Mam prośbę do Was.
Stworzyłem swój pierwszy produkt informacyjny - darmowy raport na temat odkładania na później.
Proszę o ocenę (według różnych kryteriów). Czy coś takiego Was motywuje?
Dzięki za wszelkie sugestie.
13 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Po prostu ludzie, którzy mają problemy z odkładaniem wszystkiego na później i przez to nie realizują zadań, celów, marzeń itp.
Pozdrawiam
Seba
Seba
-

Sebastian Nowak - Posty: 452
Na pewno to co przeczytałem trochę mnie zmotywowało, dlatego zacznę już działać, bo mam mnóstwo rzeczy dziś do zrobienia 
Mam chyba też problemy z odkładaniem na później chociaż do końca sobie z tego nie zdawałem sprawy. Przetestuję na sobie sposób diabełka i aniołka - ostatnio za dużo oglądam filmów.
Mam chyba też problemy z odkładaniem na później chociaż do końca sobie z tego nie zdawałem sprawy. Przetestuję na sobie sposób diabełka i aniołka - ostatnio za dużo oglądam filmów.
-

MichaelloClass - Posty: 151
- Miejscowość: Łódź
sebastian-nowak napisał(a):Po prostu ludzie, którzy mają problemy z odkładaniem wszystkiego na później i przez to nie realizują zadań, celów, marzeń itp.
Jak dla mnie, trochę zbyt ogólnie, bo tak naprawdę trafiasz do wszystkich ludzi (większość z nas, jeżeli nie wszyscy ludzie, odkłada coś na później), a jak trafiasz do wszystkich, to nie trafiasz do nikogo...
Raport jest ok, tylko fajnie by go było wrzucić w jakiś kontekst i podać jakieś przykłady dotyczące danej grupy docelowej. Problem polega na tym, że ludzie mało potrafią korzystać z ogólnej wiedzy. Nie potrafią jej zastosować i trzeba to maksymalnie ułatwiać ludziom.
W raporcie poruszasz wątki:
- pracy na etacie,
- prac domowych,
- relacji z innymi ludźmi,
- niezależności finansowej,
- zdrowia, kondycji fizycznej i dobrej sylwetki.
A tak naprawdę inaczej będziesz mówił do osoby chcącej osiągnąć sukces zawodowy, a inaczej do osoby chcącej robić biznes...
Raport jest ok, tylko moim zdaniem trzeba zawęzić grupę docelową, bo inaczej będziesz trafiał do wszystkich i do nikogo.
Btw. Ta wizualizacja... w jednych grupach docelowych może budować zaufanie, a w innych kompletnie je burzyć. M.in. po to się wybiera grupę docelową - aby trafiać do czytelnika.
- MateuszKowalski
Cześć!
Powiem Ci szczerze, że już wcześniej widziałem Twój temat. Wiesz dlaczego przeszedłem obok niego obojętnie?
, a że jestem bezrobotny, to wiesz...
Postaram się przeczytać Twoje dzieło wieczorem, zobaczymy co z tego wyjdzie :]
Pozdrawiam
lapti
Powiem Ci szczerze, że już wcześniej widziałem Twój temat. Wiesz dlaczego przeszedłem obok niego obojętnie?
Po prostu myślałem, że to jest system "magicznego" oszczędzaniasebastian-nowak napisał(a):darmowy raport na temat odkładania na później.
Postaram się przeczytać Twoje dzieło wieczorem, zobaczymy co z tego wyjdzie :]
Pozdrawiam
lapti
Simple guy from IT department
ʇuǝɯʇɹɐdǝp ʇı ɯoɹɟ ʎnƃ ǝldɯıs
ʇuǝɯʇɹɐdǝp ʇı ɯoɹɟ ʎnƃ ǝldɯıs
-

lapti - Posty: 576
Dzięki za sugestie 
Racja!
Ze względu na to, że temat jest szeroki i dotyczy praktycznie wszystkich można podzielić rynek na kilka grup: studenci, przedsiębiorcy, gospodynie domowe...
Ogólnie chce się skupić na "internetowych przedsiębiorcach" (ew. studentach, też mają głowy pełne pomysłów, których nie wykorzystują, bo to odwlekają), więc zgodnie z sugestiami zmienię nieco przekaz (te prace domowe to rzeczywiście przesada).
Czy mógłbyś podać przykład "burzenia"? Żebym wiedział do kogo nie uderzać
Hehe, nie pomyślałem, że może się z tym "odkładaniem" kojarzyć, ale rzeczywiście... mój błąd.
W każdym razie, kiedy już go przeczytasz, chętnie poznam także Twoje zdanie.
Jeszcze raz dzięki Wam za cenne uwagi i oczywiście czekam na kolejne...
MateuszKowalski napisał(a):Jak dla mnie, trochę zbyt ogólnie, bo tak naprawdę trafiasz do wszystkich ludzi (większość z nas, jeżeli nie wszyscy ludzie, odkłada coś na później), a jak trafiasz do wszystkich, to nie trafiasz do nikogo...
W raporcie poruszasz wątki:
- pracy na etacie,
- prac domowych,
- relacji z innymi ludźmi,
- niezależności finansowej,
- zdrowia, kondycji fizycznej i dobrej sylwetki.
A tak naprawdę inaczej będziesz mówił do osoby chcącej osiągnąć sukces zawodowy, a inaczej do osoby chcącej robić biznes...
Raport jest ok, tylko moim zdaniem trzeba zawęzić grupę docelową, bo inaczej będziesz trafiał do wszystkich i do nikogo.
Racja!
Ze względu na to, że temat jest szeroki i dotyczy praktycznie wszystkich można podzielić rynek na kilka grup: studenci, przedsiębiorcy, gospodynie domowe...
Ogólnie chce się skupić na "internetowych przedsiębiorcach" (ew. studentach, też mają głowy pełne pomysłów, których nie wykorzystują, bo to odwlekają), więc zgodnie z sugestiami zmienię nieco przekaz (te prace domowe to rzeczywiście przesada).
Btw. Ta wizualizacja... w jednych grupach docelowych może budować zaufanie, a w innych kompletnie je burzyć. M.in. po to się wybiera grupę docelową - aby trafiać do czytelnika.
Czy mógłbyś podać przykład "burzenia"? Żebym wiedział do kogo nie uderzać
lapti napisał(a):Powiem Ci szczerze, że już wcześniej widziałem Twój temat. Wiesz dlaczego przeszedłem obok niego obojętnie?
Hehe, nie pomyślałem, że może się z tym "odkładaniem" kojarzyć, ale rzeczywiście... mój błąd.
W każdym razie, kiedy już go przeczytasz, chętnie poznam także Twoje zdanie.
Jeszcze raz dzięki Wam za cenne uwagi i oczywiście czekam na kolejne...
Pozdrawiam
Seba
Seba
-

sebastian-nowak napisał(a):Czy mógłbyś podać przykład "burzenia"? Żebym wiedział do kogo nie uderzać
Chodzi mi o to, że część ludzi chce robić e-biznes racjonalnie, a część ...ezoterycznie(?). Chodzi mi o te wszystkie wierzenia w moc ludzkiego umysłu, prawo przyciągania, wizualizacje, to o czym mówi Joe Vitale i co można wyczytać w Ebookach Złotych Myśli.
Mnie to aż odrzuca...
Z kolei, z drugiej strony... Temat produktywności, organizacji swojej pracy i wszystko to, co wymiernie mnie posuwa do przodu w moim e-biznesie, jest dla mnie jak najbardziej ok.
Pytanie, do jakich ludzi Ty chcesz docierać ze swoim przekazem? Bo nie uda Ci się jednocześnie dotrzeć do oby dwóch tych grup. Jednych będą przyciągały słowa "prawo przyciągania" i odrzucały słowa "trzeba zapie***lać Panowie", a tych drugich na odwrót...
- MateuszKowalski
Wizualizacja w moim przypadku działa jako bodziec motywacyjny - żebym wiedział do czego dążę, żebym wiedział, że warto zapi...lać bo na końcu się to opłaci.
Myślę, że to nawet nie jest jakaś tajemna technika tylko całkowicie naturalna skłonność człowieka.
Po prostu - jeśli ktoś chce coś osiągnąć to czasem o tym myśli.
A to, że trzeba zapi...lać to oczywiste. Samo się nic nie zrobi
Myślę, że to nawet nie jest jakaś tajemna technika tylko całkowicie naturalna skłonność człowieka.
Po prostu - jeśli ktoś chce coś osiągnąć to czasem o tym myśli.
A to, że trzeba zapi...lać to oczywiste. Samo się nic nie zrobi
Pozdrawiam
Seba
Seba
-

13 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-