Witam,
Głowię się bardzo i martwić zaczynam. Stworzyłem sklep, który szumnie pozycjonuję jako delikatesy internetowe.... Ale... Ale sprzedaż jest niebywale mała.... Stopa konwresji 0,01.... Może coś Szanowni Forumowicze poradzicie?
http://www.delikatesen.pl - oto adres tego mojego sklepu.
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
22 posty(ów)
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Przeanalizuj swój sklep i wejścia. Sprawdź z jakich wejść jest sprzedaż, a z jakich nie i skoncentruj się aby było więcej tych wejść, które generują sprzedaż.
Po za tym tak sobie myślę, że to jest dość trudny rynek, bo jak ktoś chce kupić artykuły spożywcze to zwykle chce je mieć od razu i idzie do sklepu.
Po za tym tak sobie myślę, że to jest dość trudny rynek, bo jak ktoś chce kupić artykuły spożywcze to zwykle chce je mieć od razu i idzie do sklepu.
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Podzielam zdanie Pawła, ale mimo wszystko nie odchodzę od zdania, że warto próbować. Życzę powodzenia i sukcesu!
-

elementh - Posty: 106
Wejścia do sklepu (te zakończone sukcesem) są od google, tzn klienci szukają produktu i po tym właśnie produkcie trafiają do mnie... Tyle, że niewielu z nich decyduje się na zakup. Nawet promocja w gruperze nic nie dała.....
- korben78
Pozycjonuj długi ogon - zoptymalizuj podstrony produktów i pozycjonuj je ich nazwy.
Skuteczne pozycjonowanie stron - Kontakt PW
- miloszgadz
Dokładnie to co napisałem wyżej.
Jednak jasnego określenia nie ma - długim ogonem można nazwać:
- frazy niszowe, które są skutkiem ubocznym pozycjonowania fraz ogólnych, dobrej optymalizacji serwisu oraz linkowania wewnętrznego.
Przykład:
Pozycjonowana główna fraza: czekolada - na podstronie serwisu znajdują się podstrony z rodzajami czekolady - skutkiem ubocznym procesu opisanego wyżej będzie wysoka pozycja frazy niszowej z danych podstron np czekolada gorzka z nadzieniem.
Długi ogon odgrywa bardzo ważna rolę w sklepach internetowych, forach, dużych serwisach itp - w wielu przypadkach to właśnie on daje 90% ruchu oraz sprzedaży.
Długi ogon jak już wspomniałem może być skutkiem ubocznym ale również można go skutecznie wspomagać. O ile serwis nie jest nowy ze statystyk odwiedzin można wnioskować jakie frazy należy wspomagać ale jeśli serwis jej świeżutki to konieczna będzie mini kampania google adwords do wyłapania opłacalnych fraz.
Jednak jasnego określenia nie ma - długim ogonem można nazwać:
- frazy niszowe, które są skutkiem ubocznym pozycjonowania fraz ogólnych, dobrej optymalizacji serwisu oraz linkowania wewnętrznego.
Przykład:
Pozycjonowana główna fraza: czekolada - na podstronie serwisu znajdują się podstrony z rodzajami czekolady - skutkiem ubocznym procesu opisanego wyżej będzie wysoka pozycja frazy niszowej z danych podstron np czekolada gorzka z nadzieniem.
Długi ogon odgrywa bardzo ważna rolę w sklepach internetowych, forach, dużych serwisach itp - w wielu przypadkach to właśnie on daje 90% ruchu oraz sprzedaży.
Długi ogon jak już wspomniałem może być skutkiem ubocznym ale również można go skutecznie wspomagać. O ile serwis nie jest nowy ze statystyk odwiedzin można wnioskować jakie frazy należy wspomagać ale jeśli serwis jej świeżutki to konieczna będzie mini kampania google adwords do wyłapania opłacalnych fraz.
Skuteczne pozycjonowanie stron - Kontakt PW lub gg 10053997
- miloszgadz
Zastosuj się do porad przedmówcy. Długi ogon jest bardzo dobry rozwiązaniem w twoim przypadku. No i oczywiście, nie myśl o poddawaniu się 
Jakub Kuriata - internetowe portfolio, na którym znajduje się wykaz realizacji oraz oferta mojej skromnej osoby 
-

elementh - Posty: 106
22 posty(ów)
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

literówka..... ma być