Narazie zajmuje się tworzeniem 4 filmików, które będą dostępne przez squeeze page, po podaniu maila.
Te filmiki będą mi służyć do:
-Feedback z komentarzy
-Wywołanie odpowiednich emocji i przekonań
-Do promocji (ludzie będą mogli "share'owac")
Filmy będą tak skonstruowane, aby osiągnąć te cele wcześniej zaplanowane.
Kiedy skończę te filmiki, a projekt ruszy, zacznę pisać książkę, no i tutaj zaczynają sie wątpliwości co robić dalej.
Myślałem ze jak produkt będzie gotowy, to zrobić mały launch:
Pomysł 1:
Zrobić specjalna promocje dla np. 20 pierwszych osób, tak z 50%. I to będzie naprawdę tylko dla 20 osób, nie tylko jako chwyt marketingowy
VS
Pomysł 2:
Mam już jeden ebook o podobnej tematyce, który sprzedaje za 7€, myślałem zrobić promocje, w której ten ebook sprzedaje za 1€, i w upsales, przedstawię mu ofertę docelowego produktu, tez z jakąś jednorazowa oferta. W tym pomyśle bym wykorzystał "Syndrom otwartego portfela".
Sam nie wiem który lepszy, ale wiem ze w drugim pomyśle jest więcej pracy
Teraz inny problem:
Gdy już zrobię mojego mini launcha, dodam ta ofertę do systemu, czyli:
Pomysł 1:
Pod każdy filmik dodać coś ala: "Informacje pochodzą z [link do strony sprzedażowej]" itd.
+ Plusy sa takie, ze odwiedzający zobaczy ten link conajmniej 4 razy, a nawet więcej, mówi sie ze ciężko sprzedać za pierwszym razem... Inny plus to taki, ze te emocje z filmików, będzie prawdopodobnie kojarzyć z nazwa tamtego produktu ("Informacje pochodzą z [tytuł książki]").
Pomysł 2:
Nie dodawać tego linku, tylko stworzyć osobnego maila, z oferta, po posłaniu 4 filmów, wysłać maila z koszącą oferta, z jakimś one time offer.
Jak widzicie, miesza mi się w głowie, wiec proszę Was o pomoc w pookładaniu jej
Dziękuję i pozdrawiam.