Witam,
Jak myślicie czy sklep internetowy torebkami damskimi w cenie do 100 zl ma szanse na rynku, czy rynek nie jest juz nasycony?
9 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Musiałbyś się pobawić z google Adwords i wynikami google, jak się ma popyt do podaży (podazu? jak to się pisze-.-)
Najlepiej znajdź jakąś nisze, nie startuj od razu do dużych grup tergetujac na ludzi szukajacych torebek, tylko na ludzi szukających konkretnych torebek(do 100pln, dobre, ale trzeba sprawdzić czy w praktyce tez będzie dobre), może znajdziesz jakiś nienasycony sektor. Pytaj, słuchaj kobiet , czego im brakuje, jakie wola kupować... sprawdzaj czy te wymogi są zadowalana przez twoich przyszłych konkurentów, jeśli coś się znajdzie takiego, ze będzie potrzeba a nie będzie nasycona, możesz tam mieć swoja nisze, i zrobić z tego czegoś OKU (Unikalna Cecha Oferty)
Ja tak bym zrobił, a nie jestem żadnym autorytetem, wiec nie gwarantuje rezultatów
Aha, no przypomniał mi się przypadek w stanach, co była promocja, ze jeśli do iluś tam minut nie dostarcza pizzy, to dostają ja za darmo. Wiec nie chodzi mi o sam produkt, możesz tez się wyróżniać, marketingiem, dystrybucja... np. jeśli torebka wystygnie to dostają ja za darmo:P. Albo robienie torebek na zamówienie, jak robią z koszulkami, ze wybiera się co się chce mieć na koszulce...(online) to nie takie głupie...
Mozna by wybrać online, rozmiar, typ, kolor, ozdoby, typy zapinek itd...
Tylko ze wtedy musiałbym mieć własną produkcje, albo znaleźć kogoś kto robi je na zamówienie.
Mogłaby to być taka dodatkowa opcja do twojego sklepu, oprócz tego ze będziesz sprzedawał normalnie. Moze sie nie będą sprzedawać dobrze te na zamownie, ale jeśli nikt takiego czegoś jeszcze nie robi, to pewnie zadziała marketing wirusowy, i będziesz miał więcej wizyt, a to może sie przełożyć na sprzedaż (normalnych, lub na zamówienie) torebek.
Albo sprzedawać torebki tez mniej znanych firm. Taniej kosztują, a ludzie mogą te je kupować, nie tylko dolcze gabana.
Jeśli się nie sprzedaje torebek robionych na zamówienie (profesjonanie) to tez jest miejsce do zapełnienia, tylko ze to wiadomo, duże nakłady piniedzy trzeba...
Ale wyobraź sobie, ze kontaktujesz się z sklepami, i proponujesz im taka opcje na stronie, może nawet dasz im już skrypt, aby mogli wybierać online.
Starczy tego bo trzeba spadać spać.
Zycze powodzenia
Najlepiej znajdź jakąś nisze, nie startuj od razu do dużych grup tergetujac na ludzi szukajacych torebek, tylko na ludzi szukających konkretnych torebek(do 100pln, dobre, ale trzeba sprawdzić czy w praktyce tez będzie dobre), może znajdziesz jakiś nienasycony sektor. Pytaj, słuchaj kobiet , czego im brakuje, jakie wola kupować... sprawdzaj czy te wymogi są zadowalana przez twoich przyszłych konkurentów, jeśli coś się znajdzie takiego, ze będzie potrzeba a nie będzie nasycona, możesz tam mieć swoja nisze, i zrobić z tego czegoś OKU (Unikalna Cecha Oferty)
Ja tak bym zrobił, a nie jestem żadnym autorytetem, wiec nie gwarantuje rezultatów
Aha, no przypomniał mi się przypadek w stanach, co była promocja, ze jeśli do iluś tam minut nie dostarcza pizzy, to dostają ja za darmo. Wiec nie chodzi mi o sam produkt, możesz tez się wyróżniać, marketingiem, dystrybucja... np. jeśli torebka wystygnie to dostają ja za darmo:P. Albo robienie torebek na zamówienie, jak robią z koszulkami, ze wybiera się co się chce mieć na koszulce...(online) to nie takie głupie...
Mozna by wybrać online, rozmiar, typ, kolor, ozdoby, typy zapinek itd...
Tylko ze wtedy musiałbym mieć własną produkcje, albo znaleźć kogoś kto robi je na zamówienie.
Mogłaby to być taka dodatkowa opcja do twojego sklepu, oprócz tego ze będziesz sprzedawał normalnie. Moze sie nie będą sprzedawać dobrze te na zamownie, ale jeśli nikt takiego czegoś jeszcze nie robi, to pewnie zadziała marketing wirusowy, i będziesz miał więcej wizyt, a to może sie przełożyć na sprzedaż (normalnych, lub na zamówienie) torebek.
Albo sprzedawać torebki tez mniej znanych firm. Taniej kosztują, a ludzie mogą te je kupować, nie tylko dolcze gabana.
Jeśli się nie sprzedaje torebek robionych na zamówienie (profesjonanie) to tez jest miejsce do zapełnienia, tylko ze to wiadomo, duże nakłady piniedzy trzeba...
Ale wyobraź sobie, ze kontaktujesz się z sklepami, i proponujesz im taka opcje na stronie, może nawet dasz im już skrypt, aby mogli wybierać online.
Starczy tego bo trzeba spadać spać.
Zycze powodzenia
- PabloM
Pomysł jak najbardziej dobry ale pamiętaj, że w czasach tak dużej ilości sklepów internetowych sam pomysł nie wystarczy. Nawet jeśli Twoje torebki będą najwyższej jakości i po przystępnej cenie bez dobrej promocji nic nie osiągniesz, a Twoja strona internetowa zginie pomiędzy innymi pozycjami w wyszukiwarce. Zadbaj więc o to, by sklepu stał się funkcjonalny i intuicyjny w obsłudze, pamiętaj o dobrym planie marketingowym. Najlepiej udać się do specjalistów w branży, którzy zadbają o to byś odniosła sukces.
Życzę powodzenia.
Życzę powodzenia.
- MagdaCI
Najlepiej zacząć sprzedawać na Allegro i Świstaku i w międzyczasie otworzyć sklep Internetowy. Często ludzie kupują poza allegro dzwoniąc. Wtedy można im podawać własny adres, w ten sposób zdobędzie się trochę stałych klientów.
Bezpiecznie jest jeżeli sklep Internetowy jest dodatkowym źródłem już do istniejącego sklepu - lokalu. Ciężko jest się utrzymać tylko z samej strony bo koszty utrzymania firmy są wysokie.
Bezpiecznie jest jeżeli sklep Internetowy jest dodatkowym źródłem już do istniejącego sklepu - lokalu. Ciężko jest się utrzymać tylko z samej strony bo koszty utrzymania firmy są wysokie.
-

MichaelloClass - Posty: 151
- Miejscowość: Łódź
To może ja się wypowiem.
1. Na Świstaku nic nie sprzedaż (albo malutko) ale to zawsze darmowa reklama.
2. Jeśli chcesz na sprzedawać na Allegro i wybić się przez konkurencję musisz mieć dużo aukcji a to wiąże się z wysokim kosztem.
Jeśli chcesz sprzedawać w sklepie fizycznym to musisz zainwestować sporą kasę w lokal w dobrym miejscu, nie na przedmieściach itp. a to już spory koszt. Jeśli chodzi o koszt prowadzenia firmy to zależy od kiedy ją prowadzisz (pierwsze 2 lata = niski ZUS)
3. Jeśli chodzi o sklep, to pozycjonowanie i odpowiedni skrypt sklepowy (niektóre wcale nie trzymają standardów),
I zgarną za to małą fortunę, co wcale nie znaczy że osiągniesz sukces.
1. Na Świstaku nic nie sprzedaż (albo malutko) ale to zawsze darmowa reklama.
2. Jeśli chcesz na sprzedawać na Allegro i wybić się przez konkurencję musisz mieć dużo aukcji a to wiąże się z wysokim kosztem.
Jeśli chcesz sprzedawać w sklepie fizycznym to musisz zainwestować sporą kasę w lokal w dobrym miejscu, nie na przedmieściach itp. a to już spory koszt. Jeśli chodzi o koszt prowadzenia firmy to zależy od kiedy ją prowadzisz (pierwsze 2 lata = niski ZUS)
3. Jeśli chodzi o sklep, to pozycjonowanie i odpowiedni skrypt sklepowy (niektóre wcale nie trzymają standardów),
Najlepiej udać się do specjalistów w branży, którzy zadbają o to byś odniosła sukces.
I zgarną za to małą fortunę, co wcale nie znaczy że osiągniesz sukces.
-

Daniel 'siewca' Nakoneczka - Posty: 839
Popieram rozpoczęcie sprzedaży na allegro. Na pewno lepiej jest zaczynać z już zgromadzoną grupką klientów zanim zainwestuje się potężne sumy na budowę sklepu. No chyba że rozpoczynamy sprzedaż na platformie sprzedażowej które są znacznie tańsze (płaci się jedynie roczny abonament) a dają możliwość personalizacji grafiki i oczywiście działania pod własną domeną.
Co do promocji w Internecie: jeśli kampania jest dobrze zaplanowana i prowadzona przez specjalistów to efekty będą. Poza tym reklama wyszkiwarkowa SEO / SEM nie jest droga i zwykle płaci się tylko za osiągnięte efekty w postaci "kliknięć" w reklamę czy też podniesienie pozycji witryny w wyszukiwarkach. Niestety efekty nie przychodzą po tygodniu. Zazwyczaj trwa to kilka miesięcy ale jak to mówią, cierpliwośc jest cnotą
Co do promocji w Internecie: jeśli kampania jest dobrze zaplanowana i prowadzona przez specjalistów to efekty będą. Poza tym reklama wyszkiwarkowa SEO / SEM nie jest droga i zwykle płaci się tylko za osiągnięte efekty w postaci "kliknięć" w reklamę czy też podniesienie pozycji witryny w wyszukiwarkach. Niestety efekty nie przychodzą po tygodniu. Zazwyczaj trwa to kilka miesięcy ale jak to mówią, cierpliwośc jest cnotą
-

mtmarket - Posty: 9
Raczej ciężko będzie się przebić. Trzeba by było sporo wydać na opłacanie aukcji, a istnieją skuteczniejsze i tańsze metody na zarabianie w internecie 
- naukazarabiania_pl
Z takim podejściem wiele dobrze prosperujących e-biznesów nie doszło by do skutku. Poza tym nie trzeba opłacać aukcji mając swoją własną platformę sprzedażową
-

mtmarket - Posty: 9
naukazarabiania_pl napisał(a):Raczej ciężko będzie się przebić. Trzeba by było sporo wydać na opłacanie aukcji, a istnieją skuteczniejsze i tańsze metody na zarabianie w internecie
Na MLM też wielu się wkopało i nic nie zarobiło. Polecam film Witamy w życiu można go obejrzeć tylko w sieci bo firma Amway Polska złożyła do sądu wniosek i go zablokowała bo film jest dowodem w sprawie.
Czy sklep internetowy musi być drogi ? Nie Daniel poleciłby KQS ja OSCGold chociaż skłaniam się ku KQS. Na allegro jest też wiele ludzi, którzy nie mają firm, nie płacą podatków, torebki sprzedają podrabiane udając że to orginały. Bo torebki David Jones za 35 zł nie kupisz oryginała. Wszystko zależy co tam masz za towar. Co prawda najwięcej udziału w rynku internetowym mają zakupy w kwocie to 250 zł, jednak pytanie czy te torebki są bardziej takie jak na bazarku czy chcesz budować markę w oparciu o dobrą relację z klientem ale towar musi być wtedy dobrej jakości, tak aby torebka się nie rozpadła po klilku tygodniach noszenia bo reklamacje Ciebie zjedzą a jeden niezadowolony klient rozpowie o Tobie 100 osobom a 100 zadowlonych klientów poleci Ciebie jednej osobie i tego bym się trzymał
- autofolie
9 posty(ów)
• Strona 1 z 1
-