Rozumiem że "nofollow" zabrania iść za podanym linkiem.
Ja to pracuje?
Czy wszystkie roboty słuchają "nofollow"?
Kiedyś wymieniliśmy się linkami z pewną stroną internetową, ale nasz link wstawiony został z "nofollow".
Najdziwniejsze jest to że google, yahoo i alexa pokazują link, czyli oznacza to że link ten jest liczony.
Czy może coś tutaj nie rozumiem?
Czy jest możliwość sprawdzenia siły linku?
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Jesteś pewny że jest bezużyteczny od strony pozycjonowania?
Bo mi się wydaje że nie do końca 
14 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Link nofollow nie przekazuje mocy. Jeśli właściciel witryny oznaczy link atrybutem nofollow, oznacza to, że nie ufa stronie do której linkuje, zarazem takim działaniem ochrania własną stronę przed negatywnym wpływem "otoczenia". Natomiast ja osobiście jestem przeciwnikiem działań, w których wszystkie linki "z urzędu" są otagowane w nofollow, to mija się z celem.
Nie da się precyzyjnie wyznaczyć siły odsyłacza, natomiast jeśli mówimy tutaj o sile linka z nofollow, należy zawsze przyjąć że od strony pozycjonowania jest on bezużyteczny. Inną kwestią jest sprowadzenie ruchu na stronę w celu promocji usługi czy produktu. jeśli to jest naszym celem, także i strategię pozycjonowania musimy zmodyfikować.
Nie da się precyzyjnie wyznaczyć siły odsyłacza, natomiast jeśli mówimy tutaj o sile linka z nofollow, należy zawsze przyjąć że od strony pozycjonowania jest on bezużyteczny. Inną kwestią jest sprowadzenie ruchu na stronę w celu promocji usługi czy produktu. jeśli to jest naszym celem, także i strategię pozycjonowania musimy zmodyfikować.
-

Mariusz 'rokko' Kołacz - Posty: 148
- Miejscowość: Myszków
Zobacz tutaj:
Ten artykuł powinien Ci pomóc
- Kod: Zaznacz wszystko
http://www.sprawnymarketing.pl/artykuly/relnofollow-koniec-dotychczasowej-funkcjonalnosci
Ten artykuł powinien Ci pomóc
FM Group For Home - zobacz katalog FM Group For Home
Szukasz Sponsora w FM Group? Kliknij tutaj: Sponsor FM Group
Sprawdź plan marketingowy FM Group!
Szukasz Sponsora w FM Group? Kliknij tutaj: Sponsor FM Group
Sprawdź plan marketingowy FM Group!
- Konsultant FM Group
Dziękuję bardzo za pomoc.
Właśnie tak mi się wydawało, że "nofollow" już nie pracuje.
Dlatego pokazuje teraz linki z Youtube, Wikipedii i tym podobnych.
Właśnie tak mi się wydawało, że "nofollow" już nie pracuje.
Dlatego pokazuje teraz linki z Youtube, Wikipedii i tym podobnych.
Wanda
- kapsztad
Mariusz 'rokko' Kołacz napisał(a):natomiast jeśli mówimy tutaj o sile linka z nofollow, należy zawsze przyjąć że od strony pozycjonowania jest on bezużyteczny.
Jesteś pewny że jest bezużyteczny od strony pozycjonowania?
Wskazówki oraz porady seo: robertkociubinski.pl/
-

Robert Kociubinski - Posty: 33
- Miejscowość: Wrocław
Z linkami nofollow jest tak, że teoretycznie robot za nimi nie podąża. Jednak z tego co mi wiadomo zlicza je i zwiększa zaufanie dla domeny. Mam parę stron, które maja dużo linków nofollow i dużo szybciej wchodzą w topy mniej konkurencyjnych fraz bez linkowania ich normalnie.
Dodatkowo czym domena linkująca do Ciebie z nofollow jest bardziej zaufana dla Google to te nofollow mniej się liczy. Po prostu bardzo duże serwisy z natury linkują do innych stron z nofollow, więc Google zaczęło to regulować. Wiem, że za linkami nofollow z niektórych serwisów roboty normalnie podążają.
Dodatkowo czym domena linkująca do Ciebie z nofollow jest bardziej zaufana dla Google to te nofollow mniej się liczy. Po prostu bardzo duże serwisy z natury linkują do innych stron z nofollow, więc Google zaczęło to regulować. Wiem, że za linkami nofollow z niektórych serwisów roboty normalnie podążają.
-

patryksokalski - Posty: 95
- Miejscowość: Stargard Szczeciński
Linki te budują zaufanie witryny, google źle patrzy na witrynę z samymi linkami dofollow. NoFollow dają TrustRank
- cosik_ktosik
Jest dokładnie tak jak pisze Patryk i Cosik linki"nofallow" są bardzo ważne z wielu przyczyn. Dlatego również warto starać się o takie linki. Na pewno nie są one bezużyteczne 
Wskazówki oraz porady seo: robertkociubinski.pl/
-

Robert Kociubinski - Posty: 33
- Miejscowość: Wrocław
Co do linków typu no-follow, pamiętam testy, w których ktoś zaobserwował indeksację nowej podstrony, która posiadała tylko link typu no-follow. Twierdzi się powszechnie, że roboty podążają, jednak nie uwzględniają tych linków w budowaniu rankingu. Spece od spamowania blogów i ksiąg gości twierdzą, że duża ilość tego typu linków daje wymierne korzyści - Xrummer, etc. Jak to mówią link to link - zawsze się przydaje, nawet no-follow:)
-

pierwszywgoogle - Posty: 7
- Miejscowość: Kraków
14 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Wróć do Pozycjonowanie i optymalizacja
-