Rok założenia: 2008Kontakt
nasze pomysły na e-biznes, a także pytania o takie pomysły ebiznesowe
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Euro 2012

Postprzez D14bl0
napisane: 7 Lut 2011, o 20:13

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Witam wszystkich,
Byc moze niektorzy beda zaskoczeni ze juz poruszam ten temat, bo wszystko przycichlo, tylko robotnicy jakos szybciej na budowie stadionow chodza :P. Mimo wszystko wydaje mi sie ze jezeli cos dzialac w temacie naszego euro to teraz chyba jest najlepszy okres na planowanie.

W wziazku z tym chcialbym poruszyc dyskusje na temat pomyslow zwiazanych z euro? Jak wam sie wydaje? Co moze sie sprzedac, co nie koniecznie? Gdzie jest jeszcze pole do popisu? Czego najczesciej szukaja internauci wybierajacy sie na turniej pilki noznej? Czyli jak zarobic na euro 2012?

Nastepna okazja bedzie za 100 lat wiec trzeba ja wykorzystac :P

Awatar użytkownika
D14bl0

Miejscowość: Wroclaw

prawa zastrzeżone

Postprzez Sebastian Nowak
napisane: 7 Lut 2011, o 22:02

Na samej nazwie trudno zarobić, bo wszystkie nazwy typu Euro2012 (i wiele podobnych) jest zastrzeżonych przez UEFA.

Można zarobić np. na koszulkach, kubkach itp. z nadrukami, ale trzeba inne napisy wykombinować niż te zastrzeżone - np. rysunek piłki albo stadionu i napis np. football 2012 (albo coś w tym stylu). Żeby sprzedawać oficjalne pamiątki trzeba sporo zapłacić (i nie wiem czy wszyscy mogą).

Inne pomysły:
- baza noclegowa dla kibiców - trzeba rozpocząć już teraz. Sam mam wielu znajomych, którzy chcieliby swoje chaty wynająć za kilkaset euro na 3 tygodnie (w Poznaniu na 2 tygodnie, bo mamy tylko 3 mecze grupowe).
- strony o mistrzostwach - aktualności itp - ale dość czasochłonne, duża konkurencja - jak się wcześnie zacznie to można parę adresów na listę zebrać - i trzeba pomyśleć jak to spieniężyć.

p.s. szkoda, że UEFA nie ma swojego programu partnerskiego do sprzedaży biletów ;)

Awatar użytkownika
Sebastian Nowak

Euro 2012

Postprzez Artur Smolicki
napisane: 8 Lut 2011, o 13:34

Napewno odpada handel domenami, próbowałem dosłownie wszystkiego, lecz możliwości brak. Będąc szczerym jest trochę za późno na myślenie o zarobieniu na Euro, czasu coraz mniej a większość pomysłów narodziła się w momencie gdy ogłoszeni zostali gospodarze. Można ewentualnie próbować stworzyć jakieś przewodniki po Euro, ale to wymaga czasu i nakładów finansowych..

Awatar użytkownika
Artur Smolicki

Wróć do Pomysły na e-biznes

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość