Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
17 posty(ów)
• Strona 2 z 2 • 1, 2
-

Daniel 'siewca' Nakoneczka - Posty: 839
Prowadzę firmę od 11 lat i na samym jej początku samodzielnie rozliczałem się z ZUS i US.
Na szczęście już po kilku miesiącach zrozumiałem, że moją specjalizacją jest informatyka a nie księgowość, chociaż ukończyłem liceum ekonomiczne.
Doba ma tylko 24h, z czego pracować możemy maksymalnie 12h. Wyobraź sobie jak ślęczysz nad dokumentami nie mając o nich zielonego pojęcia. Tracisz czas na szukanie informacji w Internecie a w tym samym czasie mogłabyś zająć się promowaniem sklepu internetowego.
Jako początkujący przedsiębiorca masz szansę oduczyć się złych nawyków na samym starcie.
Robienie wszystkiego samodzielnie jest największym problemem Polaków.
Gdy rano zasiadasz do śniadania wyjmujesz z lodówki masło, które zrobiłeś wczorajszego dnia zaraz po tym jak wydoiłaś krowę w oborze?
Założę się że nie, mało prawdopodobne jest że masz gdzie trzymać krowę nie mówiąc już nic o technologii obróbki mleka
Ostatnio mój znajomy podpisał umowę z http://www.taxcare.pl/cennik.html i jest zadowolony.
Sprawdź ich ofertę, wygląda interesująco.
Na szczęście już po kilku miesiącach zrozumiałem, że moją specjalizacją jest informatyka a nie księgowość, chociaż ukończyłem liceum ekonomiczne.
Doba ma tylko 24h, z czego pracować możemy maksymalnie 12h. Wyobraź sobie jak ślęczysz nad dokumentami nie mając o nich zielonego pojęcia. Tracisz czas na szukanie informacji w Internecie a w tym samym czasie mogłabyś zająć się promowaniem sklepu internetowego.
Jako początkujący przedsiębiorca masz szansę oduczyć się złych nawyków na samym starcie.
Robienie wszystkiego samodzielnie jest największym problemem Polaków.
Gdy rano zasiadasz do śniadania wyjmujesz z lodówki masło, które zrobiłeś wczorajszego dnia zaraz po tym jak wydoiłaś krowę w oborze?
Założę się że nie, mało prawdopodobne jest że masz gdzie trzymać krowę nie mówiąc już nic o technologii obróbki mleka
Ostatnio mój znajomy podpisał umowę z http://www.taxcare.pl/cennik.html i jest zadowolony.
Sprawdź ich ofertę, wygląda interesująco.
-

ravpl - Posty: 12
- Miejscowość: Warszawa
Jaku już jesteś w sieci to warto odnieść się do nowych form promocji firmy, takich jak reklamy kontekstowe, afiliacja i w tym programy partnerskie. Śledź rożnej opcje pasujące do poszczególnych branży. Niektóre maja gratisy jak ten
https://ssl.afiliant.com/wydawcy/rejest ... g/euro-tax
Zawsze lepiej chwytać się wędki i zacząć na tym zarabiać. Wydaje mi się, że pod tym względem w naszym kraju jest coraz lepiej.
https://ssl.afiliant.com/wydawcy/rejest ... g/euro-tax
Zawsze lepiej chwytać się wędki i zacząć na tym zarabiać. Wydaje mi się, że pod tym względem w naszym kraju jest coraz lepiej.
- Zygmunt L.
Ale niestety wielu z nas nie ma przekonania do programów partnerskich i całkiem słusznie. Mi nie przyniosły żadnych większych korzyści. A co do rozliczeń,to zdecydowanie lepiej jest podjąć współpracę z dobrym biurem rachunkowym.
- Madar7
Nie no jasne, nie twierdzę, że jest to jakieś uniwersum, którego trzeba przestrzegać bez minimalnego drgnięcia. Zawsze forum dzieli się na tych mega zadowolonych i tych nieco mniej. Kwestia podejmowanego ryzyka.
- Zygmunt L.
Tak rozwijając temat to należy mieć świadomość, że research to podstawa, nie ma co skupiać się na wchodzeniu na rynek nie uwzględniając potencjalnych szans na powodzenia.
Lepiej wykosztować się w tym zakresie, wiadomo że takie badanie rynku to całkiem spora inwestycja, tylko w zestawieniu z kosztem nieudanej inwestycji nikły.
Lepiej wykosztować się w tym zakresie, wiadomo że takie badanie rynku to całkiem spora inwestycja, tylko w zestawieniu z kosztem nieudanej inwestycji nikły.
takie sieci jak afiliant.com
- Zygmunt L.
No zgadza się,najpierw powinniśmy zrobić wstępne rozeznanie na rynku,czy w ogóle jest sens sie za coś brać. Ale są takie branże w e-biznesie,które mają duży potencjał. Wystarczy tylko nimi dobrze i odpowiednio pokierować.
- Mako-Design
17 posty(ów)
• Strona 2 z 2 • 1, 2
-