4 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Polecam każdemu darmowe źródło wiedzy na temat HTML i CSS od podstaw. Prosto, przejrzyście - dla każdego. Jeśli jesteś początkującym adeptem tworzenia stron, ten poradnik zdecydowanie jest dla Ciebie.
-

Paweł 'krzywy' Krzyworączka - Administrator
- Miejscowość: Kraków
Niestety, ale dla mnie ten kurs to straszna bida. Brakuje tak ważnych i ułatwiających pracę elementów jak :
+ style dla ekranu, druku itp., style alternatywne
+ selektory atrybutów
+ selektory pseudoklas
+ przy tekście nie ma nic o osadzaniu czcionek
+ nie ma chyba nic o rzeczach typu np . obrys, przepełnienie, wycinanie, vertical-align, kursory, drukowanie
+ nie ma informacji jak zachowują się różnego rodzaju elementy oraz te z różnymi własnościami wobec np atrybutu width, margin itp.
+ brak wielu rzeczy o tabelach
+ parę słów chociażby ogólnych o CSS2/3 też by się zdało
Ok ponarzekałem
ale oczywiście na początek kurs wydaje się być ok - jest pisany fajnym językiem, ale czy jest sens tracić czas na bardzo podstawowy kurs, a potem na lepszy, który i tak podstawy będzie zawierać ? Myślę, że lepiej od razu zająć się takim, który ma wszystko w sobie - nawet jak to "wszystko" nie będzie nam potrzebne to chociaż w głowie zostanie świadomość, że coś takiego jest i w sytuacji kiedy będzie to przydatne się do tego łatwo wróci.
+ style dla ekranu, druku itp., style alternatywne
+ selektory atrybutów
+ selektory pseudoklas
+ przy tekście nie ma nic o osadzaniu czcionek
+ nie ma chyba nic o rzeczach typu np . obrys, przepełnienie, wycinanie, vertical-align, kursory, drukowanie
+ nie ma informacji jak zachowują się różnego rodzaju elementy oraz te z różnymi własnościami wobec np atrybutu width, margin itp.
+ brak wielu rzeczy o tabelach
+ parę słów chociażby ogólnych o CSS2/3 też by się zdało
Ok ponarzekałem
ale oczywiście na początek kurs wydaje się być ok - jest pisany fajnym językiem, ale czy jest sens tracić czas na bardzo podstawowy kurs, a potem na lepszy, który i tak podstawy będzie zawierać ? Myślę, że lepiej od razu zająć się takim, który ma wszystko w sobie - nawet jak to "wszystko" nie będzie nam potrzebne to chociaż w głowie zostanie świadomość, że coś takiego jest i w sytuacji kiedy będzie to przydatne się do tego łatwo wróci. Bartek Medoń - WebMaster, programista WWW. Popraw sobie humor oglądając najlepsze polskie kabarety
-

bartekmedon - Posty: 718
Dobra podstawa do dalszej nauki, ale osoby które są bardziej w temacie raczej nie znajdą tam nic ciekawego.
-

Łukasz Sikora - Posty: 17
- Miejscowość: Kraków
4 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Wróć do Portale / serwisy / fora / blogi...
-