Witam,
Wpadł mi do głowy pomysł, aby napisać biznes e-booka z pomysłami na e-biznes?
E-book zawierał by ok 60 różnych pomysłów na biznes. E-book składał by się z kilku rozdziałów.
1. Podstawy e-biznesu - opis e-biznesu, ramy prawne, możliwości, wady i zalety, modele ebiznesu itp.
2. Pomysły na e-biznes - tutaj znajdowały by się pomysły opisane jak zarabiać, wady i zalety, niezbędne zasoby, metody promocji,
3. Narzędzia e-biznesu - opis podstawowych narzędzi do prowadzenia e-biznesu, np. Camtasia, SeoLight, FireFox + wtyczki Seo, Autorespondery, Wordpress itp.
Opis każdego z pomysłu składał by się z kilku stron i zawierał by linki do przydatnych informacji, ew. reflinki.
Cena wstępna 19 zł
Co o tym sądzicie?
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
13 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-

Bartłomiej Jakubowski - Posty: 97
- Miejscowość: Lublin
Pomysł jak najbardziej sprawdzi się na rynku, zwłaszcza, że wcale oferta nie jest tak szeroka w tym zakresie. Zasób wiedzy w zakresie e-commerce w naszym kraju od strony czysto wydawniczej pozostawia wiele do życzenia.
Sam chciałby otrzymać do swoich rąk w pełni profesjonalnych e-book o biznesie w sieci. Mam nadzieję, że będzie w pełni dostępny
Sam chciałby otrzymać do swoich rąk w pełni profesjonalnych e-book o biznesie w sieci. Mam nadzieję, że będzie w pełni dostępny
takie sieci jak afiliant.com
- Zygmunt L.
Moim zdaniem cena powinna być trochę wyższa. Jeśli faktycznie ebook będzie zawierał tyle informacji to według mnie jest to warte conajmniej 30 złotych.
Hosting dla firm. Twoja firma zasługuje na miejsce w sieci!
-

kosiarski - Posty: 50
Hm, tak właśnie myślę i rzeczywiście nie ma u nas za bardzo tego typu książek/e-booków takich naprawdę godnych uwagi jeśli chodzi o zagadnienia sieciowego biznesu. W końcu jest to dziedzina dość młoda i jeszcze nie zagospodarowana, więc tym bardziej wizę tu szansę na sukces
Jeśli tylko merytorycznie byś podołał to i sam taki ebook z chęcią bym zakupił 
-

Romeo - Posty: 30
A ja bym w tym ebooku zapronował dać coś więcej. A mianowicie prawdziwe przykłady danych pomysłów, które w sieci gdzieś tam są. To dopiero przemawia do czytelników - nie tylko sam pomysł, ale także jego zastosowanie w praktyce. Niech czytelnik wie, że na tym pomyśle faktycznie można trzepać kasę. Najlepiej jakby to były przykłady z Polski z naszego rynku. Sam mam w swojej domowej biblioteczce książkę "Internetowi Milionerzy", w której między innymi są przykłady serwisów, które w danych segmentach, branżach odniosły sukces (przykłady z zachodu).
Oczywiście wiem, że to byłoby znacznie więcej czasu na stworzenie takiego ebooka, bo trzeba by zrobić research biznesów, które prosperują w oparciu na dane pomysły oraz dowiedzieć się o tych konkretnych biznesach nieco informacji. Ale myślę, że gra jest warta świeczki. Wtedy wartość ebooka według mnie powinna być znacznie większa.
Oczywiście wiem, że to byłoby znacznie więcej czasu na stworzenie takiego ebooka, bo trzeba by zrobić research biznesów, które prosperują w oparciu na dane pomysły oraz dowiedzieć się o tych konkretnych biznesach nieco informacji. Ale myślę, że gra jest warta świeczki. Wtedy wartość ebooka według mnie powinna być znacznie większa.
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
- pufal
Ktoś by mógł zapytać: po co wnosić kolejne drzewo do lasu?
A ja mówię, tak jak moi poprzednicy - WARTO coś takiego napisać. Pomimo tego , iż jest już sporo różnych publikacji na temat e-biznesu, to każda następna ma prawo bytu. Tylko jeden warunek: musi być to naprawdę konkretna pozycja! Tak jak napisał Paweł - teoria udokumentowana praktyką.
To może być bomba!
Bartek , postaraj się! Coraz więcej ludzi chce zarabiać w internecie. Daj im to!
A ja mówię, tak jak moi poprzednicy - WARTO coś takiego napisać. Pomimo tego , iż jest już sporo różnych publikacji na temat e-biznesu, to każda następna ma prawo bytu. Tylko jeden warunek: musi być to naprawdę konkretna pozycja! Tak jak napisał Paweł - teoria udokumentowana praktyką.
To może być bomba!
Bartek , postaraj się! Coraz więcej ludzi chce zarabiać w internecie. Daj im to!

-

Piotr 'krzywy-senior' Krzyworączka - Posty: 330
Dzięki za opinie i porady.
Początkowo chciałem się wypytać o to czy warto się za pisanie zabierać. Ale teram mam dodatkowe pomysły i motywację.
Oczywiście każdy pomysł będzie poparty przykładem praktycznym. Może nawet pokuszę się na kilka krótkich wywiadów z właścicielami ebiznesów.
Sam nie wiem ile może potrwać pisanie ebooka, ale możecie być pewni, że poinformuje w tym wątku i wyśle Wam info na PW.
Początkowo chciałem się wypytać o to czy warto się za pisanie zabierać. Ale teram mam dodatkowe pomysły i motywację.
Oczywiście każdy pomysł będzie poparty przykładem praktycznym. Może nawet pokuszę się na kilka krótkich wywiadów z właścicielami ebiznesów.
Sam nie wiem ile może potrwać pisanie ebooka, ale możecie być pewni, że poinformuje w tym wątku i wyśle Wam info na PW.
-

Bartłomiej Jakubowski - Posty: 97
- Miejscowość: Lublin
O!! Kolejny świetny pomysł. Oprócz samych przykładów w miarę możliwości postaraj sięo wywiady/rozmowy z danymi ludźmi
To także podnosi bardzo wartość ebooka. I z pewnością jest to bardzo ciekawe wiedzieć coś od samego źródła.
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Racja,taki autorski wywiad z pewnością będzie bardzo przydatny i wprowadzi nową jakość,świeżość. Sam pomysł bardzo mi się podoba i myślę ze masz szansę powodzenia w tej dziedzinie. Daj znać za jakiś czas czy coś się ruszyło w tej sprawie.
- Mako-Design
13 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-