Rok założenia: 2008Kontakt
nasze pomysły na e-biznes, a także pytania o takie pomysły ebiznesowe
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

E-apteka

Postprzez mupiczekaj
napisane: 7 Sty 2011, o 14:35

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Witam
Mam pomysł na firmę, a dokładnie na sklep internetowy. Mowa o e-aptece. Wiem, że jest już takich sporo. Ale może mi podpowiecie czy wogóle jest sens się w to angażować?
Mój kolega jest właścicielem 3 aptek w dużym mieście. Tak się składa, że nie ma sklepu internetowego. Pomyślałem, że mógłybm taki sklep poprowadzić. Nie musiałbym się martwić o zatowarowanie bo już jest. Trzebaby się zająć założeniem e-sklepu itd, ale o tym już czytałem i chyba nie miałbym problemu.
Proszę o opinie, czy to dobry pomysł? Czy warto? Jeśli bym się z nim dogadał to czy muszę zakładać firmę, czy lepiej zatrudnić sie u niego i zająć sie prowadzeniem e-apteki?

Pozdrawiam

mupiczekaj

Lekarstwa z dostawą do domu

Postprzez Mateusz A.
napisane: 7 Sty 2011, o 14:41

Witaj

Myślę że sam pomysł to pomysł dobry, jednakże w przypadku gdyby leki były dostarczane przez was do domu klienta za niewielką opłatą, bądź za darmo w przypadku zamówień o wartości wyższej niż ustalona wcześniej kwota.
Jeżeli wybieram się do apteki to oznacza to że potrzebuję leku w danym momencie, nie zawsze można czekać na niego 14 dni, tym bardziej jeżeli produkty które zamawiam mogę mieć jeszcze w tym samym dniu (fatygując się osobiście).

Pozdrawiam,
Mateusz

Mateusz A.

Miejscowość: Wrocław

E-apteka

Postprzez mupiczekaj
napisane: 7 Sty 2011, o 15:08

Witaj, też sie zastanawiałem jak ma wyglądać odbiór klienta. Wiadomo, że znajdą się klienci, którzy potrzebują leku odrazu. Do takich możnaby na terenie miasta dowieźć towar za jakąś określoną niską kwotę. Do wszystkich innych klientów, którzy kupią leki czy inne towary, i którym nie zależy na otrzymaniu zakupów od razu byłaby wysyłka kilkudniowa pocztą lub kurierem.

mupiczekaj

Korzystanie z e-apteki

Postprzez Paweł Landzberg
napisane: 7 Sty 2011, o 19:54

Pomysł nie jest zły. Jako, że jestem klientem jednej z internetowych aptek to powiem jak to u mnie wygląda. Kupuję zwykle na większą kwotę - aby koszty wysyłki były mniejsze. Kurier jest w ciągu 3 dni i jestem happy. Jeśli apteka internetowa to nastawiałbym się na takich klientów jak ja - bo raczej marne szanse, że ktoś będzie chciał kupić tylko syrop za 5 zł + przesyłka. A szansa, że ktoś zamówi z Twojego miasta jest marginalna.

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

Wróć do Pomysły na e-biznes

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość