Rok założenia: 2008Kontakt
nasze pomysły na e-biznes, a także pytania o takie pomysły ebiznesowe
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Jak rozwinąć biznes MLM przez Internet?

Postprzez Isabellix
napisane: 8 Sty 2009, o 20:44

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Witam,

Przygotowuję właśnie e-book o BUDOWANIU MLM-u przez INTERNET w oparciu o najnowszą dostępną wiedzę. Mam już większość materiałów, ale chcę mieć pewność, że będzie on zawierał wszystko, co dla Ciebie jest ważne.

Napisz proszę, klikajac w ten link: http://mlmprzezinternet.implesite.pl/,

czego DOKŁADNIE chcesz się nauczyć o BUDOWANIU MLM-u przez INTERNET, a

1- weźmiesz udział w losowaniu 20 darmowych egzemplarzy mojego e-booka.
2 - dostaniesz ode mnie za darmo, na e-mail, kilka wartościowych lekcji o BUDOWANIU MLM-u przez INTERNET.

dziekuje ci za poświęcony czas! :)
PS> MLM to taki Program Partnerski na dopingu heehehhe

Isabel

Awatar użytkownika
Isabellix

Miejscowość: Saronno IT

O MLM za dużo to jeszcze nie wiem (nie można przecież wiedzieć wszystkiego ;)), nie mam czasu, żeby się tym zainteresować.

Zapisałem się, mam nadzieję, że przyda Ci się moja odpowiedź dotycząca mlm.

Swoją drogą kilka lekcji na e-mail przyda się :) Prędzej przeczytam coś na poczcie niż bym miał specjalnie się w to wgłębiać (bynajmniej na razie).

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

Re: Jak rozwinąć biznes MLM przez Internet?

Postprzez Isabellix
napisane: 8 Sty 2009, o 22:53

Dzieki ci Plemniku! zawsze można na ciebie liczyć.
Tak, twoj glos jest jak najbardziej dla mnie istotny, wezmę go pod uwagę pisząc ebooka. Ciesze sie, że tak szybko odpowiedziałeś.

Jak tylko material będzie gotowy, otrzymasz obiecane lekcje a i moze dodatkowe gratiski sie znajdą... :)

pozdrawaim,i

Awatar użytkownika
Isabellix

Ja też się zapisałem - i z MLM mam duuużo wspólnego :P kiedyś się zajmowałem takim klasycznym :)

Awatar użytkownika
Marcin Godlewski

Miejscowość: Kraków

Postprzez Isabellix
napisane: 8 Sty 2009, o 23:40

Dzieki wielkie Marcinie!

czyli tez kiedys w życiu zajmowaleś sie MLMem, no prosze! Powiedz cos wiecej jak będziesz mial czas i ochote. Ja nastawiłam sie tylko na Internet, dłużej trwa niż w "tradycyjny" sposób ale efekty są całkiem konkretne. Dla mnie to optymalny sposób pracy, po prostu super!!!

ciao z zasypanej śniegiem Italii :)

Awatar użytkownika
Isabellix

:) Polskę/Kraków też zasypało ;)
Co mogę powiedzieć - przez internet MLM to raczej PP ;) Co byś chciała wiedzieć ? Możemy porozmawiać przez gg albo skype :)

Awatar użytkownika
Marcin Godlewski

Cześc Isabel,
Również sie zapisałem. Wiem o co chodzi w MLM, ale tylko z grubsza. Z chęcią poczytam bardziej szczegółowo w wolnej chwili.

pozdrawiam
krzywy-senior

Awatar użytkownika
Piotr 'krzywy-senior' Krzyworączka

Iza jest moją faworytką. Jakkolwiek by to nie zabrzmiało 8-)

Oczywiście również jestem na liście. Zadałem pytanie, które pewnie nurtuje wiele osób. Uważam osobiście, że dobrze by było, gdybyś do tego tematu (zdobywania klientów, budowania listy adresowej) bardzo się przyłożyła. Zresztą zapewne tak właśnie będzie :lol:

Awatar użytkownika
Paweł 'krzywy' Krzyworączka
Administrator

Postprzez lwica
napisane: 6 Kwi 2009, o 01:58

Napisałam kilka pytań w tym temacie, ale nie wiem, czy nie za późno ?
Z MLM-emem miałam również do czynienia, choć lata temu.
To były chyba początki na rynku polskim, kiedy wszedł Amway.

Fajnie to brzmiało na początku, ale trochę obserwacji i można było zaobserwować
jak żałośnie to zaczęło wyglądać --> każdy chciał sponsorować każdego;
ludzie sobie 'podbierali' nawzajem znajomych; psychologia sprzedaży też działała
w magazynach amwayowskich, kiedy się widziało,
że inna osoba miała pół wózka towaru, to samemu się też więcej brało..
Ale może się nie będę rozpędzać z tymi smętami tutaj ;)

Z tego co słyszałam, potem zmienili taktykę - ze głównego nacisku na sprzedaż
firma przerzuciła się na kupowanie dla siebie i w ten sposób nakręcanie sprzedaży.

NA tej też zasadzie ma działać wchodząca na rynek polski około lipca
amerykańska firma Monavie dystrybująca soki owocowe.

Mnie głównie interesuje to, czy systemy wynagrodzeń w tych firmach
rzeczywiście działają tak bez zarzutu i całe rzesze ludzi mogą na tym zarabiać ?

Druga sprawa - jak osoba mająca np. pod sobą ludzi na 4 poziomach w dół, którzy również
dokoptowali kolejnych dystrybutorów może kontrolować ile osób jej rzeczywiście "przyrosło"
w jej sieci i czy rzeczywiście ma płacone od każdego. Czy firma wywiązuje się z obietnic ?
Bo to w gruncie rzeczy przedsięwzięcia na wielką skalę są.

Awatar użytkownika
lwica

Miejscowość: Dublin-Wrocław

Postprzez Isabellix
napisane: 6 Kwi 2009, o 13:20

Mnie głównie interesuje to, czy systemy wynagrodzeń w tych firmach
rzeczywiście działają tak bez zarzutu i całe rzesze ludzi mogą na tym zarabiać ?

- tak cale rzesze moga zarabiac, lecz prawda jest okrutna – nie zarabiaja! Az 97% osob ktore przystapily do firm zorganizowanych na zasadach marketingu wielopoziomowego nie zarabiaja uczciwych pieniedzy i odchodza rozczarowane. Dlaczego? ... czytaj dalej .-)

Druga sprawa - jak osoba mająca np. pod sobą ludzi na 4 poziomach w dół, którzy również
dokoptowali kolejnych dystrybutorów może kontrolować ile osób jej rzeczywiście "przyrosło"
w jej sieci i czy rzeczywiście ma płacone od każdego.

- obecnie, posiadajac zaawansowany systemy monitoringu twojej organizacji jest to bajecznie proste, kazda porzadna firma posiada dobrze zorganizowany system elektroniczny przez ktory mozesz obserwowac rowoj twojej organizacji oraz poziomy przyrostu prowizji.

Czy firma wywiązuje się z obietnic ?Bo to w gruncie rzeczy przedsięwzięcia na wielką skalę są.

- oczywiscie wszystko zalezy od firmy. (Nie zanam Monavi wiec nie moge nic powiedziec.) Jesli firma dziala przynajmniej 5 lat to jest duze prawdopodobienstwo, ze jej obecnosc na rynku jest skonsolidowana i nie ma powodow do obaw. Zawszwe mozna poprosic innych dystrybutorow o szczegolowe informacje dotyczace rzetelnosci rozliczen.

Obecnie firmy MLM sa w wiekszosci bardzo dobrze zorganizowane, lata obecnosci na rynku tego typu formy promocji towarow i uslug, wymusily niejako od orgnizatorow wieksza dbalosc o swoich wspolpracownikow. Moim zdaniem teraz o wiele latwiej jest znalezc ciekawa propozycje / forme zarabiania. Trzeba jednak dobrze sie do tego przygotwac. Wprawni dystrybutorzy sa rowniez mistrzami motywacji tak wiec mozna trafic na oratora ktory zacheci cie do podjecia dzialanosci z firma ktora takze i on reperezentuje. Ja polecam 3 stopniowy test. Na zimno, bez emocji z kartka i olowkiem w reku. W koncu MLM to biznes a nie zabawa w piaskownicy. Od poczatku wazne jest wlasciwa perspektywa i nastawienie. MLM to jest wlasny biznes wiec zaczynamy myslec kategoriami wlasciciela przedsiebiorstwa w ktorym sa przychody i koszty i musi pojawic sie ZYSK netto!

Oto kilka praktycznych wskazowek ktore powinny pomoc w uzyskaniu odpowiedzi na nurtujace cie pytana. Sa 3 zasadnicze kwestie ktore nalezy rozpatrzyc przy wyborze firmy MLM z ktora chcialabys sie zwiazac:

1. Produkt
2. Sponsor
3. Plan marketingowy

1. PRODUKT musi byc innowacyjny, najwyzszej jakosci a zakupy powinny byc powtarzalne- na przyklad w okresach miesiecznych. Produkt ktory promujesz czyli sprzedajesz musi ci sie podobac! Co to znaczy konkretnie? Jesli zalozmy kochasz zdrowe zycie i sport to blizej serca bedzie ci sprzedaz integratorow a nizeli paneli slonecznych... to jest jasne ale czasem ludzie wpadaja w pulapke i zaczynaja promocje towarow ktora ich kompletnie nie inspiruje i nie interesuje. Koncza wspolprace niezadowoleni i zniecheceni z poczuciem, ze MLM nie dziala.

2. Osoba SPONSORA jest absolutnie najwazniejsza. To wlasnie sponsor bedzie cie wszystkiego uczyl, wprowadzal do firmy i pomagal do momentu w ktorym osiagniez pelna autonomie. Sprawdz czy dobrze sie czujesz z ta osoba, czy odbieracie na jednej fali. Jego rady i podpowiedzi beda ci sluzyly jako przewodnik i mapa do sukcesu. Wybierz naprawda dobrze i z wielka uwaga. Najlepiej zadaj twojemy potencjalnemu sponsorowi kilka pytan dotyczacych tego w jaki sposob pracuje z nowymi dystrybutorami czego mozesz oczekiwac. Odpowiedzi dadza ci wiele do myslenia.

3. PLAN MARKETINGOWY - to tutaj sa twoje pieniadze! wazne abys od samego poczatku wiedziala na jaki poziom zarobkow moze liczyc. Znow zadawaj pytania, zwroc sie do swojego sponsora lub jesli nie masz takiego zadzwon lub napisz do firmy. Mysle, ze kazda szanujaca sie firma MLM chetnie i wyczerpujaca odpowie na twoje pytania. W koncu jests zainteresowana zarabianiem pieniedzy rowniez dla nich! Ja wlasnie tak bym postapila, zadzwonilabym do Centrali i poprosila o wyczerpujace informacje, przyslanie schematu planu kompensacyjnego oraz umowy abym mogla wszystko w spokoju przestudiowac.

Konkretnie chcialabym wiedziec:

1. Po jakim czasie moge zarabiac ze sprzedazy XXX PLN/EUR ?
2. Ilu aktywnych dystrybutorow (w mojej organizacji) zagwarantuje mi przychod pasywny na poziomie XXX PLN/EUR?
3. Jakie sa bonusy i ekstra premie za obroty organizacji?
4. Jakie narzedzia pomagajace w pracy udostepnia firma?
5. Czy posiadaja system sprzedazy i promocji przez Internet? - dal mnie to byloby najwazniejsze pytanie!

Zycze wlasciwych wyborow i wielu sukcesow!

Ja rozwijam moja aktywnosc MLM poza granicami Polski i tylko przez Internet, bez cieplego rynku, listy 100 osob czy scigania rodziny i przyjaciol. I jest to jak najbardziej mozliwe!

;) i.

Awatar użytkownika
Isabellix

Następna

Wróć do Pomysły na e-biznes