Ja reklamy AdSense uruchomiłem jako dodatek. Nie nastawiałem się, że będą z tego jakieś sensowne pieniądze. Na dzień dzisiejszy na mojej stronie CTR wynosi 1,23%. Pewnie byłby wyższy, gdybym umieścił reklamy np. na wysokości wzroku czytelnika ale to z kolei wpłynęłoby na mniejszą atrakcyjność strony...
Pozdrawiam,
Jacek Pietrasiuk
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
16 posty(ów)
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Jak tam u Was zarobki w weekend majowy? U mnie spadek o 50% (gdyby lepsza pogoda była to pewnie jeszcze gorzej by było), dobrze, że już jutro koniec tego leniuchowania 
[size=85]Prywatny spis katalogów SEO stron i firm, warto! Dobra reklama i SEO linki[/size]
- Rocky
U mnie podobnie, ale już wczoraj znaczne ochłodzenie za oknem i zarobki o 20% wyżej niż przeciętnie 
-

Sebastian Jarosz - Posty: 59
-

Biznes, finanse, medycyna, motoryzacja, budownictwo, turystyka i inne, omijam w zasadzie tylko rozrywkę 
[size=85]Mój flagowy serwis - katalog firm dodawanie firm jest bezpłatne.[/size]
- Rocky
Ja póki co targetuję się tylko na 3 branże- finanse, motoryzacja, turystyka.
Moje doświadczenia:
Motoryzacja - tutaj mam największy, stały i stabilny dochód. Sporo wyświetleń stron, niezła konwersja i niewielkie sumy wpadają zbierając się w jedną konkretną.
Finanse - z uwagi na dużą popularność fraz kluczowych ciężko się przebić, ale jak już ktoś kliknie to też stawki są dobre.
turystyka - średnio, umiarkowanie z odwiedzinami - stawki na średnim poziomie.
Niszowe branże, w które już nie inwestuję:
telefony, smsy itp - dużo wejść kilka groszy zysku
matura - prawdziwy HIT ostatnich dni, tysiące wejść na strony i zysk na poziomie 1-zł dziennie - porażka totalna.
Pozdrawiam i zachęcam do podzielenie się swoim bagażem doświadczeń.
Moje doświadczenia:
Motoryzacja - tutaj mam największy, stały i stabilny dochód. Sporo wyświetleń stron, niezła konwersja i niewielkie sumy wpadają zbierając się w jedną konkretną.
Finanse - z uwagi na dużą popularność fraz kluczowych ciężko się przebić, ale jak już ktoś kliknie to też stawki są dobre.
turystyka - średnio, umiarkowanie z odwiedzinami - stawki na średnim poziomie.
Niszowe branże, w które już nie inwestuję:
telefony, smsy itp - dużo wejść kilka groszy zysku
matura - prawdziwy HIT ostatnich dni, tysiące wejść na strony i zysk na poziomie 1-zł dziennie - porażka totalna.
Pozdrawiam i zachęcam do podzielenie się swoim bagażem doświadczeń.
-

16 posty(ów)
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość