Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
12 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Czy ktoś ma może jakieś doświadczenia w prowadzeniu baz noclegowych? A może ktoś właśnie w tej branży działa?
-

Sebastian Jarosz - Posty: 59
Nie mam doświadczenia w tym temacie, ale myślałem o tym.
Fajny i dochodowy pomysł, ale niestety jest dość duża konkurencja, więc aby się wybić trzeba się mocno napracować i najlepiej zainwestować "kilka groszy".
Fajny i dochodowy pomysł, ale niestety jest dość duża konkurencja, więc aby się wybić trzeba się mocno napracować i najlepiej zainwestować "kilka groszy".
Mój blog o E-biznesie, głównie o programach partnerskich i sieciach afiliacyjnych. Zapraszam!
&
Jestem managerem dwóch Programów Partnerskich: eMentor.pl i Selkar.pl.
&
Jestem managerem dwóch Programów Partnerskich: eMentor.pl i Selkar.pl.
-

Maciek 'morph' Nowowiejski - Posty: 31
- Miejscowość: Białystok
Przy tej branży to bez pozycjonowania się nie obejdzie... Przedmówca dobrze powiedział, że będziesz musiał dużo zainwestować w reklamę...
Profesjonalne pozycjonowanie stron - kilkuletnie doświadczenie w branży SEO, ponad 1200 zadowolonych klientów i ponad 5000 wypozycjonowanych fraz, skuteczność na poziomie 90%.
-

damtox_pl - Posty: 90
- Miejscowość: Warszawa
Próbowałem startować z bazą noclegową, ale bez dobrej reklamy ciężko. I nie mówię tutaj o pozycjonowaniu (sam wypozycjonowałem swój serwis wysoko - np. pod "baza noclegowa" w 1 stronie).
Najlepiej jednak startować z takim serwisem w okolicach wiosny-lata, gdyż wtedy jest najwięcej chętnych do umieszczenia swoich obiektów noclegowych.
Wydaje mi się, że aby taki serwis zaistniał trzeba włożyć spore pieniądze w "adwords".
Najlepiej jednak startować z takim serwisem w okolicach wiosny-lata, gdyż wtedy jest najwięcej chętnych do umieszczenia swoich obiektów noclegowych.
Wydaje mi się, że aby taki serwis zaistniał trzeba włożyć spore pieniądze w "adwords".
- sentinel
Na jakim skrypcie zrobiłeś te bazę noclegową? Ja testowałem już kilka, choć powiem szczerze w taka naprawdę porządna na razie nie zdecydowałem się zainwestować. Mam na Joomli, mam jakiś skrypt autorski, ale generalnie idę w kierunku wordpressa. Jak sie człowiek raz do WP przekona to potem ciężko zmienić przyzwyczajenie.
Co do pozycjonowania, to w tej branży jest na pewno dość ciężko, ale ja mam strategie wejść we frazy regionalne. Wydaje mi się, że pozycjonowanie się pod "Baza noclegowa" nie ma sensu. Kiedy ja na przykład szukam noclegu w Zakopanem wpisuję: noclegi Zakopane, a nie Baza Noclegowa, ale może jeszcze mam za małe doświadczenie w tym biznesie, więc nie będę się wymądrzał.
Co do pozycjonowania, to w tej branży jest na pewno dość ciężko, ale ja mam strategie wejść we frazy regionalne. Wydaje mi się, że pozycjonowanie się pod "Baza noclegowa" nie ma sensu. Kiedy ja na przykład szukam noclegu w Zakopanem wpisuję: noclegi Zakopane, a nie Baza Noclegowa, ale może jeszcze mam za małe doświadczenie w tym biznesie, więc nie będę się wymądrzał.
-

Sebastian Jarosz - Posty: 59
Jak chcesz coś porządnego to na allegro można znaleźć kilka firm oferujących dobry soft. Koszt na soft, to minimum 400 zł...
Ps. ja również wpisuję noclegi Zakopane, a czy myślisz, że te frazy nie są mocno obstawione? Nie jeden cwaniak zaczynał od tych fraz a kończył na niszy... Proponuję obrać strategię na nawet 1000 bardzo niskich fraz, a masz szansę na sukces... Zastanawia mnie tylko czy masz tyle czasu
Ps. ja również wpisuję noclegi Zakopane, a czy myślisz, że te frazy nie są mocno obstawione? Nie jeden cwaniak zaczynał od tych fraz a kończył na niszy... Proponuję obrać strategię na nawet 1000 bardzo niskich fraz, a masz szansę na sukces... Zastanawia mnie tylko czy masz tyle czasu
Damtox - Profesjonalne pozycjonowanie stron - kilkuletnie doświadczenie w branży SEO, ponad 1200 zadowolonych klientów i ponad 5000 wypozycjonowanych fraz, skuteczność na poziomie 90%.
-

damtox_pl - Posty: 90
- Miejscowość: Warszawa
Temat jest bardzo oblegany, jednakże jeżeli się postarasz jest szansa. Nie zawsze pieniądze decydują o sukcesie
Jeżeli będziesz się czymś wyróżniać czego inni nie mają, możesz ludzi przeciągnąć na swoją stronę mocy
ja kiedyś bardzo chciałem mieć bazę noclegową, faktycznie założę takową, może nie będę w top ale myślę, że jest to dobry biznes!
soft wcale nie musi kosztować 400 zł.
Pozdrawiam
Piotrek
soft wcale nie musi kosztować 400 zł.
Pozdrawiam
Piotrek
Netlinker to Darmowy Katalog Stron- Zwiększ moc seo strony, dodaj ją do katalogu.
-

Piotr Krotkiewski - Posty: 17
- Miejscowość: Łódź
@Sebastian Jarosz
Skrypt był autorski
Nie polecam softu do bazy noclegowej na allegro - nie tak dawno kupiłem jeden, aby po prostu postawić coś na domenie zanim napiszę własny skrypt bazy noclegowej i kiedy zobaczyłem w kod to włosy mi się najeżyły - skrypt był dziurawy jak ser szwajcarski (musiałem go cały dzień łatać
). Kupując taki skrypt można się w przyszłości narazić na spore nieprzyjemności, które spadną na nas, a nie na producenta (bo w umowie kupna zawarta była informacja o wyłączeniu odpowiedzialności za funkcjonowanie skryptu).
W dodatku to chyba nie przypadek, że kupiłem już z 6 skryptów na allegro w przeciągu kilku lat i tylko 2 były stabilne i bezpieczne, ale to chyba tylko z uwagi, że nie były rozbudowane i nie używały bazy danych, dlatego skryptom z allegro już dziękuję.
Wordpressa też odradzam.
Dlaczego? Po pierwsze skrypt jest baaardzo zasobożerny (nawet z wtyczką cache) i nawet przy 1000 unikalnych wejściach/dzień może wymagać nawet vps-a. W dodatku wordpressy są atakowane przez różne dodawarki i boty, które tylko podbijają nam transfer i pożerają zasoby. Wordpress nie należy również do najszybszych skryptów.
Pozycjonowanie pod "baza noclegowa" ma sens, ponieważ takiej frazy mogą używać często właściciele obiektów noclegowych - a wiadomo, że im więcej obiektów ma baza, tym jest więcej podstron i lepsza widoczność w wynikach google.
Jeżeli ktoś chce się brać na poważnie za bazę noclegową, to niech zapomni o skryptach na allegro i znajdzie dobrego programistę, ale koszt takiego oprogramowania to od kilku tys w górę. Ja preferuję tylko autorskie skrypty i najlepiej na takich wychodzę.
Skrypt był autorski
Nie polecam softu do bazy noclegowej na allegro - nie tak dawno kupiłem jeden, aby po prostu postawić coś na domenie zanim napiszę własny skrypt bazy noclegowej i kiedy zobaczyłem w kod to włosy mi się najeżyły - skrypt był dziurawy jak ser szwajcarski (musiałem go cały dzień łatać
W dodatku to chyba nie przypadek, że kupiłem już z 6 skryptów na allegro w przeciągu kilku lat i tylko 2 były stabilne i bezpieczne, ale to chyba tylko z uwagi, że nie były rozbudowane i nie używały bazy danych, dlatego skryptom z allegro już dziękuję.
Wordpressa też odradzam.
Dlaczego? Po pierwsze skrypt jest baaardzo zasobożerny (nawet z wtyczką cache) i nawet przy 1000 unikalnych wejściach/dzień może wymagać nawet vps-a. W dodatku wordpressy są atakowane przez różne dodawarki i boty, które tylko podbijają nam transfer i pożerają zasoby. Wordpress nie należy również do najszybszych skryptów.
Pozycjonowanie pod "baza noclegowa" ma sens, ponieważ takiej frazy mogą używać często właściciele obiektów noclegowych - a wiadomo, że im więcej obiektów ma baza, tym jest więcej podstron i lepsza widoczność w wynikach google.
Jeżeli ktoś chce się brać na poważnie za bazę noclegową, to niech zapomni o skryptach na allegro i znajdzie dobrego programistę, ale koszt takiego oprogramowania to od kilku tys w górę. Ja preferuję tylko autorskie skrypty i najlepiej na takich wychodzę.
- sentinel
to ciężki temat, również polecam autorskie skrypty, kiedyś prowadziłem bazę domów weselnych (hotele, restauracje) - sprzedałem portal bo nie stać mnie już było na dalsze dokładanie do interesu. Frazy regionalne są mocno obstawione, a portale które działają na rynku od kilku lat są prawie nie do przeskoczenia, ponad to właściciele obiektów, którzy mają już reklamy w innych portalach nieszczególnie chcą inwestować w kolejne.
Dbasz o wizerunek Twojej firmy? - Drukarnia DICON - profesjonalna Poligrafia
Jedna z nielicznych drukarni oferująca druk lateksowy.
Jedna z nielicznych drukarni oferująca druk lateksowy.
- miroslaw0000
- Miejscowość: Zabrze
Zgadzam się z poprzednikami.
Swoja bazę lokalną prowadzę od 2001 roku i była to druga baza noclegowa na moim terenie.
Dopiero od 2006 zacząłem cokolwiek zarabiać. Wkładałem sporo kasy chyba nawet więcej wydawałem na pozycjonowanie i promocję z dodatkowego dochodu. Sukcesem było istnieć do zeszłego roku na wszystkie frazy które mnie interesowały na 1 lokacie przez kilka lat.
W zeszłym roku sobie odpuściłem i baza jest w czołówce nadal ale już nie jest liderem na wszystko.
Jeśli będziesz coś takiego planował to:
1. Sam pozycjonuj - firma jak nie przedłużysz umowy zdejmie zaplecze i wylecisz w kosmos
2. Skrypt autorski ale jak sobie sam napiszesz inaczej aktualizacji zero zapomnij.
3. Kupa czasu i chęci w klikanie dodawanie i pisanie artykułów do publikacji po różnych stronach
Swoja bazę lokalną prowadzę od 2001 roku i była to druga baza noclegowa na moim terenie.
Dopiero od 2006 zacząłem cokolwiek zarabiać. Wkładałem sporo kasy chyba nawet więcej wydawałem na pozycjonowanie i promocję z dodatkowego dochodu. Sukcesem było istnieć do zeszłego roku na wszystkie frazy które mnie interesowały na 1 lokacie przez kilka lat.
W zeszłym roku sobie odpuściłem i baza jest w czołówce nadal ale już nie jest liderem na wszystko.
Jeśli będziesz coś takiego planował to:
1. Sam pozycjonuj - firma jak nie przedłużysz umowy zdejmie zaplecze i wylecisz w kosmos
2. Skrypt autorski ale jak sobie sam napiszesz inaczej aktualizacji zero zapomnij.
3. Kupa czasu i chęci w klikanie dodawanie i pisanie artykułów do publikacji po różnych stronach
- zakopiec
- Miejscowość: Zakopane
12 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość