Rok założenia: 2008Kontakt
nasze pomysły na e-biznes, a także pytania o takie pomysły ebiznesowe
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Bankowy program partnerski.

Postprzez Kamil Kuczyński
napisane: 29 Lip 2009, o 17:17

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Witam.

Chciałem się was zapytać co myślicie o rozpoczęciu działalności jako partner banków. Ogólna oferta jest tutaj: http://www.money2money.pl/ . W wielkim skrócie polega to na sprzedawaniu kredytów, kont osobistych, sprzedaży ofert leasingu itp..

Po pobieżnej analizie stwierdziłem, że jest to niezła branża , aczkolwiek mocno obsadzona. Samych wyszukań "banki" w google miesięcznie jest 368 000 tyś. Jednak jak sie spojrzy na konkurencyjność frazy o reklame to pasek jest zapełniony cały. Sprawdzałem w google/trends i wyszło, że jest to branża rozwijająca się, więc nie będę już musiał odbierać tylu klientów ludziom, którzy są zdeterminowani do ich obrony.
Z tego powodu zastanawiam się czy np. z 200 zł budżetem byłbym w stanie się przebić przez "wielkich". Dlatego wpadłem także na pomysł, żeby wyszukać z tych produktów partnerskich coś ciekawego dla obywateli, zrobić wyciskacza i reklamować tą stronę. Po 2 tutaj jest także większa możliwość zwrotu inwestycji, ponieważ klient decydowałby czy coś kupić, a nie obejrzeć stronę. A tak na marginesie wydaje mi się, że zdobywanie użytkowników przez adwords jest mało rozsądne.

Zastanawiam się też jak w takiej sytuacji sprawdzić potrzeby klientów. Mógłbym zrobić stronę zapytaj i czekać na pytania, ale jak sprawdziłem to musiałbym być co najmniej na 2 stronie, aby mieć porządny ruch. Natomiast na to przez kilka [url]miesięcy[/url]się nie zanosi.

Myślałem też nad tym jak zatrzymać klientów na stronie. Same produkty to jeszcze za mało. Ponieważ nie znam się na tym najlepiej myślałem nad tym,aby zrobić z tej strony presell page dla finansów, oczywiście z oryginalną treścią, aby szybciej iść w górę w google. Na początku zastanawiałem się też nad tym czy nie dawać kilku słów z artykulu np. z money.pl i umieścić link, ale stwierdziłem, że to nic nie da moim użytkownikom. Natomiast sądzę, ze może się sprawdzić przekopiowanie artykułów z niszowych blogów np. http://kuzmiuk.blog.onet.pl/4,AU7493083,index.html. Dzięki temu starałbym się zebrać najciekawsze artykuły z kilkunastu serwisów. Uważam, że mogłoby to zaciekawić czytelników, ponieważ na niektórych blogach pisze sie rzeczy, których nie można przeczytać w największych portalach. Dodatkowo chciałbym wrzucać flimiki z you tube nt. finansów np. "money as doubt", który zreszta polecam.

Kamil Kuczyński

Re: Bankowy program partnerski.

Postprzez Archie
napisane: 29 Lip 2009, o 18:02

W finansowych pp można bardzo dobrze zarobić, ale jest to bardzo, bardzo trudne..

Bo o ile jeszcze klienta nie jest tak trudno pozyskać, jeżeli ma się popularny serwis związany z finansami, to później zaczyna się górka, bo banki nie przyznają kredytów itp tak łatwo, a większość ludzi, którzy szukają ofert finansowych w necie to przeważnie tacy, którzy nie mogą np. kredytu uzyskać w normalny sposób, są zadłużeni, mają słabą zdolność kredytową i tak dalej..

No i próbują szczęścia w sieci, a nuż się uda, ale banki mają swoje wymagania..

Sam jestem w pp bankiera i obecnie czeka mi tam na rozpatrzenie 12 wniosków.. na razie czekam i działam dalej..

Awatar użytkownika
Archie

Postprzez Kamil Kuczyński
napisane: 30 Lip 2009, o 22:30

W finansowych pp można bardzo dobrze zarobić, ale jest to bardzo, bardzo trudne..

Ale najważniejsze, że da

Bo o ile jeszcze klienta nie jest tak trudno pozyskać, jeżeli ma się popularny serwis związany z finansami, to później zaczyna się górka, bo banki nie przyznają kredytów itp tak łatwo, a większość ludzi, którzy szukają ofert finansowych w necie to przeważnie tacy, którzy nie mogą np. kredytu uzyskać w normalny sposób, są zadłużeni, mają słabą zdolność kredytową i tak dalej..

To rysujesz mi obraz klienta, zachęcający to on nie jest:)

Sam jestem w pp bankiera i obecnie czeka mi tam na rozpatrzenie 12 wniosków.. na razie czekam i działam dalej..

A podasz mi stronę? Z chęcią zobaczyłbym co "naskrobałeś"

Kamil Kuczyński

Postprzez Archie
napisane: 31 Lip 2009, o 05:06

Kamil 'Camillus2' Kuczyński napisał(a):A podasz mi stronę? Z chęcią zobaczyłbym co "naskrobałeś"

Nic nie musiałem skrobać.. ;)

Gotową stronę z produktami finansowymi dostajesz od organizatora..

Awatar użytkownika
Archie

Postprzez azielazny
napisane: 29 Lis 2009, o 13:37

Jest to jeden z wielu programów partnerskich oferowanych przez portale bankowe. Bankier kiedyś dawał wyższe prowizje. Moneya nie sprawdzałem ostatnio. Sprawdź jeszcze bankiera oraz YoYopartner.

Muszę ciebie jednak zmartwić, jeśli chodzi o programy partnerskie. Bardzo ciężko jest zarobić na programach bankowych, gdyż tego jest mnóstwo.

Twoja praca będzie wymagała ciągłego zaangażowania i inwestowania w narzędzia do promocji. Warto pomyśleć o dobrym hostingu i paru innych rzeczach wspierających ruch na stronie.

Apropos zaangażowania, to bardzo podobnie jest w MLMach. Na moim blogu opisałem dwa MLM mogące stanowić wsparcie dla takiej działalnośći. TWR Power System i GOGVO oferują bardzo duże wsparcie w zakresie hostingu i narzędzi marketingowych. Właściwie nie mają ograniczeń pojemnościowych itd. Wejdź na http://blog.labenete.pl i sobie o nich poczytaj w wolnej chwili.

Jeśli nie będziesz dbał o rozwój reklamy i działania promocyjne, to zysku nie będzie. Przekonało się o tym sporo osób w TWRPS. Wiele osób chciało kase za darmo i łudzili się, że ktoś za nich odwali robotę.
Zapisywali się, aby przetestować program, w którym wystarczy wprowadzić 2 osoby, aby zacząć zarabiać.

Nie wiem, czym to jest podyktowane, ale wiele osób nie opłaciło członkostwa, a mieli często po kilkanaście osób w strukrurze, co gwarantowało im zyski. Po wyłączeniu nieaktywnych kont pozostali najlepsi i już widać ego efekty.

Niektóre osoby pytają się, jak wrócić. Inne odpuściły sobie całkowicie, gdyż nie chciało im się działać w MLM. Teraz struktury rosną, a Ci co zostali zaczynają otrzymywać pieniądze.

Piszę o tym dlatego, żeby uśwadomić osoby startujące w MLMach lub programach partnerskich o onieczności działania i wspierania własnych struktur. Musisz z nimi utrzymywać stały kontakt. W przypadku PP także musisz dbać o dostarczanie nowej wiedzy i zachęt dla klientów. Poza tym w przypadku bankowych programów będziesz musiał się czymś wyróźnić, gdyż użytkownicy internetu są reklamami atakowani z każdej strony.

azielazny

Wróć do Pomysły na e-biznes