Rok założenia: 2008Kontakt
nasze pomysły na e-biznes, a także pytania o takie pomysły ebiznesowe
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

My pomysł - Wasza opinia

Postprzez PabloM
napisane: 3 Lut 2011, o 16:14

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Witajcie, mam pewien pomysł na biznes który juz realizuje, tylko mam pare wątpliwości, pare pomysłów i nie wiem z których skorzystać.

Narazie zajmuje się tworzeniem 4 filmików, które będą dostępne przez squeeze page, po podaniu maila.
Te filmiki będą mi służyć do:
-Feedback z komentarzy
-Wywołanie odpowiednich emocji i przekonań
-Do promocji (ludzie będą mogli "share'owac")

Filmy będą tak skonstruowane, aby osiągnąć te cele wcześniej zaplanowane.

Kiedy skończę te filmiki, a projekt ruszy, zacznę pisać książkę, no i tutaj zaczynają sie wątpliwości co robić dalej.
Myślałem ze jak produkt będzie gotowy, to zrobić mały launch:

Pomysł 1:
Zrobić specjalna promocje dla np. 20 pierwszych osób, tak z 50%. I to będzie naprawdę tylko dla 20 osób, nie tylko jako chwyt marketingowy :) Oczywiście za pomocą wysłania maila do owej listy.

VS

Pomysł 2:
Mam już jeden ebook o podobnej tematyce, który sprzedaje za 7€, myślałem zrobić promocje, w której ten ebook sprzedaje za 1€, i w upsales, przedstawię mu ofertę docelowego produktu, tez z jakąś jednorazowa oferta. W tym pomyśle bym wykorzystał "Syndrom otwartego portfela".

Sam nie wiem który lepszy, ale wiem ze w drugim pomyśle jest więcej pracy :)

Teraz inny problem:
Gdy już zrobię mojego mini launcha, dodam ta ofertę do systemu, czyli:

Pomysł 1:
Pod każdy filmik dodać coś ala: "Informacje pochodzą z [link do strony sprzedażowej]" itd.
+ Plusy sa takie, ze odwiedzający zobaczy ten link conajmniej 4 razy, a nawet więcej, mówi sie ze ciężko sprzedać za pierwszym razem... Inny plus to taki, ze te emocje z filmików, będzie prawdopodobnie kojarzyć z nazwa tamtego produktu ("Informacje pochodzą z [tytuł książki]").

Pomysł 2:
Nie dodawać tego linku, tylko stworzyć osobnego maila, z oferta, po posłaniu 4 filmów, wysłać maila z koszącą oferta, z jakimś one time offer.

Jak widzicie, miesza mi się w głowie, wiec proszę Was o pomoc w pookładaniu jej :)

Dziękuję i pozdrawiam.

PabloM

pomysł

Postprzez Madar7
napisane: 31 Maj 2011, o 11:27

Ja zrobiłbym tak,aby wszystko miało ręce i nogi i było przy tym jak najbardziej czytelne dla klienta. Czyli najpierw filmiki a dopiero potem stworzyć osobnego maila z oferta,wydaje mi się że to będzie bardziej skuteczne.

Madar7

A co to właściwie jest?

Postprzez Michał W.
napisane: 16 Cze 2011, o 10:07

Hej,

dobrze kombinujesz. A co właściwie sprzedajesz? Może coś podpowiem.

ja bym zrobił tak jak kolega pisał: 3 filmiki co dwa dni a potem filmik, który sprzedaje! Dołóż się do filmików. Muszę przekazywać naprawdę przydatną wiedzę. Wtedy szansa jest. Jednak 20 osób z listy to moim zdaniem za mało.

Wykombinuj coś. Wrzuć trochę filmów do sieci i zbierz około 50 osób. Zacznij dawać za darmo i informować o tym ludzi. To zadziała. nie ma siły. Jeśli będziesz dobry i autentyczny ludzie to kupią. I wtedy - DOPIERO - wtedy zaczniesz zarabiać.

Pozdrawiam

Michał Witkowski

http://MichalWitkowski.com
Strategie internetowego marketingu
Awatar użytkownika
Michał W.

Miejscowość: Górny Śląsk

Wróć do Pomysły na e-biznes