Witam!
Kupilem gotowy skrypt i teraz zastanawiam sie, czy jest sens bawic sie w to i zakladac bramke sms.
Prosze o rady. Zarabiac mozna byloby na programach partnerskich i reklamach, ktore wyswietlaja sie na stronie.
Kluczowa sprawa w tym biznesie to raczej pozycjonowanie bo ruch bedzie glownie splywal z google.
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Zauwaz blad w swoim rozumowaniu
Zalezy, ile kasy wydales. Jak duzo, to ja bym sprobowal - najwieksze koszty i tak juz poniesione (nie liczac czasu). Jak malo, to bym olal, bo rynek jest juz pelny. W dodatku mam watpliwosci, czy taka bramka bedzie dzialac - do niektorych sieci nie da sie (czyt. nie spotkalem sie) bez limitu wysylac wiadomosci za darmo z netu. Do tego zarobki ze stron bez tresci sa zazwyczaj mizerne.
Nie mam w sumie pojecia. Jest kupiony z allegro i jest w jezyku polskim. Nie jest tak, ze w internecie takie wysylanie smsow jest darmowe i wystarczy do niego tylko taki skrypt ?
Mysle, ze sam bym dal rade wrzucic taki skrypt na stronke
Hosting i domena faktycznie jest do kupienia.
Pytanie tylko, czy bedzie to sie oplacalo po roku czasu i nie bedzie wiekszego wydatku niz zysku. Mysle, ze najwiecej zachodu wymagalo bedzie pozycjonowanie.
Generalnie nie. Niektorzy operatorzy to dopuszczaja, ale z limitami (np. max 30 smsow dziennie, do tego koniecznosc przepisania kodu z obrazka). Kilka (doslownie kilka) stron ma metody to obchodzace i faktycznie mozna od nich wysylac smsy za darmo. Reszta placi jakiemus posrednikowi albo probuje omijac te ograniczenia (tzn. np. wyswietla uzytkownikowi ten obrazek z kodem do przepisania). To, ktora wersje masz, pewnie zalezy od tego, ile wydales.
Wrzucić, a uruchomić, to dwie różne rzeczy... już w podstawówce uczą Totala...
Mały OT do reszty: czy numer telefonu jest danymi osobowymi??
Takiej gwarancji nikt Ci nie da i nikt jednoznacznie na to pytanie nie odpowie. Wylicz sobie koszty, wysłania jednej wiadomości z kosztem pozyskania klienta. Później ile możesz na tej osobie zarobić/stracić (zarobek zmniejsz o połowę) i będziesz miał 'jasność'.
Kiedyś widziałem parę cenników... i wysyłka smsa za 7/14 groszy* wcale tania nie jest, ale i to można przełknąć... Tylko trzeba to sensownie rozplanować, by jedna osoba nie siedziała i nie pisała za darmo 100smsów na godzinę
No i tutaj znowu wracamy do wcześniej postawionych pytań:
Pozdrawiam
R.
)* cena zależy od wybranych opcji związanych z smsem i 'ruchu'. Podany koszt orientacyjny.
Jak najbardziej.
Możesz podać źródło?
Pozdrawiam
R.
11 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kupilem gotowy skrypt i teraz zastanawiam sie
Zauwaz blad w swoim rozumowaniu
Zalezy, ile kasy wydales. Jak duzo, to ja bym sprobowal - najwieksze koszty i tak juz poniesione (nie liczac czasu). Jak malo, to bym olal, bo rynek jest juz pelny. W dodatku mam watpliwosci, czy taka bramka bedzie dzialac - do niektorych sieci nie da sie (czyt. nie spotkalem sie) bez limitu wysylac wiadomosci za darmo z netu. Do tego zarobki ze stron bez tresci sa zazwyczaj mizerne.
Twój sklep internetowy nie przynosi zysków? Prowadzenie sklepu internetowego opiera się na znajomości kilku skutecznych technik i partnerów biznesowych - poznaj szczegóły. W codziennej pracy przyda Ci się natomiast najlepszy program antywirusowy (artykuł wraz z opisem instalacji i konfiguracji).
-

Krzysztof Trynkiewicz - Posty: 461
Hej fajny temat, ale ja podepnę się z drugiej strony do niego... bo mnie interesuje skrypt 
Jak działa Twój skrypt? Oparty jest jedynie o forward wiadomości do bramek operatorów? Musisz wykupować gdzieś pakiety smsów i na tej podstawie dopiero świadczysz swoje usługi? W jakim języku jest napisany i jakie stawia Ci wymagania? Czy musisz korzystać z jakichś dodatkowych urządzeń?
Pytam, bo kiedyś sam chciałem napisać taką bramkę, ale... brak czasu... powiedzmy
Ale przechodząc dalej do biznesu, na czym chcesz zarabiać?
Nie zgodzę się z Tobą Krzysztofie. Największym kosztem tutaj będzie pozyskanie ruchu, który będzie wartościowy. Zwłaszcza, że ten skrypt jest pewnie z alledrogo, gdzie takie wynalazki sprzedawane są w cenie do 100zł. Jeżeli kolega zakupił skrypt, to pewnie do tego musi zakupić jakiś hosting, zlecić komuś 'instalację' skryptu/bieżącą obsługę, a sądzę - nie wiem czy słusznie - że pozycjonowanie też będzie usługą do kupienia.
^^
Pozdrawiam
R.
Jak działa Twój skrypt? Oparty jest jedynie o forward wiadomości do bramek operatorów? Musisz wykupować gdzieś pakiety smsów i na tej podstawie dopiero świadczysz swoje usługi? W jakim języku jest napisany i jakie stawia Ci wymagania? Czy musisz korzystać z jakichś dodatkowych urządzeń?
Pytam, bo kiedyś sam chciałem napisać taką bramkę, ale... brak czasu... powiedzmy
Krzysztof Trynkiewicz napisał(a):najwieksze koszty i tak juz poniesione
Nie zgodzę się z Tobą Krzysztofie. Największym kosztem tutaj będzie pozyskanie ruchu, który będzie wartościowy. Zwłaszcza, że ten skrypt jest pewnie z alledrogo, gdzie takie wynalazki sprzedawane są w cenie do 100zł. Jeżeli kolega zakupił skrypt, to pewnie do tego musi zakupić jakiś hosting, zlecić komuś 'instalację' skryptu/bieżącą obsługę, a sądzę - nie wiem czy słusznie - że pozycjonowanie też będzie usługą do kupienia.
Krzysztof Trynkiewicz napisał(a):Zauwaz blad w swoim rozumowaniu![]()
^^
Pozdrawiam
R.
Simple guy from IT department
ʇuǝɯʇɹɐdǝp ʇı ɯoɹɟ ʎnƃ ǝldɯıs
-

lapti - Posty: 611
lapti napisał(a):Jak działa Twój skrypt? Oparty jest jedynie o forward wiadomości do bramek operatorów? Musisz wykupować gdzieś pakiety smsów i na tej podstawie dopiero świadczysz swoje usługi? W jakim języku jest napisany i jakie stawia Ci wymagania? Czy musisz korzystać z jakichś dodatkowych urządzeń?
Nie mam w sumie pojecia. Jest kupiony z allegro i jest w jezyku polskim. Nie jest tak, ze w internecie takie wysylanie smsow jest darmowe i wystarczy do niego tylko taki skrypt ?
lapti napisał(a):Nie zgodzę się z Tobą Krzysztofie. Największym kosztem tutaj będzie pozyskanie ruchu, który będzie wartościowy. Zwłaszcza, że ten skrypt jest pewnie z alledrogo, gdzie takie wynalazki sprzedawane są w cenie do 100zł. Jeżeli kolega zakupił skrypt, to pewnie do tego musi zakupić jakiś hosting, zlecić komuś 'instalację' skryptu/bieżącą obsługę, a sądzę - nie wiem czy słusznie - że pozycjonowanie też będzie usługą do kupienia.
Mysle, ze sam bym dal rade wrzucic taki skrypt na stronke
Pytanie tylko, czy bedzie to sie oplacalo po roku czasu i nie bedzie wiekszego wydatku niz zysku. Mysle, ze najwiecej zachodu wymagalo bedzie pozycjonowanie.
- Daniel Kępa
Nie jest tak, ze w internecie takie wysylanie smsow jest darmowe i wystarczy do niego tylko taki skrypt ?
Generalnie nie. Niektorzy operatorzy to dopuszczaja, ale z limitami (np. max 30 smsow dziennie, do tego koniecznosc przepisania kodu z obrazka). Kilka (doslownie kilka) stron ma metody to obchodzace i faktycznie mozna od nich wysylac smsy za darmo. Reszta placi jakiemus posrednikowi albo probuje omijac te ograniczenia (tzn. np. wyswietla uzytkownikowi ten obrazek z kodem do przepisania). To, ktora wersje masz, pewnie zalezy od tego, ile wydales.
Masz stronę WWW, ale nie masz odwiedzin? Dowiedz się, jak wypozycjonować stronę internetową małym nakładem kosztów! Aby szybciej osiągnąć efekt, zobacz jak przyspieszyć Internet w taki sposób, by było to wyraźnie odczuwalne!
-

Daniel Kępa napisał(a):Mysle, ze sam bym dal rade wrzucic taki skrypt na stronke
Wrzucić, a uruchomić, to dwie różne rzeczy... już w podstawówce uczą Totala...
Jak chcesz skonfigurować samodzielnie ten skrypt, skoro nie wiesz jak działa, jak został stworzony i na ile jest bezpieczny?Daniel Kępa napisał(a):Nie mam w sumie pojecia
Mały OT do reszty: czy numer telefonu jest danymi osobowymi??
Daniel Kępa napisał(a):Pytanie tylko, czy bedzie to sie oplacalo po roku czasu
Takiej gwarancji nikt Ci nie da i nikt jednoznacznie na to pytanie nie odpowie. Wylicz sobie koszty, wysłania jednej wiadomości z kosztem pozyskania klienta. Później ile możesz na tej osobie zarobić/stracić (zarobek zmniejsz o połowę) i będziesz miał 'jasność'.
Krzysztof Trynkiewicz napisał(a):Reszta placi jakiemus posrednikowi
Kiedyś widziałem parę cenników... i wysyłka smsa za 7/14 groszy* wcale tania nie jest, ale i to można przełknąć... Tylko trzeba to sensownie rozplanować, by jedna osoba nie siedziała i nie pisała za darmo 100smsów na godzinę
No i tutaj znowu wracamy do wcześniej postawionych pytań:
lapti napisał(a):na czym chcesz zarabiać?
Pozdrawiam
R.
)* cena zależy od wybranych opcji związanych z smsem i 'ruchu'. Podany koszt orientacyjny.
-

czy numer telefonu jest danymi osobowymi??
Jak najbardziej.
Napisałem niedawno artykuł, w którym zdradziłem, jak skutecznie wypozycjonować stronę internetową - zapoznaj się z nim, jeśli masz problem z małą oglądalnością Twojej witryny. Nie bój się - doradzam darmowe rozwiązania
Podobnie polecam zainstalowanie darmowej przeglądarki Chrome - instrukcję instalacji i użytkowania znajdziesz w artykule jak przyspieszyć Internet - obiecuję, że poczujesz różnicę w prędkości ładowania i przeglądania stron 
-

Krzysztof Trynkiewicz napisał(a):czy numer telefonu jest danymi osobowymi??
Jak najbardziej.
Możesz podać źródło?
Pozdrawiam
R.
-

Ustawa o ochronie danych osobowych, artykul 6.
http://prawo.legeo.pl/prawo/ustawa-z-dn ... osobowych/
http://prawo.legeo.pl/prawo/ustawa-z-dn ... osobowych/
Twój sklep internetowy nie przynosi zysków? Prowadzenie sklepu internetowego opiera się na znajomości kilku skutecznych technik i partnerów biznesowych - poznaj szczegóły. W codziennej pracy przyda Ci się natomiast najlepszy program antywirusowy (artykuł wraz z opisem instalacji i konfiguracji).
-

Tez kupiłem dwa lata temu na allegro bramkę sms. Na początku nie działała, potem się udało, potem jeszcze bardziej pomieszałem, zmodyfikowałem i teraz jest ona częścią bloga w tematyce GSM. Udało się wypozycjonować na kilka fraz do pierwsze piątki, także ruch całkiem niezły, jednak profity opłakane. Chyba ktoś kto wchodzi na stronę żeby skorzystać z darmowego SMS nie ma kasy na to żeby cokolwiek kupować. Nawet reklam za bardzo się im nie chce klikać. Serwis działa na domenie i stanowi obecnie dla mnie jedynie zaplecze.
nie polecam poświęcać czasu na tego typu biznes... ale jest to moje subiektywne zdanie
nie polecam poświęcać czasu na tego typu biznes... ale jest to moje subiektywne zdanie
-

Sebastian Jarosz - Posty: 59
11 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-