Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
11 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
moje pytanie czy moj serwis ktory ma problem z reklama ma sens? to znaczy czy ma to jakas mozliwosc odniesc sukces ? bo ja w to wierze ale moze czegos nie dostrzegam? Pozdrawiam moj serwis to serwis z zleceniami tubu.pl
- TUBU.pl
Moim zdaniem Twój serwis nie ma racji bytu, żądanie wysłania SMS aby poznać kontakt do zleceniodawcy, to przegięcie, takie chwyty to stosują erotyczne serwisy z lewymi ogłoszeniami 

[size=85]Prywatny spis katalogów SEO stron i firm, warto! Dobra reklama i SEO linki!
Zaczynam prowadzić bloga na razie napisałem 1 post "dobry i tani hosting zapraszam
[/size]
Zaczynam prowadzić bloga na razie napisałem 1 post "dobry i tani hosting zapraszam
- Rocky
Moim zdaniem także opłata za kontakt do zleceniodawcy
nie jest dobrym rozwiązaniem. W wielu serwisach ta usługa
jest darmowa.
nie jest dobrym rozwiązaniem. W wielu serwisach ta usługa
jest darmowa.
FM Group For Home - zobacz katalog FM Group For Home
Szukasz Sponsora w FM Group? Kliknij tutaj: Sponsor FM Group
Sprawdź plan marketingowy FM Group!
Szukasz Sponsora w FM Group? Kliknij tutaj: Sponsor FM Group
Sprawdź plan marketingowy FM Group!
- Konsultant FM Group
Ta opłata to fatalny pomysł. Płacić za kontakt, a mając kontakt nie wiadomo w sumie czy nawiążemy współpracę ze zleceniodawcą.
-

Daniel 'siewca' Nakoneczka - Posty: 839
Jednym słowem zły model biznesowy. Można wprowadzić opłaty np. za weryfikację danych konkretnego zleceniodawcy, konta premium z możliwością dodania portfolio itp. Generalnie trzeba by wsadzić w to spore pieniądze by przebić konkurencyjne serwisy.
-

Mamonnik - Posty: 3
Według mnie największym błędem była bardzo duża chęć, zysku. Za dużo na początku byśmy chcieli, ktoś kto ma płacić pieniądze zamknie stronę i wejdzie poszuka na innej. Zarabiać jak najbardziej, ale trochę w inny sposób. Tak jak podpowiedział użytkownik wyżej.
- bubus_s
Głównym błędem wielu serwisów jest żadanie opłaty jakiejkolwiek i za cokolwiek już na samym starcie. Swego czasu pomagając koledze w starcie katalogu firm, ustaliliśmy bardzo prosty system, który sprawiał że na początku 500 firm mogło dodać się za darmo, dopiero gdy serwis zyskał popularność można było myśleć o opłatach, dając od siebie dodatkowe bonusy. Użytkownik musi wiedzieć, że mu się to opłaca. Niestety w tego typu przypadkach należy myśleć o zysku długofalowym. Konta premium, płatne portfolio, wyróżnienie zlecenia na stronie w zamian za przesłanie smsa, to są sposoby które mogłyby się tu sprawdzić.
-

Artur Smolicki - Posty: 211
Zgadzam się z powyższymi opiniami. Opłaty sms za taką usługę strasznie zniechecają,wiec nic dziwnego ze Twoi klienci zaczęli się od Ciebie odwracać. Takie praktyki faktycznie stosują portale erotyczne przecież Twój jest inny. zastanowiłbym się raczej nad czymś takim jak miesięczny abonament dla klientów,ale nie przez sms. To bardziej korzystne.
- Madar7
Ale na czymś musisz zarabiać wiec z drugiej strony taka opłata jest jak najbardziej na miejscu. Tylko że nie każdy podejdzie do tego z uśmiechem na twarzy i musisz się z tym liczyć. Zastanów się też nad alternatywnymi formami zarobku w tej dziedzinie.
- Mako-Design
11 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości