Rok założenia: 2008Kontakt
nasze pomysły na e-biznes, a także pytania o takie pomysły ebiznesowe
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

nowoczesny portal medyczny-pomoc

Postprzez rejestracjamedyczna
napisane: 13 Sty 2011, o 12:48

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Witam, na wstępie chciałabym zaznaczyć, że jest to mój pierwszy post na tym forum w związku z czym chciałabym gorąco powitać wszystkich jego uczestników.

Mój pomysł na e-biznes to nowoczesny portal medyczny. Będzie to ogólnopolska baza poradni oraz gabinetów okulistycznych i salonów optycznych o dwukierunkowych działaniu. Z jednej strony pozwoli specjalistom z całej Polski na dotarcie do szerokiego grona potencjalnych pacjentów, z drugiej umożliwi wszystkim osobom zainteresowanym łatwe wyszukiwanie poradni i gabinetów okulistycznych bądź salonów optycznych.Dzięki portalowi kontakt pomiędzy pacjentem a lekarzem będzie szybki i prosty, a rejestracja będzie możliwa bez zbędnego stania w kolejkach. I to jest właśnie mój główny cel.

Rozpocząłem już pozyskiwanie chętnych zarówno w gronie specjalistów jak i pacjentów ( wystarczy wpisać rejestracja-medyczna.pl - portal dla pacjentów oraz rejestracja-medyczna.pl - portal dla optyków i okulistów) W tym celu stworzyłem landing page http://www.rejestracja-medyczna.pl/. Każdy kto wejdzie na tą stronę i poda swoje dane zostanie zapisany na newsletter, który będzie informował go na czym dokładnie opiera się działanie portalu i jak zapisać się do bazy.

Stworzyłem też 2 profile na facebooku - zarówno dla pacjentów jak i dla lekarzy, i staram się pozyskiwać zainteresowane osoby także tą drogą. niestety na razie niewiele osób wydaje się być zainteresowanym, mimo iż informacje o nowym portalu zamieściłem na sporej liczbie forów optycznych i okulistycznych.

Stąd mój post na tym forum - liczę, że ktoś z Was doradzi mi co jeszcze mogę zrobić lub jakimi drogami dotrzeć do mojej grupy docelowej. Za wszelkie rady z góry dziękuję.

rejestracjamedyczna

Niska wiarygodność

Postprzez Bartłomiej Jakubowski
napisane: 14 Sty 2011, o 13:37

Twój serwis ma zerową wiarygodność.

Żadnych danych o firmie i o tym kto zarządza danymi osobowymi.
Brak regulaminu oraz polityki prywatności.
Brak linków wychodzących.

Robiłeś analizę popytu na Twoje usługi/produkt?
Czy pytałeś jakiś lekarzy, okulistów o ocenę współpracy z Tobą?

Awatar użytkownika
Bartłomiej Jakubowski

Miejscowość: Lublin

Re:

Postprzez rejestracjamedyczna
napisane: 24 Sty 2011, o 11:10

Jesteśmy na etapie zbierania osób potencjalnie zainteresowanych. Na razie osoby, które dokonają "rejestracja" na stronie www.rejestracja-medyczna.pl zapisują się jedynie na newsletter, który będzie ich na bieżąco informował o zasadach działania portalu oraz jego funkcjonalnościach. Jest to jakby etap przygotowawczy. Na początku lutego uruchomimy docelową stronę portalu gdzie i pacjenci i lekarze będą mogli dokonać ostatecznej rejestracji, po wcześniejszym zapoznaniu się z polityką prywatności i zasadami działania portalu. Do działań na forach i facebooku dołączyliśmy informowanie ośrodków medycznych o powstaniu tego typu portalu i ta droga wydaje się być właściwa bo bardzo wiele osób zapisało się na newsletter w celu uzyskania dalszych informacji i wydają się być zainteresowani współpracą. Stworzyliśmy też dodatkową stronę szczegółowo opisującą zasady współpracy zarówno dla pacjentów jak i dla lekarzy http://www.rejestracja-medyczna.pl/info.php.

Także jesteśmy dobrej myśli.Ale oczywiście zdajemy sobie sprawę, że wszystko wymaga czasu...

rejestracjamedyczna

Link nie działa

Postprzez Bartłomiej Jakubowski
napisane: 24 Sty 2011, o 22:46

Mam dla Ciebie dwie ważne wiadomości.

Po pierwsze link z informacjami nie działa.

Po drugie w regulaminie wpisałeś niepoprawne dane firmy w podpunkcie 1.1.
Spółki z o.o. nie posiadają wpisu do ewidencji działalności gospodarczej tylko do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez sądy rejonowe. Popraw koniecznie pełne dane firmy

Aha nie zapomnij dodać zakładkę kontakt.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Bartłomiej Jakubowski

Re:

Postprzez agata
napisane: 23 Lut 2011, o 10:28

Dzięki za info....jesteśmy na etapie przebudowy strony serwisu która strasznie się przeciąga...ale stworzyliśmy nowy landing page tak by pacjenci, którzy w jakiś sposób trafią do naszego portalu mieli możliwość zapisania się...planowany na poczatek stycznia start portalu niestety się przeciągnie...ale cóż nie wszystko jest zależne od nas

agata

podobny projekt...

Postprzez Krzysztof Rdzeń
napisane: 24 Lut 2011, o 20:15

Witaj, ze swojej strony mogę powiedzieć, że pracowałem kiedyś przy podobnym projekcie. Wydaje mi się, że plan działania był zbliżony ale w pewnym momencie projekt stanął z nieznanych mi przyczyn.
Wiem, że jest przygotowana nowa wersja graficzna, są niezłe treści i moim zdaniem świetna strategia marketingowa. Niestety widzę, że wszystko co było przygotowane do tej pory nie zostało wdrożone, a mowa o serwisie lekarzownia.pl
Być może inwestor przeanalizował raz jeszcze rentowność takiego projektu, a może zauważył, że problemem będzie pozyskanie specjalistów. W każdym razie musiał być jakiś powód zewnętrzny ale szczegółów nie znam.

Chcę jedynie powiedzieć, że zamiast inwestować na tym etapie na wszelkie poprawki, przeróbki grafiki, etc. Postarajcie się raz jeszcze przeanalizować pomysł, znaleźć ewentualne wąskie gardło, które może blokować finalizowanie tych projektów. Generalnie ideologia jest super, więc przede wszystkim stawiałbym na przekonanie specjalistów i funkcjonalność. Pacjenci przyjdą sami, bo jak zauważyliście, już na tym etapie pozyskanie ich jest stosunkowo proste...
Powiedziałbym nawet, że potencjalni pacjenci tylko czekają na tak wygodne rozwiązanie...

Awatar użytkownika
Krzysztof Rdzeń

Miejscowość: Nowa Sól

hy hy

Postprzez Rocky
napisane: 21 Mar 2011, o 13:33

http://www.web.gov.pl/bazy-wiedzy/4_32_ ... znych.html

Wartość dofinansowania: 844 809,90 PLN

:sorry:

[size=85]Prywatny spis katalogów SEO stron i firm, warto! Dobra reklama i SEO linki!
Zaczynam prowadzić bloga na razie napisałem 1 post "dobry i tani hosting zapraszam :)[/size]
Rocky

portal medyczny

Postprzez Madar7
napisane: 31 Maj 2011, o 11:24

W każdym razie sam pomysł jest b bardzo dobry i ma szanse powodzenia. Podstawą będzie tutaj dobra i czytelna strona internetowa,gdzie umieścicie również informacje o swojej firmie. To w znacznym stopniu zwiększa wiarygodność.

Madar7

Wróć do Pomysły na e-biznes