Witam wszystkich obecnych na forum.
Mam do was kilka pytań i proszę o poważną ocenę mojego przedsięwzięcia.
Czy kożystaliście kiedykolwiek z usług sieci afilacyjnych/reklamowych?
Jeżeli tak to z jakich i czy byliście zadowoleni z wyników współpracy oraz kosztów jakie liczą sobie owe firmy?
Kilka słów o moim pomyśle/przedsięwzięciu...
Moja oferta będzie skierowana zarówno dla właścicieli małych, średnich stron internetowych jak i dużych portali.
Głównym założeniem projektu jest skupienie jak największej liczby klientów, właścicieli mniejszych i średnich witryn.
W późniejszym czasie mogąc zaoferować większym reklamodawcom szerszą liczbę odbiorców, oni sami zapewne zechcą skorzystać z dodatkowej i bądź co bądź niedrogiej reklamy.
Całość działania sieci reklamowej będzie zautomatyzowana w miarę możliwości (tj.: to co może DOBRZE zrobić maszyna nie będzie robione przez człowieka).
Każdy klient naszej sieci reklamowej będzie mógł "doładować swoje konto" w panelu, z którego to gotówki na początku istnienia sieci nie będzie mógł wypłacić ale będzie ją mógł przeznaczyć na różnego rodzaju reklamę (w późniejszym czasie nie tylko wirtualną (min. ulotki, gadżety reklamowe).
Nasza oferta będzie obejmować różne modele emisji oraz cenowe, różnorodne formy reklamy wirtualnej, rozpoczynając na już istniejących i znanych wszystkim formach reklamy jakimi są banery graficzne (statyczne oraz flash), poprzez reklamy tekstowe a na różnorodnych i innowacyjnych formach reklamy (również modułowych) kończąc.
Każdy klient otrzyma od nas dostęp do panelu Klienta który pełni jednocześnie funkcje potrzebne reklamodawcy jak i wydawcy.
Wyświetlając reklamy na swoich witrynach klienci nie będą musieli płacić za reklamę a reklama będzie działała na zasadzie wymiany ruchu.
Panel klienta będzie dosyć rozbudowany i bogaty w funkcje takie jak między innymi blokowanie stron należących do naszej sieci.
Reklamy reklamodawców będą wyświetlane na stronach naszych partnerów według kategorii tematycznych lub słów kluczowych.
Krótko mówiąc miałoby to być połączenie sieci reklamowej z siecią wymiany banerami (w lepszym wydaniu).
Wypłata środków z konta na początku nie będzie możliwa dlatego też na początku oferta będzie skierowana do mniejszych i średnich serwisów.
W poźniejszym czasie (jeżeli dobrze pójdzie) oferta zostałaby poszerzona o reklamę nie tylko wirtualną (np.gadżety reklamowe, ulotki).
Proszę o waszą opinię i porady co do tego przedsięwzięcia.
Czy skorzystalibyście z takich usług?
Z góry dziękuję i Pozdrawiam
7 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Darmowy hosting stron internetowych
Zmień swojego dotychczasowego usługodawcę a otrzymasz konto bez reklam!
-

Mateusz A. - Posty: 85
Tzn. będzie panel, dzięki któremu będzie można reklamować się (banerami, linkami itp.) w innych serwisach, które są zapisane do tego systemu - oczywiście tematycznie powiązane z reklamami, które chcę umieścić. I jednocześnie sam też będę mógł umieścić na swoich stronach reklamy innych serwisów z tego systemu? Takie 2 w jednym.
-

Paweł Landzberg - Posty: 1466
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Dokładnie.
Póki co reklama będzie działała na zasadzie wymiany ruchu, aczkolwiek zastanawiam się czy tego typu przedsięwzięcie miałoby szansę zarabiać wystarczająco dużo aby wystarczało na opłaty firmy.
Proszę o opinie oraz proszę napisać czy osobiście skorzystalibyście z tego typu usług.
Na koniec dodam że reklamy będą dostosowane do treści witryny.
Póki co reklama będzie działała na zasadzie wymiany ruchu, aczkolwiek zastanawiam się czy tego typu przedsięwzięcie miałoby szansę zarabiać wystarczająco dużo aby wystarczało na opłaty firmy.
Proszę o opinie oraz proszę napisać czy osobiście skorzystalibyście z tego typu usług.
Na koniec dodam że reklamy będą dostosowane do treści witryny.
-

Ciekawe rozwiązanie. Z góry założyłem, że reklamy będą dostosowywane do treści witryn 
Ja bym nawet był zainteresowany takim czymś. Przykładowo na witrynie A udostępniałbym powierzchnie reklamowe, ale nie reklamowałbym strony A w tym systemie, ponieważ skoro reklamy dostosują się do treści, to ja bym miał reklamy u siebie serwisów, na którym byłyby reklamy do mojej strony A - podobne treści tematyczne (przy założeniu, że te serwisy również byłyby reklamodawcami i reklamującymi). Trochę zagmatwałem, ale chyba sens jest do uchwycenia.
A przykładowo stronę B reklamowałbym u innych.
W każdym bądź razie obydwu tych rzeczy na jednej witrynie bym nie robił.
Myślę, jednak, że na początku może być ciężko, bo musisz mieć tę bazę serwisów, stron, które są w systemie, aby było gdzie się reklamować i aby było czyje reklamy wyświetlać.
Ja bym nawet był zainteresowany takim czymś. Przykładowo na witrynie A udostępniałbym powierzchnie reklamowe, ale nie reklamowałbym strony A w tym systemie, ponieważ skoro reklamy dostosują się do treści, to ja bym miał reklamy u siebie serwisów, na którym byłyby reklamy do mojej strony A - podobne treści tematyczne (przy założeniu, że te serwisy również byłyby reklamodawcami i reklamującymi). Trochę zagmatwałem, ale chyba sens jest do uchwycenia.
A przykładowo stronę B reklamowałbym u innych.
W każdym bądź razie obydwu tych rzeczy na jednej witrynie bym nie robił.
Myślę, jednak, że na początku może być ciężko, bo musisz mieć tę bazę serwisów, stron, które są w systemie, aby było gdzie się reklamować i aby było czyje reklamy wyświetlać.
-

Paweł Landzberg - Posty: 1466
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Nie będzie to konieczne.
W panelu na jednym koncie będzie możliwe dodanie kilku witryn które to nie będą wyświetlały reklam z konta.
W przypadku braku reklam (co może się zdarzyć przy początkowej fazie rozwoju) wyświetlana będzie reklama sieci, za którą to oczywiście wynagrodzenie będzie naliczane.
Wracając do tematu wyświetlania niechcianych reklam z niechcianych witryn...
Do tego celu została przygotowana opcja niewyświetlania naszych reklam na wybranych stronach jak i wyświetlania reklam konkurencyjnych lub partnerskich na naszych stronach (czarne listy).
Cieszę się że ktoś zechciał napisać co o tym sądzi ale liczę że i inni się na ten temat wypowiedzą.
W panelu na jednym koncie będzie możliwe dodanie kilku witryn które to nie będą wyświetlały reklam z konta.
W przypadku braku reklam (co może się zdarzyć przy początkowej fazie rozwoju) wyświetlana będzie reklama sieci, za którą to oczywiście wynagrodzenie będzie naliczane.
Wracając do tematu wyświetlania niechcianych reklam z niechcianych witryn...
Do tego celu została przygotowana opcja niewyświetlania naszych reklam na wybranych stronach jak i wyświetlania reklam konkurencyjnych lub partnerskich na naszych stronach (czarne listy).
Cieszę się że ktoś zechciał napisać co o tym sądzi ale liczę że i inni się na ten temat wypowiedzą.
-

Pomysł niezły ze względu na dużą różnorodność form reklamowych.
A kto będzie ustalał ceny?
a) bot- na podstawie liczby wyświetleń/UU/popularności strony
b) Ty, jako właściciel sieci- ustalasz cenę przy przyjmowaniu danej strony
c) reklamodawca
A kto będzie ustalał ceny?
a) bot- na podstawie liczby wyświetleń/UU/popularności strony
b) Ty, jako właściciel sieci- ustalasz cenę przy przyjmowaniu danej strony
c) reklamodawca
Pozdrawiam,
Łukasz,
GłowaNET- tani hosting od 22zł netto/rok za konto hostingowe 1GiB miejsca 6GiB transferu /mies.
Łukasz,
GłowaNET- tani hosting od 22zł netto/rok za konto hostingowe 1GiB miejsca 6GiB transferu /mies.
- glowanet
Jeżeli chodzi o wycenę reklamy w oparciu o model rozliczany za liczbę wyświetleń cena będzie stała, a ceny wprzypadku banerów będą uzależione od rozmiarów kreacji graficznej (banera).
W przypadku reklam w których to reklama będzie rozliczana za efekty (min. kliknięcia) wyceniać będzie człowiek.
W przypadku reklam w których to reklama będzie rozliczana za efekty (min. kliknięcia) wyceniać będzie człowiek.
-

7 posty(ów)
• Strona 1 z 1
-