Mam pytanie odnośnie kilku domen, tzn czy jest sens wykupić przykładowo kilka różnych domen z danej branży i wszystkie podpiąć pod tą samą witrynę, baa.. czy wogóle taka opcja istnieje i czy jest sens pakować się w takie coś. Ewentualnie jeżeli tak jakie mogą być konkretne efekty takiego zabiegu ??
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Moim zdaniem (również laika
), jest to rozwiązanie warte rozważenia. By zwiększyć konkurencyjność Twojej strony docelowej, możesz postawić kilka domen tematycznych i przyjąć następujące rozwiązania.
1. Założyć kilka różnych domen tematycznych jako zaplecze typu blogi, które będą systematycznie rozwijane. Oczywiście z rozsądnym linkowaniem do strony docelowej. Zyskujesz na tym pozycjonersko i zwiększysz liczbę odwiedzin na stronie docelowej. Byłoby to chyba rozwiązanie optymalne.
2. Założyć kilka różnych domen tematycznych, najlepiej ze słowami kluczowymi w nazwie i przekierować je 301 na stronę docelową. Pozycjonersko nie zyskujesz na tym (no - chyba, że Twoje domeny mają ciekawą historię
) ale zwiększysz liczbę odwiedzin. Musisz jednak pamiętać o pewnym minusie tego rozwiązania - jeśli chciałbyś pozycjonować te strony, regulaminy wielu katalogów akceptują wyłącznie strony główne.
5 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Witajcie. To znowu ja laik pozycjoner
aczkolwiek a jakimś efektem bo z końca pierwszej setki w google samodzielnie ręcznie wy pozycjonowałem stronę na 2,3 i 4 podstronę w kilku dosyć obleganych frazach w google
no ale nie o tym
Mam pytanie odnośnie kilku domen, tzn czy jest sens wykupić przykładowo kilka różnych domen z danej branży i wszystkie podpiąć pod tą samą witrynę, baa.. czy wogóle taka opcja istnieje i czy jest sens pakować się w takie coś. Ewentualnie jeżeli tak jakie mogą być konkretne efekty takiego zabiegu ??
- Grzegorz
Grzegorz napisał(a): Mam pytanie odnośnie kilku domen, tzn czy jest sens wykupić przykładowo kilka różnych domen z danej branży i wszystkie podpiąć pod tą samą witrynę, baa.. czy wogóle taka opcja istnieje i czy jest sens pakować się w takie coś. Ewentualnie jeżeli tak jakie mogą być konkretne efekty takiego zabiegu ??
Moim zdaniem (również laika
1. Założyć kilka różnych domen tematycznych jako zaplecze typu blogi, które będą systematycznie rozwijane. Oczywiście z rozsądnym linkowaniem do strony docelowej. Zyskujesz na tym pozycjonersko i zwiększysz liczbę odwiedzin na stronie docelowej. Byłoby to chyba rozwiązanie optymalne.
2. Założyć kilka różnych domen tematycznych, najlepiej ze słowami kluczowymi w nazwie i przekierować je 301 na stronę docelową. Pozycjonersko nie zyskujesz na tym (no - chyba, że Twoje domeny mają ciekawą historię
-

Grzegorz 'gregorbu' Bujanowski - Posty: 59
- Miejscowość: Warszawa
Masz dwa rozwiązania:
1. postawienie blogów (lub innych stron), mocno linkować te blogi a z nich stronę docelową
2. postawić tematycznie powiązaną stronę mocno linkować, nawet jak będzie filtr i wykonać przekierowanie na docelową, na pewno podskoczy w górę jak będzie miała dobrą moc.
1. postawienie blogów (lub innych stron), mocno linkować te blogi a z nich stronę docelową
2. postawić tematycznie powiązaną stronę mocno linkować, nawet jak będzie filtr i wykonać przekierowanie na docelową, na pewno podskoczy w górę jak będzie miała dobrą moc.
-

damtox_pl - Posty: 90
- Miejscowość: Warszawa
postaw stronki na tych adresach (ewentualnie blogi jak masz czas wypełniać je treścią), linkuj i za pół roku, rok możesz:
- linkować z tych stron strony pozycjonowane
- lub zrobić przekierowanie 301
- linkować z tych stron strony pozycjonowane
- lub zrobić przekierowanie 301
Studio E-kreacja świadczy usługę pozycjonowanie Białystok.
-

E-kreacja - Posty: 24
- Miejscowość: Białystok
Ja bym to rozbił na jedną główną domenę i dwie dodatkowe, które będą w mniejszym stopniu linkowane.
-

vanda - Posty: 210
5 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Wróć do Pozycjonowanie i optymalizacja
-