co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
nasze pomysły na e-biznes, a także pytania o takie pomysły ebiznesowe

Snake napisał(a):mam tylko jedno pytanie co jeżeli branża którą się pasjonuje, interesuje i o której wiele wiem...jest już tak nasycona konkurencją, że stała się nieopłacalna ?

To pokaż, że wiesz o niej o wiele więcej, wiesz doskonale czego jej trzeba i rozpierd.... ją na kawałki :brawo: :brawo:

Bartek Medoń - WebMaster, programista WWW. Popraw sobie humor oglądając najlepsze polskie kabarety
Awatar użytkownika
bartekmedon

Zgodzę się z kolegami bardzo wartościowy Post :cupgold: Gratulacje!

Co prawda czytałem już go kiedyś ale warto i trzeba coś takiego jeszcze raz przeczytać.

Pamiętam jak na konferencji CNEBa Piotr powiedział ,że gdyby jego interes przestał być dochodowy...gdyby po prostu nie miał z niego dochodu - To Nadal robiłby To co Robi. Nie wiem czy kłamał czy nie....ale wydaje mi się ,że on po prostu To kocha! A czy i Ty kochasz To co robisz?

Płynie z tego bardzo mądra myśl....myślę ,że dla każdego...nie tylko e-biznesmena.
Czy to co robisz...robiłbyś dalej...gdybyś nie miał z Tego pożytków/pieniędzy ?

Co prawda...jeśli się coś kocha/lubi wykonywać swoją pasje można na To poświęcić więcej czasu. Mamy w końcu z Tego dochód.
Jednak meritum jest TYLKO JEDNO:)

A co do osób które wybrały sobie pasje która jest bogata w konkurencje!
Przykładem Tutaj są wielkie korporacje i koncerny. Jeśli konkurencja daje niższe ceny, daje te same usługi. Pozostaje Tylko pytanie...

Co mogę zrobić Ja...aby robić To co inni w inny, lepszy sposób?

...niech każdy zastanowił się nad tym co robi. Czy daje niższą cenę? czy daje dodatki do swoich usług? Czy daje coś co go wyróżnia z społeczeństwa.

Jeśli konsument nie zapamięta Cię z konkretnego POWODU. Radze zawinąć manatki...bo to :pogrzeb:

Myślę więc Jestem, Jestem więc się Uczę. Uczę się E-biznesu.
Awatar użytkownika
Piaskowski

Re: Pomysł na biznes. Bo liczy się POMYSŁ...

Postprzez MateuszKowalski 22 Mar 2010, o 00:20

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Snake napisał(a):mam tylko jedno pytanie co jeżeli branża którą się pasjonuje, interesuje i o której wiele wiem...jest już tak nasycona konkurencją, że stała się nieopłacalna ?

A zrobiłeś cokolwiek, by tak mówić?

Wrzucam jeszcze raz to video, bo myślę warto:

MateuszKowalski

Sporo teraz pisze sie o niszowości, o konieczności zajęcia sie czymś unikalnym, jest to oczywiście jakiś sposób, ale każdy chyba wie, jak cięzko coś takiego znaleźć. Moze faktycznie lepiej zając się czyms, w czym jesteśmy dobrzy, czymś, co nas pasjonuje? jasne, nie może to być ósma piekarnia na ulicy Ciepłej, ale może sklepik z jakimiś smarowidłami do tych wszystkich bułek to już jakiś pomysł ;)

AgnieszkaKa

Re: Pomysł na biznes. Bo liczy się POMYSŁ...

Postprzez MateuszKowalski 22 Mar 2010, o 22:46

AgnieszkaKa napisał(a):Sporo teraz pisze sie o niszowości, o konieczności zajęcia sie czymś unikalnym, jest to oczywiście jakiś sposób, ale każdy chyba wie, jak cięzko coś takiego znaleźć. Moze faktycznie lepiej zając się czyms, w czym jesteśmy dobrzy, czymś, co nas pasjonuje? jasne, nie może to być ósma piekarnia na ulicy Ciepłej, ale może sklepik z jakimiś smarowidłami do tych wszystkich bułek to już jakiś pomysł ;)

Dokładnie. Jeżeli masz pasję do tego, co robisz, jesteś w stanie zgarnąć cały rynek, a nie tylko pojedyncze nisze. Jeżeli na rynku jest duża konkurencja, to znaczy też, że na tym rynku są duże pieniądze. Jest to świetna okazja dla ludzi, którzy akurat pasjonują się danym tematem, bo Ci ludzie mogą łatwo przejąć cały rynek. Wystarczy już tylko, że potrafią oni robić biznes w Internecie i są w stanie bardzo szybko zawładnąć całym rynkiem.

MateuszKowalski

wierć głębiej...

Postprzez GrandSyndicate 5 Wrz 2010, o 18:27

jeśli Twoja pasja, którą chcesz spieniężyć jest przesycona w sieci, spróbuj owy temat rozbić na podtematy, poszukaj głębiej np.
finanse > finanse osobiste > konta bankowe > konta dla emerytów i rencistów, wówczas grupa docelowa zmniejszy się ale może być bardziej dochodowa niż walka na mocno konkurencyjnym rynku.

Oczywiście podany przykład rzadko jest pasja choć bywa

Pozdrawiam

Piotr

Gifts Roll Up Najbardziej lukratywny system w sieci! Innowacyjne "Reverse 2Up System"
ESSPromo Network Naklejka, która zarabia! Bez kitu!
Awatar użytkownika
GrandSyndicate

Miejscowość: 3miasto

Poprzednia

Wróć do Pomysły na e-biznes