Mnie głównie interesuje to, czy systemy wynagrodzeń w tych firmach
rzeczywiście działają tak bez zarzutu i całe rzesze ludzi mogą na tym zarabiać ?
- tak cale rzesze moga zarabiac, lecz prawda jest okrutna – nie zarabiaja! Az 97% osob ktore przystapily do firm zorganizowanych na zasadach marketingu wielopoziomowego nie zarabiaja uczciwych pieniedzy i odchodza rozczarowane. Dlaczego? ... czytaj dalej .-)
Druga sprawa - jak osoba mająca np. pod sobą ludzi na 4 poziomach w dół, którzy również
dokoptowali kolejnych dystrybutorów może kontrolować ile osób jej rzeczywiście "przyrosło"
w jej sieci i czy rzeczywiście ma płacone od każdego.
- obecnie, posiadajac zaawansowany systemy monitoringu twojej organizacji jest to bajecznie proste, kazda porzadna firma posiada dobrze zorganizowany system elektroniczny przez ktory mozesz obserwowac rowoj twojej organizacji oraz poziomy przyrostu prowizji.
Czy firma wywiązuje się z obietnic ?Bo to w gruncie rzeczy przedsięwzięcia na wielką skalę są.
- oczywiscie wszystko zalezy od firmy. (Nie zanam Monavi wiec nie moge nic powiedziec.) Jesli firma dziala przynajmniej 5 lat to jest duze prawdopodobienstwo, ze jej obecnosc na rynku jest skonsolidowana i nie ma powodow do obaw. Zawszwe mozna poprosic innych dystrybutorow o szczegolowe informacje dotyczace rzetelnosci rozliczen.
Obecnie firmy MLM sa w wiekszosci bardzo dobrze zorganizowane, lata obecnosci na rynku tego typu formy promocji towarow i uslug, wymusily niejako od orgnizatorow wieksza dbalosc o swoich wspolpracownikow. Moim zdaniem teraz o wiele latwiej jest znalezc ciekawa propozycje / forme zarabiania. Trzeba jednak dobrze sie do tego przygotwac. Wprawni dystrybutorzy sa rowniez mistrzami motywacji tak wiec mozna trafic na oratora ktory zacheci cie do podjecia dzialanosci z firma ktora takze i on reperezentuje. Ja polecam 3 stopniowy test. Na zimno, bez emocji z kartka i olowkiem w reku. W koncu
MLM to biznes a nie zabawa w piaskownicy. Od poczatku wazne jest wlasciwa perspektywa i nastawienie. MLM to jest wlasny biznes wiec zaczynamy myslec kategoriami wlasciciela przedsiebiorstwa w ktorym sa przychody i koszty i musi pojawic sie ZYSK netto!
Oto kilka praktycznych wskazowek ktore powinny pomoc w uzyskaniu odpowiedzi na nurtujace cie pytana. Sa 3 zasadnicze kwestie ktore nalezy rozpatrzyc przy wyborze firmy MLM z ktora chcialabys sie zwiazac:
1. Produkt
2. Sponsor
3. Plan marketingowy1.
PRODUKT musi byc innowacyjny, najwyzszej jakosci a zakupy powinny byc powtarzalne- na przyklad w okresach miesiecznych. Produkt ktory promujesz czyli sprzedajesz musi ci sie podobac! Co to znaczy konkretnie? Jesli zalozmy kochasz zdrowe zycie i sport to blizej serca bedzie ci sprzedaz integratorow a nizeli paneli slonecznych... to jest jasne ale czasem ludzie wpadaja w pulapke i zaczynaja promocje towarow ktora ich kompletnie nie inspiruje i nie interesuje. Koncza wspolprace niezadowoleni i zniecheceni z poczuciem, ze MLM nie dziala.
2. Osoba
SPONSORA jest absolutnie najwazniejsza. To wlasnie sponsor bedzie cie wszystkiego uczyl, wprowadzal do firmy i pomagal do momentu w ktorym osiagniez pelna autonomie. Sprawdz czy dobrze sie czujesz z ta osoba, czy odbieracie na jednej fali. Jego rady i podpowiedzi beda ci sluzyly jako przewodnik i mapa do sukcesu. Wybierz naprawda dobrze i z wielka uwaga. Najlepiej zadaj twojemy potencjalnemu sponsorowi kilka pytan dotyczacych tego w jaki sposob pracuje z nowymi dystrybutorami czego mozesz oczekiwac. Odpowiedzi dadza ci wiele do myslenia.
3.
PLAN MARKETINGOWY - to tutaj sa twoje pieniadze! wazne abys od samego poczatku wiedziala na jaki poziom zarobkow moze liczyc. Znow zadawaj pytania, zwroc sie do swojego sponsora lub jesli nie masz takiego zadzwon lub napisz do firmy. Mysle, ze kazda szanujaca sie firma MLM chetnie i wyczerpujaca odpowie na twoje pytania. W koncu jests zainteresowana zarabianiem pieniedzy rowniez dla nich! Ja wlasnie tak bym postapila, zadzwonilabym do Centrali i poprosila o wyczerpujace informacje, przyslanie schematu
planu kompensacyjnego oraz umowy abym mogla wszystko w spokoju przestudiowac.
Konkretnie chcialabym wiedziec:
1. Po jakim czasie moge zarabiac ze sprzedazy XXX PLN/EUR ?
2. Ilu aktywnych dystrybutorow (w mojej organizacji) zagwarantuje mi przychod pasywny na poziomie XXX PLN/EUR?
3. Jakie sa bonusy i ekstra premie za obroty organizacji?
4. Jakie narzedzia pomagajace w pracy udostepnia firma?
5. Czy posiadaja
system sprzedazy i promocji przez Internet? - dal mnie to byloby najwazniejsze pytanie!
Zycze wlasciwych wyborow i wielu sukcesow!
Ja rozwijam moja aktywnosc
MLM poza granicami Polski i tylko
przez Internet, bez cieplego rynku, listy 100 osob czy scigania rodziny i przyjaciol. I jest to jak najbardziej mozliwe!

i.