Rok założenia: 2008Kontakt
nasze pomysły na e-biznes, a także pytania o takie pomysły ebiznesowe
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Ebook texas holdem poker

Postprzez SkowroN
napisane: 19 Lut 2011, o 09:29

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Witam serdecznie,
od niedawna zastanawiam się jak zarobić w internecie. Mój znajomy gra w Texas Holdem Pokera Online i zarabia na tym sporo kasy i lubi też grać. Wpadłem na pomysł, żeby napisał poradnik który osoby nie mające zielonego pojęcia o tej odmianie pokera, albo w ogóle o kartach, a mające chęci nauczyć się grać mogły się z niego uczyć (uczył już parę osób).
Na początek myślałem o stworzeniu newslettera z darmowymi poradami aby sprawdzić ile osób było by chętnych. Szukając w internecie znalazłem tylko jeden polski poradnik dotyczący pokera reszta jest po angielsku. Są też pewne strony na których można się nauczyć podstaw i podstawowych strategii ale jest to nie poukładane i trzeba szukać, a w książce były by strategie z angielskich ebookow dodatkowo. Myślę, że taki poradnik był by dobrym pomysłem.

A wy jak mi doradzicie ?

P.S. Chciałbym założyć własne wydawnictwo, żeby wydać tą i może następne książki. Jeśli ktoś z was zakładał taką działalność to mógłby mi powiedzieć ile to trwało?

Pozdrawiam SkowroN

Zarabiaj w Internecie!
Piąta Głębokość Twoich Finansów
http://depth.com.pl/?ID=3499
SkowroN

EBook

Postprzez Artur Smolicki
napisane: 19 Lut 2011, o 11:04

Wydaje mi się to bardzo dobrym pomysłem, rzetelna wiedza zawsze dobrze się sprzedaje.. Jeżeli ebook będzie naprawdę obszerny nie widzę problemu by chcieć go sprzedawać..

Co do wydawnictwa, czy pisałeś już kiedyś własny ebook? Nie jest to zajęcie tak proste jak się wydaje, dlatego pierwsze ebooki lepiej sprzedawać w działającym już wydawnictwie. Zakładanie go dla 2-3 ebooków mija się z celem, chyba że zbierzesz grupę wydawców chętnych na sprzedaż ebooków właśnie u Ciebie.

Newsletter też jest dobrym pomysłem, możesz podać w nim bardzo ogólne wiadomości, porady, dodając linka do pełnej wersji.

Awatar użytkownika
Artur Smolicki

dzieki za odpowiedż

Postprzez SkowroN
napisane: 19 Lut 2011, o 11:51

dzięki za odpowiedź :)

Wydawnictwa oczywiście nie robił bym tylko dla 2-3 ebookow. Szukał bym ludzi chętnych do współpracy, osoby które chcą przekazać swoją wiedzę w ten właśnie sposób i pomagał bym im w tym.
Nie pisałem własnego ebooka ale domyślam się, że nie jest to proste. Trzeba pisać tak, żeby ludzie chętnie czytali a wiedza musi być przekazana w dość łatwy i przystępny sposób, wymaga to trochę pracy aczkolwiek potem się opłaci :)

Zarabiaj w Internecie!
Piąta Głębokość Twoich Finansów
http://depth.com.pl/?ID=3499
SkowroN

Zrób research na forach

Postprzez bartekpronin
napisane: 19 Lut 2011, o 15:31

Pewnie jesteś bardziej zorientowany w temacie, niż ja (poker zawsze mnie trochę przerażał, ale to chyba dlatego, że był dodatkiem do wieczoru z kumplami, gdzie whisky lało się bez umiaru:) więc poszukaj for dla fanów pokera i popatrz, ile ludzi szuka takich porad.

Twój kumpel ma za sobą poważny atut - wygrywa duże pieniądze, więc domyślam się, że nie opiera się na farcie początkującego, ani paradoksie pokerzysty:)

Zrób jakiś prosty sqeeze page, gdzie będziesz zachęcał do zapisu na newsletter, a na forach pisz dużo i rzeczowo. Jak ktoś będzie miał wątpliwości co do metod Twojego kumpla (a tacy zawsze się znajdą), wystarczy wrzucić screenshota pokazującego, ile wygrał do tej pory.

Jeśli pomysł z ebookiem wypali może warto pomyśleć o jakimś szkoleniu dla małej grupy ludzi?

Pozdrawiam

Bartek

bartekpronin

Miejscowość: Radom

Spróbuj sam

Postprzez Grzegorz Szul
napisane: 11 Kwi 2011, o 23:02

Jeśli o mnie chodzi to ebooka najpierw wolałbym sprzedawać samodzielnie, niż przez jakieś internetowe wydawnictwo.
Dlaczego? Ponieważ autor np w zlotych myslach ma mały procent od sprzedaży, większość bierze wydawnictwo i ewentualnie partnerzy... No chyba że byłbyś partnerem i próbował sprzedawać swojego ebooka, ale to już inna bajka.Poza tym nie masz wpływu na promocje, ewentualne zniżki i inne takie tam ;].Natomiast sprzedaż na własną rękę może dać ci sporo doświadczenia w e-marketingu, taka wiedza praktyczna jest na wagę złota.

Jeśli ja bym się do tego zabierał to mniej więcej proces sprzedaży i promocji wyglądałby tak:

- identyfikacja niszy - najważniejsze (fora, google keyword tool, demografia-alexa.com)

-blog tematyczny, gdzie mógłbym udzielać darmowych porad, czy pisać różne artykuły z pokerowego świata.
Oczywiście za pomocą bloga możesz sprzedawać swój poradnik ;]

-komentarze na innych blogach

-poczytałbym trochę o promocji w serwisach społecznościowych, nie jest to aż tak trudne a myślę że warto się tym zainteresować.

-Mała kampania w google adwords na wybrane słowa kluczowe.

-Fora pokerowe gdzie mógłbym udzielać porad budując przy okazji swoją markę i generować ruch na stronę.

-No i oczywiście testy, testy, testy żeby sprawdzać co działa i co generuje twoją sprzedaż.

Nie wiem jak bardzo ci zależy na szybkiej sprzedaży i zarobieniu pieniędzy powyższe metody są dość czasochłonne, ale mogą dać ci sporo zabawy i doświadczenia.

Jak byś chciał jakoś konkretniej pisz na prv.

Pozdr.

Awatar użytkownika
Grzegorz Szul

Wróć do Pomysły na e-biznes