Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Dlatego ja bym nie zainwestowała od razu dużej kwoty. Jak już to mogłabym poświęcić taką sumę, której strata nie byłaby dla mnie dużym obciążeniem. Czytałam o konkursie na GO4X, w którym wystarczy wpłacić 500 zł, więc już w coś takiego łatwiej by mi było zainwestować. Przynajmniej można by się było czegoś przy okazji nauczyć.
20 posty(ów)
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Dokładnie czas w kontakty i wiedzę ludzi którzy zarabiają realnie. Nie mówię tutaj o ofertach typu "Dzięki dźwigni można zarabiać 50 %" Ja mam na myśli realne 5 - 12 % procent miesięcznie.
Ciekawa lektura biznesowa emesz.pl
-

emesz - Posty: 38
Właśnie, na początku najlepiej jest zainwestować w swój czas, przemyśleć wszystko na spokojnie. Dopiero później działać. Tak samo jest z e-biznesem. Uważam, że to nie jest najlepszy pomysł. Lepiej zainwestować w biuro w miejscu o nazwie Business Park Marywilska.
- PaulinaK
A co myślicie o biznesie polegającym na inwestowaniu w złoto lub grunty połączonym z zarabianiem pasywnym? Natknąłem się na takie ciekawe propozycje i chcę się z Wami nimi podzielić. Jeśli ktoś jest zainteresowany niech do mnie napisze wiadomość.
- pawciopr
Witam. Dawno temat nie poruszany ale pozwolę sobie go odświeżyć. Niegdyś interesowałem się formą inwestycji jaką jest giełda FOREX, ale suma sumarum nie spróbowałem w końcu swoich sił ponieważ!: po pierwsze uznałem że bez kapitału minimum 5,000zł nie warto rzucać się na tak głęboką wodę, a po utracie tej gotówki mógłbym na prawdę poczuć się źle i mieć do siebie wyrzuty sumienia że można było zrobić co innego, niż wyrzucić pieniądze w błoto!, po drugie zanim zaczniemy cokolwiek działać na FX trzeba posiadać na prawdę ogromną wiedzę, którą zdobywa się latami, tak jak jest to w każdej dziedzinie, i wreszcie po trzecie..nie miałem dość pieniędzy aby odbyć indywidualne kursy Forex, proponowane przez jednego z najlepszych Polskich inwestorów(koszt to 1500$).
Postanowiłem że od tej pory zacznę interesować się mniej ryzykownym sposobem na inwestycję. Mianowicie, chodzi o inwestowanie w złoto i monety bulionowe!. Cena złota ciągle rośnie a, notowania z ostatnich lat wskazują wyraźny progres złota ku górze. Obecnie myślę nad założeniem bloga o tej tematyce, jak również rozpoczęcie nauki w tym kierunku. Być może kiedyś to ja, będę posiadał wiedzę aby prowadzić szkolenia dla innych na czym dodatkowo będzie można zarobić. Na początku chcę skupić się nad wypromowaniem mojego bloga, oraz mojej osoby poprzez polecanie bloga na serwisach społecznościowych i różnych forach zajmujących się tematyką inwestowania jak również ogólno-tematycznych.
Jak oceniacie ten pomysł?
Pozdrawiam i Dziękuję za wszelakie podpowiedzi, jak i krytykę!.
Postanowiłem że od tej pory zacznę interesować się mniej ryzykownym sposobem na inwestycję. Mianowicie, chodzi o inwestowanie w złoto i monety bulionowe!. Cena złota ciągle rośnie a, notowania z ostatnich lat wskazują wyraźny progres złota ku górze. Obecnie myślę nad założeniem bloga o tej tematyce, jak również rozpoczęcie nauki w tym kierunku. Być może kiedyś to ja, będę posiadał wiedzę aby prowadzić szkolenia dla innych na czym dodatkowo będzie można zarobić. Na początku chcę skupić się nad wypromowaniem mojego bloga, oraz mojej osoby poprzez polecanie bloga na serwisach społecznościowych i różnych forach zajmujących się tematyką inwestowania jak również ogólno-tematycznych.
Jak oceniacie ten pomysł?
Pozdrawiam i Dziękuję za wszelakie podpowiedzi, jak i krytykę!.
-

TomaszŚwitała - Posty: 60
Pewnie inwestowanie kojarzy Ci się tylko z handlem akcjami i kryzysem .
Ale poznanie wszystkich możliwości rynków finansowych to klucz do sukcesu
nawet podczas kryzysu.
Już za chwilę możesz poznać podstawy najbardziej płynnego rynku na świecie.
Rynku walutowego zwanego Forex.
To idealna forma inwestowania zarówno podczas kryzysu jak i euforii na rynkach.
Możesz przewidzieć pogorszenie się nastrojów w strefie euro i grać na osłabienie
wspólnej waluty lub na jej wzmocnienie.
Handel na rynku walutowym odbywa się praktycznie 24 godziny na dobę co daje ogromne
możliwości.
Jeżeli interesują Cię podstawy tego rewelacyjnego rynku. Mam dla Ciebie rewelacyjną
propozycję.
Już dziś wprowadzę Cię w świat Forex. Pomogę zrozumieć podstawy działania
tego rynku.
Poprowadzę Cię krok po kroku.
ZUPEŁNIE ZA DARMO.
Ciekawe prawda ?
Jeśli tak to zapraszam Cię na :
http://www.emesz.net/ebook_forex_pierwsze_kroki
Udanego dnia
Michał
PS Jeżeli nie interesuje Cię poznanie możliwości jakie dane rynek Forex zignoruj tą wiadomość.
Ale poznanie wszystkich możliwości rynków finansowych to klucz do sukcesu
nawet podczas kryzysu.
Już za chwilę możesz poznać podstawy najbardziej płynnego rynku na świecie.
Rynku walutowego zwanego Forex.
To idealna forma inwestowania zarówno podczas kryzysu jak i euforii na rynkach.
Możesz przewidzieć pogorszenie się nastrojów w strefie euro i grać na osłabienie
wspólnej waluty lub na jej wzmocnienie.
Handel na rynku walutowym odbywa się praktycznie 24 godziny na dobę co daje ogromne
możliwości.
Jeżeli interesują Cię podstawy tego rewelacyjnego rynku. Mam dla Ciebie rewelacyjną
propozycję.
Już dziś wprowadzę Cię w świat Forex. Pomogę zrozumieć podstawy działania
tego rynku.
Poprowadzę Cię krok po kroku.
ZUPEŁNIE ZA DARMO.
Ciekawe prawda ?
Jeśli tak to zapraszam Cię na :
http://www.emesz.net/ebook_forex_pierwsze_kroki
Udanego dnia
Michał
PS Jeżeli nie interesuje Cię poznanie możliwości jakie dane rynek Forex zignoruj tą wiadomość.
Ciekawa lektura biznesowa www.emesz.pl
-

Wiedza to podstawa, ale wiedza bez praktyki na wiele się nie przyda. Ja dopiero zaczynam zapoznawać się z rynkiem forex i przyznam, że temat jest faktycznie interesujący a możliwości ogromne. Uważacie, że na początku lepiej łyknąć trochę informacji ogólnych czy lepiej skupić się na czymś konkretnym, zawęzić ten krąg?
-

malaga33 - Posty: 7
Zarówno giełda jak i forex to miejsca gdzie większość graczy traci. To co stracili jedni przejmują drudzy + jest jeszcze prowizja dla operatorów. Także biznes oparty na tym jest mało ciekawy jak dla mnie. Jest to po prostu gra o bardzo wysokim ryzyku straty kapitału.
- miroslaw0000
- Miejscowość: Zabrze
Zgadzam się, że nie Forex nie jest dla każdego. Chodzi tylko o to, aby pokazać możliwości. Generalnie działam z Forex, ale patrzę na to realnie. Na co dzień wykorzystuję Internet na wiele sposobów...
Ciekawie o biznesie http://www.emesz.pl
-

miroslaw0000 napisał(a): Jest to po prostu gra o bardzo wysokim ryzyku straty kapitału.
Dlatego ja bym nie zainwestowała od razu dużej kwoty. Jak już to mogłabym poświęcić taką sumę, której strata nie byłaby dla mnie dużym obciążeniem. Czytałam o konkursie na GO4X, w którym wystarczy wpłacić 500 zł, więc już w coś takiego łatwiej by mi było zainwestować. Przynajmniej można by się było czegoś przy okazji nauczyć.
-

malaga33 - Posty: 7
Dokładnie. Kwota szczególnie dla początkującego praktyka inwestowania na rynku Forex nie może być duża. Ponieważ trzeba na początku opanować emocję związane z inwestowaniem realnych, nie wirtualnych pieniędzy.
Środki te absolutnie nie mogą pochodzić z żelaznych oszczędności na czarną godzinę, ponieważ nauka może czasami kosztować.
Mój mentor i inspiracja do stworzenia praktycznych kursów na ten temat w pierwszych słowach zapytał mnie :
"Ile możesz stracić"
Uświadomienie sobie ryzyka zwiększa szansę prawidłowej interpretacji szans jakie daje inwestowanie na tym najpłynniejszym rynku na świecie.
Inaczej podchodzi się do "pracy" ze swoją strategią. Nie muszę dodawać, że musi to się stać częścią Twojej pasji a nie tylko maszyną do utraty, czy pomnażanie kapitału.
Środki te absolutnie nie mogą pochodzić z żelaznych oszczędności na czarną godzinę, ponieważ nauka może czasami kosztować.
Mój mentor i inspiracja do stworzenia praktycznych kursów na ten temat w pierwszych słowach zapytał mnie :
"Ile możesz stracić"
Uświadomienie sobie ryzyka zwiększa szansę prawidłowej interpretacji szans jakie daje inwestowanie na tym najpłynniejszym rynku na świecie.
Inaczej podchodzi się do "pracy" ze swoją strategią. Nie muszę dodawać, że musi to się stać częścią Twojej pasji a nie tylko maszyną do utraty, czy pomnażanie kapitału.
Ciekawie o biznesie http://www.emesz.pl
-

20 posty(ów)
• Strona 2 z 2 • 1, 2
-