Witam
Mam pomysł na firmę, a dokładnie na sklep internetowy. Mowa o e-aptece. Wiem, że jest już takich sporo. Ale może mi podpowiecie czy wogóle jest sens się w to angażować?
Mój kolega jest właścicielem 3 aptek w dużym mieście. Tak się składa, że nie ma sklepu internetowego. Pomyślałem, że mógłybm taki sklep poprowadzić. Nie musiałbym się martwić o zatowarowanie bo już jest. Trzebaby się zająć założeniem e-sklepu itd, ale o tym już czytałem i chyba nie miałbym problemu.
Proszę o opinie, czy to dobry pomysł? Czy warto? Jeśli bym się z nim dogadał to czy muszę zakładać firmę, czy lepiej zatrudnić sie u niego i zająć sie prowadzeniem e-apteki?
Pozdrawiam
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
4 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Witaj
Myślę że sam pomysł to pomysł dobry, jednakże w przypadku gdyby leki były dostarczane przez was do domu klienta za niewielką opłatą, bądź za darmo w przypadku zamówień o wartości wyższej niż ustalona wcześniej kwota.
Jeżeli wybieram się do apteki to oznacza to że potrzebuję leku w danym momencie, nie zawsze można czekać na niego 14 dni, tym bardziej jeżeli produkty które zamawiam mogę mieć jeszcze w tym samym dniu (fatygując się osobiście).
Pozdrawiam,
Mateusz
Myślę że sam pomysł to pomysł dobry, jednakże w przypadku gdyby leki były dostarczane przez was do domu klienta za niewielką opłatą, bądź za darmo w przypadku zamówień o wartości wyższej niż ustalona wcześniej kwota.
Jeżeli wybieram się do apteki to oznacza to że potrzebuję leku w danym momencie, nie zawsze można czekać na niego 14 dni, tym bardziej jeżeli produkty które zamawiam mogę mieć jeszcze w tym samym dniu (fatygując się osobiście).
Pozdrawiam,
Mateusz
- Mateusz A.
- Miejscowość: Wrocław
Witaj, też sie zastanawiałem jak ma wyglądać odbiór klienta. Wiadomo, że znajdą się klienci, którzy potrzebują leku odrazu. Do takich możnaby na terenie miasta dowieźć towar za jakąś określoną niską kwotę. Do wszystkich innych klientów, którzy kupią leki czy inne towary, i którym nie zależy na otrzymaniu zakupów od razu byłaby wysyłka kilkudniowa pocztą lub kurierem.
- mupiczekaj
Pomysł nie jest zły. Jako, że jestem klientem jednej z internetowych aptek to powiem jak to u mnie wygląda. Kupuję zwykle na większą kwotę - aby koszty wysyłki były mniejsze. Kurier jest w ciągu 3 dni i jestem happy. Jeśli apteka internetowa to nastawiałbym się na takich klientów jak ja - bo raczej marne szanse, że ktoś będzie chciał kupić tylko syrop za 5 zł + przesyłka. A szansa, że ktoś zamówi z Twojego miasta jest marginalna.
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
4 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość