Witam.
Na co dzień zajmuję się grafiką 3D i w związku z tym wpadłem na pomysł, aby zacząć sprzedawać swoje modele za pomocą konta PayPal . Nurtuje mnie tylko sposób przeprowadzania transakcji i w związku z tym prosiłbym o pomoc . Mianowicie, chodzi mi o to, aby ktoś mógł mi napisać, czy dobrze to wymyśliłem, bo za bardzo się na tym nie znam. Mianowicie, stworzyłem sobie małą stronkę WWW, na której będę zamieszczał obrazki oraz filmy przedstawiające modele 3D. Sprzedawane by były one, nie pojedynczo, lecz w paczkach, po 20-30 modeli z danej grupy. Wygenerowałem sobie prosty przycisk „Kup teraz”. I teraz tak. Mamy np. Modele mebli „przykładowo”. Tworzę instalator danej paczki modeli, zabezpieczam instalator hasłem i wrzucam na jakiś serwer. Gdy jakiś klient dokona zakupu, wysyłam mu na adres email linka do downloadu oraz hasło do instalatora. Czy to jest dobrze wymyślone?
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Po zakupie, zanim skierujesz klienta do płatności wyświetl mu jeszcze jedną ofertę (która może być uzupełnieniem do tego co kupił). Jeśli skorzysta to sprzedasz więcej, jeśli nie - nic się nie stanie.
Po potwierdzeniu dokonania płatności kierujesz klienta na download page wysyłając jednocześnie maila z hasłem.
Tylko PayPal?
Jeśli działasz na polskim rynku to stracisz większość klientów - nie wiem dlaczego, ale ta forma jest u nas mało popularna.
Polecam w związku z tym jeszcze ten wątek:
programy-software/co-wybrac-dotpay-czy-platnosci-t2681.html
4 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Witam,
Podejrzyj sobie jak to rozwiązali np: na 3docean.net, lub mistrzowie gatunku evermotion (chociaż po zmianach nie cierpię ich strony)
Podaj link do stronki, może coś zakupię
Sz
Podejrzyj sobie jak to rozwiązali np: na 3docean.net, lub mistrzowie gatunku evermotion (chociaż po zmianach nie cierpię ich strony)
Podaj link do stronki, może coś zakupię
Sz
-

greeneed - Posty: 139
- Miejscowość: Strzelin - Wrocław
Wydaje mi się, że dobrym rozwiązaniem było by wprowadzić jakiś automat. Czyli ktoś kupuje model i płaci przez dotpay lub inny system płatności i wtedy automatycznie jest do niego wysyłany link i hasło do towaru. Wtedy możesz spokojnie się zająć przygotowywaniem kolejnych modeli a nie w między czasie realizować zamówienia.
-

emilw89 - Posty: 13
raiden napisał(a):Gdy jakiś klient dokona zakupu, wysyłam mu na adres email linka do downloadu oraz hasło do instalatora. Czy to jest dobrze wymyślone?
Po zakupie, zanim skierujesz klienta do płatności wyświetl mu jeszcze jedną ofertę (która może być uzupełnieniem do tego co kupił). Jeśli skorzysta to sprzedasz więcej, jeśli nie - nic się nie stanie.
Po potwierdzeniu dokonania płatności kierujesz klienta na download page wysyłając jednocześnie maila z hasłem.
aby zacząć sprzedawać swoje modele za pomocą konta PayPal
Tylko PayPal?
Jeśli działasz na polskim rynku to stracisz większość klientów - nie wiem dlaczego, ale ta forma jest u nas mało popularna.
Polecam w związku z tym jeszcze ten wątek:
programy-software/co-wybrac-dotpay-czy-platnosci-t2681.html
Pozdrawiam
Seba
Seba
-

Sebastian Nowak - Posty: 478
4 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość