co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

witam
Buduję sobie swoją stronkę za pomocą kreatora tworzenia stron www.
Dlaczego wybrałem taką drogę. nie miałem pojęcia i nadal jeszcze nie mam mocnego o stronach, ich optymalizacji i pozycjonowaniu. Zapisałem się na darmowy kurs pozycjonowania, który jak dla mnie jest bardzo dobry.
Podnieciłem się zabawą w pozycjonowanie i .....będę musiał albo nauczyć się pisać "strony" , albo skorzystać z pomocy "krzywego" :oops:
Na swoim nowym [http://www.betafil.home.pl/76312.html?entryId=06073dcef3b39162a5a33e7c4da67c17 blogu] napisałem pierwszy artykuł i zamieściłem rozmowę z pracownikiem serwisu hostingowego o możliwościach pozycjonowania strony stworzonej za pomocą kreatora. Możliwości takiej nie ma chyba na moje oko. co o tym myślicie?
Czy ktoś ma jakąś rozsądną radę co teraz z tym fantem zrobić?

miłej nocy

betafil
Awatar użytkownika
betafil

Miejscowość: warszawa

Przepraszam za niepoprawny link do bloga.
Teraz będzie dobrze: [url]http://www.betafil.home.pl/76312.html[url]
Teraz poproszę o pomoc jeśli ktoś pofatygował się tam zajrzeć.
Jak najrozsądniej rozwiązać problem opisów stron i słów kluczowych?
Jak pozbyć się nadzoru kreatora bez uszczerbko dla strony?
Pomysły jakieś mi się nasuneły ale nie wiem czy mądre z punktu widzenia pozycjonowania i optymalizacji.
Diś pierwszy:
Kreator przypisuje opis strony taki sam dla wszystkich stron taki sam.
i:
-w opisie tym umieścić po jednym zdaniu dla każdej strony i podstrony oczywiście powiązanych w sensowną całość.
-wybrać po trzy słowa kluczowe dla każdej strony i podstrony i umieścić taki pakiet słów niestety dla wszyskich.

Później pozostanie optymalizacja odpowiednia.
Co o tym myślicie?
pozdrawiam

betafil
Awatar użytkownika
betafil

Hehe, jak w temacie.
Niezły artykuł napisałeś. Gratulacje. I dzięki za promocję krzywy.pl 8-)

Jeśli chodzi o Twój dialog z panem z home.pl, to powiem tylko tyle: żenada.
Gość w kółko powtarza te same bzdety i na koniec mówi:
"Przykro mi bardzo, nie jestem specjalista w tworzeniu stron internetowych".

Hmm. To co on tam robi na tym czacie???
Nie stać ich na zatrudnienie specjalisty?
Powiem Ci, że w nazwa.pl jest lepsza obsługa. Zdecydowanie. Oczywiście mógł to być jednorazowy incydent, chociaż z drugiej strony... ten gość pewnie dalej tam pracuje i udziela porad...

Moja rada dla Ciebie, betafil, i Tobie podobnych: nauczcie się tworzyć strony WWW, obsługiwać jakiegoś CMSa, albo zlećcie to komuś. I tyle.

Do 10 kwietnia coraz bliżej. Poznaj osobiście Forumowiczów!
Awatar użytkownika
Paweł 'krzywy' Krzyworączka
Administrator

Miejscowość: Kraków

Nie wykorzystasz w pelni meta tagow majac na kazdej stronie to samo w keywords i descripion.
Po pierwsze kazda Twoja strona bedzie miala taki sam opis na co zwracaja uwage uzytkownicy wyszukiwarek.
Po drugie tylko kilka slow kluczowych bedzie pasowac do tresci danej strony a reszta bedzie bezuzyteczna i moze wprowadzac zamet (tak mi sie wydaje).

Swoja droga nie musisz pisac nazw form z duzej i malej litery - wyszukiwarki nie rozrozniaja wielkosci liter,
a takze nie musisz odmieniac wyrazow kluczowych (odmiany ktore masz uzyte z cala pewnoscia wyszukiwarki traktuja jako jedno slowo - zamiast pisac technologia i technologii napisz tylko technologia itd. ;) )

Moim zdaniem jesli koniecznie chcesz miec pelny wplyw na swoje meta tagi to mozna by pomyslec nad tym aby sie nauczyc robic strony (choc to pewnie zbyt duzo czasu na to potrzeba ;) )
albo zlecic komus stworzenie serwisu
i wtedy bys mial pelny wplyw na wyglad kodu z poziomu ftp.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

Jak w temacie.
Dodam tylko 2 rzeczy tutaj.

kazda Twoja strona bedzie miala taki sam opis na co zwracaja uwage uzytkownicy wyszukiwarek.

A co gorsza: roboty (pajączki) na to patrzą! Każda strona powinna mieć: unikalny tytuł i opis! Najlepiej jeszcze słowa kluczowe.

tylko kilka slow kluczowych bedzie pasowac do tresci danej strony a reszta bedzie bezuzyteczna i moze wprowadzac zamet (tak mi sie wydaje).

Racja. Z tym, że nie należy akurat tym się zbyt mocno martwić. Póki co, Google nie czyta wcale tego tagu.

Do 10 kwietnia coraz bliżej. Poznaj osobiście Forumowiczów!
Awatar użytkownika
Paweł 'krzywy' Krzyworączka
Administrator

Miejscowość: Kraków

Nikt nie mówił, że będzie łatwo.

Postprzez betafil 25 Wrz 2008, o 16:41

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Dzięki śliczne Panowie.
Kurs pozycjonowania jest doskonały jak dla mnie.
Ale nabiera rumieńców dopiero w parze z tym Forum. :D
Dalszy komentarz jest zbędny uważam.
Mój wniosek: nie trać czasu, pytaj najlepiej mądrzejszych od siebie o!

dzięki śliczne jeszcze raz

betafil
Awatar użytkownika
betafil

Witam
Bardzo cenne uwagi padły od Pawła.
To, że nie jest łatwo z takimi serwisami to już wiemy.
Nasuwa się pytanie, czy w ogóle wypromowanie takiej strony w pierwszą top dziesiątkę jest możliwe?
Czy ktoś to zrobił już?
Jeżeli tak, to może podzieli się z nami swoimi doświadczeniami.
Cały czas mówimy o pozycjonowaniu beż żadnych podejrzanych numerów.
Postanowiłem na swoim serwisie http://www.betafil.home.pl/99140/106740.html dodać stronę o tym, jak to przebiegało u mnie do tej pory i jak będzie przebiegało dalej. Postanowiłem zgłębiać wiedzę o pozycjonowaniu i nie odpuszczę.
Miło by było gdybyście napisali co o tym myślicie.
pozdrawiam
betafil

betafil
Awatar użytkownika
betafil

Uważam, że wypozycjonowanie strony stworzonej za pomocą kreatora jest jak najbardziej mozliwe.
Wszak chyba najwazniejsza rzecza w pozycjonowaniu jest stworzenie zaplecza i zdobywanie wartosciowych linkow.
Najlepiej, gdy linki prowadzace do Twojej strony posiadaja nastepujace cechy:
:arrow: odnosnik posiada w sobie slowa kluczowe np.
Kod: Zaznacz wszystko
<a href="http://www.betafil.home.pl/">Kleje</a>

:arrow: strona z ktorej pochodzi link powinna byc wartosciowa i najlepiej gdy o takim samym temacie jak Twoja lub o podobnym temacie
:arrow: link powinien byc ze stron o roznym ip (przykladowo gdy tworzysz zaplecze dla swojej strony w ramach jednego konta, to czesto uslugodawcy hostingowi utrzymuja te domeny w ramach jednego ip - wiec linki pochodza z tego samego ip i w ten sposob sa malo wartosciowe)

Linki powinny byc zdobywane naturalnie.
Kilka linkow od slabych serwisow czy for nie zaszkodzi.

Ponadto aby wypozycjonowac strone nalezy nasycic jej tresc slowami kluczowymi (oczywiscie w miarach rozsadku, zeby teks byl klarowny).
Stosuj, jesli to mozliwe, slowa kluczowe w naglowkach <h1>, <h2> itp aczkowliek nie powinno ich byc za duzo,
najlepiej jak naglowek najwyzszego poziomu <h1> jest jeden na strone,
innych moze byc wiecej.

Odnosniki wewnetrzne tez powinny zawierac slowa kluczowe, a obrazki powinny miec opisy i tytuly ze slowami kluczowymi.

Co do nawigacji, to dobrze jest gdy jest ona stworzona zwyklymi anchorami i wystylizowana za pomoca css.
(Zauwazylem ze masz menu zrobione za pomoca obrazkow, roboty bardziej zwracaja uwage na zwykle linki - a szkoda bo masz duzo slow kluczowych w nawigacji)

To tak na razie co mi przyszlo do glowy ;)
Nie wiem czy wszystko to mozna zrealizowac w kreatorze

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

Wróć do Pozycjonowanie i optymalizacja