby "przyprowadzała" firmie Klientów.
Rynek się rozwodnił ("przecież każdy może zrobić stronę internetową"), dodatkowo różne kreatory i darmowe hostingi powodują przekonanie, że przecież to nie może dużo kosztować. Więc.. efekty często są adekwatne do przeznaczanych na ten cel kwot.
Nam ludziom częściowo "żyjącym" w Internecie to się wydaje niezrozumiałe, a większości ludzi jeszcze niezrozumiałe wydaje się korzystanie z Internetu. Trzeba wziąć pod uwagę, że większość firm w Polsce to małe i mikroprzedsiębiorstwa, które nie zatrudniają ludzi od marketingu. Sami właściciele też nieczęsto szkolą się w tym kierunku.
Więc niestety nadal zbyt często strona internetowa jest po to, żeby była, a nie po to, żeby "przyprowadzała" firmie Klientów.
Rynek się rozwodnił ("przecież każdy może zrobić stronę internetową"), dodatkowo różne kreatory i darmowe hostingi powodują przekonanie, że przecież to nie może dużo kosztować. Więc.. efekty często są adekwatne do przeznaczanych na ten cel kwot.
Believe the Unbelievable
Tworzenie, modernizacja i optymalizacja stron WWW
Tworzenie, modernizacja i optymalizacja stron WWW
-

Tomasz Fabiszak - Posty: 435
- Miejscowość: Poznań
Ja jeszcze niedawno nie wiedziałem jak się pozycjonuje, myślałem, że wymaga to bardzo dużej wiedzy programistycznej i długo się do tego nie zabierałem. Myślę, że większość ludzi myśli tak samo. W rzeczywistości wystarczy trochę poczytać lub zapisać się na darmowy kurs Krzywego 
-

MichaelloClass - Posty: 151
Tomasz Fabiszak napisał(a):Więc niestety nadal zbyt często strona internetowa jest po to, żeby była, a nie po to, żeby "przyprowadzała" firmie Klientów.
-

Czyli wniosek jest jeden - jesteśmy nadal w niszy, a nasza wiedza pozycjonerska (no może za dużo powiedziałem, ja się za pozycjonera nie uważam) jest w cenie. Można zatem jeszcze wiele osiągnąć i trzeba ugruntować sobie mocną pozycję, żeby potem, za kilka lat jak już strony www będą w Polsce na bardzo wysokim poziomie, być nie do przegonienia 
[size=100]http://Tylko-Kibice.pl
Z pasji do futbolu![/size]
Z pasji do futbolu![/size]
-

Jarek87 - Posty: 100
- Miejscowość: Warszawa
8 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Wróć do Pozycjonowanie i optymalizacja
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości