co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
adresy miejsc w Sieci, które koniecznie warto odwiedzić, poznać i dodać do ulubionych

Ostatnio trafiłem na ciekawego bloga pod względem layoutu, ale przede wszystkim tematyki - wszystko o herbatach. Tematyka ciekawa i co najważniejsze, chyba rzadko spotykana w sieci.
Macie pomysł na równie nieczęsto spotykaną i oryginalną tematykę dla serwisu? Taką mało internetowo-komputerową :P

Moje aukcje! - daj zarobić człowiekowi :)
Awatar użytkownika
Kamil 'seven' Lubelski

Miejscowość: Łódź

Seven - powiedziałeś już o herbacie, to idź proszę, zrób nam kawę :D

Naprawdę dużo jest takich tematów niszowych, tylko czy aby na pewno tworzenie stron, których mało kto będzie czytał, jest dobrą inwestycją czasu?

Krzysztof 'Junior' Trybulski

Krzysztof Trybulski napisał(a):Naprawdę dużo jest takich tematów niszowych, tylko czy aby na pewno tworzenie stron, których mało kto będzie czytał, jest dobrą inwestycją czasu?

Ja bym się nie zgodził, z tym że serwis o herbacie i jej tajnikach jest / będzie rzadko odwiedzany.
Ponieważ uważam, iż niemalże każdy temat ( no może znalazłyby się jakieś wyjątki) może byc niezmiernie ciekawy, jeśłi jeszcze jest umiejętnie podany. A ten akurat jest podany bardzo fajnie. :D

Może to dziwnie zabrzmi, ale ciekawy serwis o herbacie, czy kawie może odwiedzać więcej osób, niż ... portal o ebiznesie.
A to z jednego, głównego powodu:
smakoszy kawy, czy herbaty w Polsce może byc nawet kilka milionów. Zainteresowanych ebiznesem -póki co - jest pewnie góra kilkaset tysięcy.

Jest sposób, żeby zwiększyć odwiedziny Twojej strony internetowej!

Wybierz najlepszą domenę!
Awatar użytkownika
Piotr 'krzywy-senior' Krzyworączka

Piotr 'krzywy-senior' Krzyworączka napisał(a):
Krzysztof Trybulski napisał(a):Naprawdę dużo jest takich tematów niszowych, tylko czy aby na pewno tworzenie stron, których mało kto będzie czytał, jest dobrą inwestycją czasu?

Ja bym się nie zgodził, z tym że serwis o herbacie i jej tajnikach jest / będzie rzadko odwiedzany.
Ponieważ uważam, iż niemalże każdy temat ( no może znalazłyby się jakieś wyjątki) może byc niezmiernie ciekawy, jeśłi jeszcze jest umiejętnie podany. A ten akurat jest podany bardzo fajnie. :D

Może to dziwnie zabrzmi, ale ciekawy serwis o herbacie, czy kawie może odwiedzać więcej osób, niż ... portal o ebiznesie.
A to z jednego, głównego powodu:
smakoszy kawy, czy herbaty w Polsce może byc nawet kilka milionów. Zainteresowanych ebiznesem -póki co - jest pewnie góra kilkaset tysięcy.

Dokładnie :)
Ale zejdźmy z tej herbaty i proszę o inne przykłady, jeżeli coś wpadnie Wam do głowy :P

Awatar użytkownika
Kamil 'seven' Lubelski

Kamilu,
Trochę dziwne pytanie zadałeś. Nie bardzo kumam.
Chodzi Ci o blogi, które już istnieją i mają fajną, nietypową, niszową tematykę? Czy o pomysły na takiego bloga?

Ten blog o herbacie rzeczywiście ma super design. Ktoś miał dobry pomysł.

Do 10 kwietnia coraz bliżej. Poznaj osobiście Forumowiczów!
Awatar użytkownika
Paweł 'krzywy' Krzyworączka
Administrator

Miejscowość: Kraków

O pomysły na takiego bloga :)

Awatar użytkownika
Kamil 'seven' Lubelski

Uuuuu, Stary, temat rzeka.
Nie zawęzisz tematu nieco? hehehe.

Oryginalny blog może być w każdym temacie, taka prawda. Jak zwykle liczy się człowiek, czyli tutaj - autor bloga.

Oryginalność najczęściej polega na tym, że piszemy bloga w taki sposób, w jaki inni tego nie robią. Czyli np. w naszej branży wszyscy piszą blogi stricte "tekstowe", bez grafiki i filmów. A my przeciwnie - tworzymy blog filmowy, czyli treść przekazujemy w postaci ciekawych filmików.
Albo inaczej. Wszystkie blogi naszej konkurencji są standardowe, grzeczne, spokojne, ułożone, stonowane. A my piszemy subiektywnie, nieco agresywnie, rzucamy wyzwania, prowokujemy.
Albo jeszcze inaczej. Robimy nietypową grafikę. Co na przykład? Hmm, powiedzmy, że to blog o... komputerach. Czyli standard. A na byczym nagłówku bloga dajemy starą, brudną płytę chodnikową i piszemy tagline: "Najpierw wymień płytę, bo Ci najlepsza pamięć nie pomoże!" Hehehhehehe.
Czyli jak zwykle: kreatywność. Zawsze i wszędzie można wymyślić coś fajnego. Trzeba tylko odpowiednio się na tym skoncentrować i, do diaska, wziąć się do roboty!

PS. Oczywiście grafa przygotowana na szybcika, dla zobrazowania pomysłu

Załączniki
blog-o-kompach.jpg
blog-o-kompach.jpg (27.29 KiB) Obejrzany 722 razy
Awatar użytkownika
Administrator

Czekolada

Postprzez Piotr Krzciuk 13 Cze 2010, o 22:11

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Kamil 'seven' Lubelski napisał(a):Tematyka ciekawa i co najważniejsze, chyba rzadko spotykana w sieci.
Macie pomysł na równie nieczęsto spotykaną i oryginalną tematykę dla serwisu? Taką mało internetowo-komputerową :P

Zastanawiam się co w takim razie powiesz na moje http://www.sekretyczekolady.pl i http://www.gorzkaczekolada.com :] Tematyka zdecydowanie mało internetowo-komputerowa, wyjątkowo apetyczna za to. Polecam galerię czekoladowych plakatów reklamowych na Sekretach Czekolady - ach, gdyby tak wyglądały dzisiejsze billboardy...

Pozdrawiam serdecznie.

Czekolada i jej sekrety.
Piotr Krzciuk

Smaczny blog

Postprzez Paweł 'krzywy' Krzyworączka 19 Cze 2010, o 22:21

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Piotr Krzciuk napisał(a): co w takim razie powiesz na moje

Powiem szczerze, że Twój blog wygląda rewelacyjnie! Smakowicie jak diabli ;-)
Kilka rad:
1) Ożyw tego bloga - wpisy robisz bardzo rzadko (raz na miesiąc? rzadziej?)
2) Zadbaj o komentarze - to dzięki nim blogi żyją
3) Facebooka daj w jakimś wyeksponowanym miejscu - teraz ciężko go znaleźć
4) Pamiętaj, że jasna czcionka i ciemne tło to męczący kontrast. Wiem, że tutaj nadaje to klimatu. Ale przemyśl zastosowanie jasnego (kremowego, beżowego - jestem facetem, więc zbyt wielu kolorów nie kumam, hehe) tła i ciemnej (czarnej lub ciemnoszarej, grafitowej) czcionki - nie będą męczyły się oczy. Mówię tutaj o tle dla tekstu (tło strony może być takie, jak teraz).

No i rozwijaj ten temat, bo masz chyba smykałkę do tego.

Awatar użytkownika
Administrator

Wróć do Portale / serwisy / fora / blogi...