Rok założenia: 2008Kontakt
nasze pomysły na e-biznes, a także pytania o takie pomysły ebiznesowe
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Adsense

Postprzez Sebastian Jarosz
napisane: 8 Mar 2011, o 09:56

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Witam, Czy jest ktoś na forum, kto na poważne zajmuje się Adsense i czerpie z tego satysfakcjonujące go dochody?

Awatar użytkownika
Sebastian Jarosz

Małe strony

Postprzez Paweł Landzberg
napisane: 8 Mar 2011, o 11:26

Gdzieniegdzie mam reklamy adsense, na mniej odwiedzanych stronach i kliki są. Ale żeby coś sensownego zarabiać to trzeba mieć odwiedziny liczące w tysiącach dziennie z tego co obserwuję.

Zarabianie przez Internet - nie dla leniwców
Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

AdSense i zarobki

Postprzez bartekmedon
napisane: 8 Mar 2011, o 19:29

Nie jest łatwo - ja miałem serwis, który notował ok 4 tysięcy unikalnych odwiedzin dziennie (ok 8k wejść) i jak na taką ilość szału nie było - powiedzmy ten próg 100 $ (teraz już chyba euro) miesięcznie. Zawsze to oczywiście było ok 300 zł praktycznie za nic co miesiąc pomijając, bo serwis był na takim etapie, że nie trzeba było praktycznie się nim zajmować :) Oczywiście wcześniej trzeba było włożyć sporo pracy aby go stworzyć i uzyskać taką oglądalność.

Mogłoby być na pewno lepiej gdyby odpowiednio wykorzystać kanały, umieszczenie reklam itd. Ja aż tak bardzo w tym czasie do tego nie przykładałem uwagi, bo zarobki z AdSense to był dla mnie dalszy plan w tym serwisie.

Jesteś z okolic Podbeskidzia ? Zajrzyj na serwisy poświęcone Hrobaczej Łące oraz miejscowości Kozy :-)
Awatar użytkownika
bartekmedon

Adsense

napisane: 9 Mar 2011, o 11:21

Bawię się tym tematem od jakiegoś czasu i widzę, że przy odpowiednim dobraniu tematyki potencjał jest ogromny. z moich doświadczeń 1000 wejść dziennie = 4-6 EUR. Zatem zwielokrotniając wejścia/serwisy można całkiem nieźle zarobić. Ponadto są dwie pieczenie na jednym ogniu, rozbudowując swoje serwisy i dokładając nowe, zwiększam sukcesywnie zarobki z Adsense i buduje konkretne zaplecze.
Zapraszam wszystkich zainteresowanych do dalszej dyskusji i w dalszej perspektywie.. może do jakiejś formy współpracy

Awatar użytkownika
Sebastian Jarosz

Moje trzy grosze

Postprzez Krzysztof Rdzeń
napisane: 9 Mar 2011, o 15:44

Dorzucę moje trzy grosze choć na poważnie powalczyłem z adsense tylko miesiąc. Było to na forum, na którym miałem około 1000 UU/dziennie. Pomimo realizowania różnych strategii, np. automatyczny post z reklamą pod X postem z rzędu, mam raczej negatywne odczucia. Ciężko mi teraz rzucić konkretną kwotą ale na pewno nie wystarczyła na przekroczenie progu wypłaty.

Natomiast pozyskanie indywidualnych reklamodawców dało zdecydowanie lepsze wyniki i na tym bazowałem. Wiem, że nie na każdym serwisie można korzystnie sprzedać miejsce reklamowe. Sugeruję jednak wziąć pod uwagę, że przy takich wynikach adsense, również klikalność w inne reklamy może być ciekawa.

Jeśli jednak zakładasz automatyczne działanie całego serwisu i brak jakiejkolwiek ingerencji, wtedy tylko zwiększać ruch, bo poziom zysków wydaje się być sensownym.

Praktyczny e-Biznes Blog - Serdecznie Zapraszam
Zdecydowanie więcej wiem o AdWords ;) Darmowy Kurs AdWords - Klik!
Awatar użytkownika
Krzysztof Rdzeń

Miejscowość: Nowa Sól

Automatyczny biznes

napisane: 9 Mar 2011, o 16:10

Tak oczywiście automatyczne działanie całej tej maszyny to cel, do którego dążę, jednak staram się dywersyfikować źródła dochodu słyszałem czarne wieści z różnych forów, że Google czasami banuje konta i resetuje zarobki i dlatego nie chcę się obudzić z ręką w nocniku :P

Na chwilę obecną udało mi się uzyskać pułap pozwalający na wypłatę środków z konta Adsense każdego miesiąca, więc to co dostałem na konto bankowe to już jest moje. Co do bana mam nadzieję, że płynny i stabilny wzrost moich dochodów jest dowodem dla Google, że wszystko dzieje się naturalnie, bo tak faktycznie jest.

Jeśli chodzi o pozyskanie reklamodawców to na razie udało mi się to tylko poprzez allegro sprzedając linki na niektórych serwisach. Aczkolwiek dochody są na porównywalnym poziomie jak Adsense, więc dywersyfikacja 50% / 40%. 10% to dochody z programów partnerskich.

Podziel się, jeśli możesz, informacjami w jaki sposób skutecznie pozyskiwać reklamodawców. Moje branże to turystyka, finanse i motoryzacja.

Awatar użytkownika
Sebastian Jarosz

Adsense ma sens

Postprzez Bartłomiej Jakubowski
napisane: 10 Mar 2011, o 07:56

Witaj,

Z mojego doświadczenie zarabianie na Adsense to dobry pomysł dla osób, które chcą osiągać stabilne i dość reguralne dochody w internecie.
Jak w przypadku każdego biznesu początki są najtrudniejsze bo pierwszą wypłatę dostałem po 5 miesiącach od uruchomienia bloga to teraz już jakoś się utrzymuje lepiej. Ważne jest maksymalne wykorzystanie ilości reklam na stronie i odpowiednie ich dopasowanie do strony - lokalizacja i kolorystyka.

Jednak AdSense traktuje jako dodatkowy dochód bo pracuje nad własnymi produktami.

Tu znajdziesz pomysł na biznes dla siebie.
Jak założyć firmę?
Awatar użytkownika
Bartłomiej Jakubowski

Miejscowość: Lublin

Jak pozyskać reklamodawców

Postprzez Krzysztof Rdzeń
napisane: 10 Mar 2011, o 11:05

Miałem prostą formułę na pozyskanie reklamodawców. Nawiązać kontakt ze sklepami powiązanymi z tematyką forum. Umieszczenie bannera czy linku to jedna sprawa ale promocja produktów sklepu w miesięcznych rankingach najlepszych produktów czy w dziale z testami produktów to kolejny sposób. Wymaga jednak nieco więcej zaangażowania ale dla potencjalnego reklamodawcy jest ciekawszą opcją promocji.

Praktyczny Blog e-Biznesowy - Serdecznie Zapraszam
Sekrety Skutecznych Squeeze Page - Poznaj je Teraz!
Awatar użytkownika
Krzysztof Rdzeń

Miejscowość: Nowa Sól

podatek

Postprzez Rocky
napisane: 16 Mar 2011, o 17:17

Sebastian Jarosz napisał(a):więc to co dostałem na konto bankowe to już jest moje

a podatek?

Adsense na forach nie sprawdza się to fakt.

[size=85]Prywatny spis katalogów SEO stron i firm, warto! Dobra reklama i SEO linki!
Zaczynam prowadzić bloga na razie napisałem 1 post "dobry i tani hosting zapraszam :)[/size]
Rocky

Podatek

napisane: 21 Mar 2011, o 14:11

Oczywiście minus podatek.... :lol:
Ale z tym nie ma problemu, prowadzę działalność gospodarczą, nawet teraz zalegalizowałem ja pod działalność internetową. W koszty wrzuciłem kilka drobiazgów plus koszty amortyzacji samochodu, który kupiłem w zeszłym roku i suma sumarum... Wychodzę na swoje.

Awatar użytkownika
Sebastian Jarosz

Następna

Wróć do Pomysły na e-biznes

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość