Otworzyłem internetową księgarnię: http://www.zieloneksiazki.com
Nie wiem czy odpowiedni dział, ale bardzo prosił bym oceny/opinie okiem potencjalnych klientów oraz ludzi, którzy znają się na e-biznesie i mogą udzielić cennych wskazówek.
Wiem że brakuje grafiki przy książkach, ale z hurtownią mamy umowę o fakturę, tzn. mamy zniżkę, ale zamawiamy dopiero wtedy kiedy u nas klient zamówi książkę - rozwiązanie dobre, bo operuje się pieniędzmi klientów, ale wydłuża się czas przesyłki, tak więc grafikę stopniowo będę dodawał, a nie mogę jej po prostu wziąć ze strony hurtowni, bo do tego trzeba wykupić dostęp do bazy (3000 zł).
Przeniesione z działu Mój sukces
Paweł
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
3 posty(ów)
• Strona 1 z 1
- jakub_kaczmarek
Witaj,
Kilka sugestii/uwag z mojej strony:
top - ciemna ta fotografia jakaś i przez to ponura. Lepiej by było dać jakąś jaśniejszą fotkę, żywszą.
menu u góry - koszty - takie słowo negatywnie się kojarzy. Lepiej dać coś innego np. opcje dostawy, dostawa, transport, informacje itp. Tak samo po prawej stronie informacja o kosztach jest.
przejrzałem kilka książek no i faktycznie przydałyby się ich okładki. A także znacznie większe rozbudowane ich opisy i może spis treści jeśli można go podać. Bo opis składający się z 5 wyrazów nie zachęci nikogo - a takie też się zdarzają.
regulamin ma chyba niepotrzebnie pomniejszoną czcionkę.
A tak ogólnie to całkiem fajny sklepik.
Kilka sugestii/uwag z mojej strony:
A tak ogólnie to całkiem fajny sklepik.
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Na stronie "O nas" jest napisane:
czyli generalnie publikacje na temat survivalu.
Ok, ale do czego zmierzam. Na pierwszy rzut oka domena nijak skojarzyła mi się z tematyką książek o przetrwaniu w ciężkich warunkach (bardziej z tematyką pozytywnego myślenia, czegoś radosnego). Dopiero po zajrzeniu na stronkę i przeczytaniu paru linijek dowiedziałem się o co tak naprawdę chodzi. Na pewno nie taki był cel. Wniosek? Według mnie źle dobrana domena.
Głównym założeniem naszego wydawnictwa jest dostarczenie czytelnikom praktycznej wiedzy, którą w łatwy sposób mogą wykorzystać w codziennym życiu lub dzięki której mogą rozwiązać jakiś problem. Skupiamy się na praktycznych poradnikach, specjalistycznych kursach, szkoleniach, materiałach typu how-to, które pomagają ludziom realnie pomóc w sytuacjach skrajnych i nie tylko. Napisz i wyślij nam praktyczny poradnik, który w oparciu o Twoje doświadczenia i wiedzę będzie pomagał czytelnikom osiągać cele, marzenia. Przekaż swoją wiedzę i doświadczenie...a my zajmiemy się całą resztą.
Tego nie nauczysz się w szkole!
Jakie książki wydajemy?
Jako że nasze wydawnictwo skupia się tylko na praktycznej wiedzy, która ma za zadnie pomagać naszym czytelnikom i dawać im rozwiązanie problemów - nie przyjmujemy do wydania wszystkich książek. Skupiamy się na książkach, które w łatwy, przyjemny i konkretny sposób przekazują wiedzę czytelnikom.
Zakres tematyki książek:
» Survival
» Tzw. leśna kuchnia
» Noże i inne rzemieślnicze narzędzia
» Sprzęt biwakowowy
» Obuwie taktyczne, trekingowe itp.
» Oporządzenie (np. noże, siekiery, manierki, kamizelki)
» Schronienie
» Pierwsza pomoc
» Ogień/woda
» Taktyka zielona/czarna
» Sztuka kamuflażu
» Pirotechnika
czyli generalnie publikacje na temat survivalu.
Ok, ale do czego zmierzam. Na pierwszy rzut oka domena nijak skojarzyła mi się z tematyką książek o przetrwaniu w ciężkich warunkach (bardziej z tematyką pozytywnego myślenia, czegoś radosnego). Dopiero po zajrzeniu na stronkę i przeczytaniu paru linijek dowiedziałem się o co tak naprawdę chodzi. Na pewno nie taki był cel. Wniosek? Według mnie źle dobrana domena.
-

Kamil 'seven' Lubelski - Posty: 681
- Miejscowość: Łódź
3 posty(ów)
• Strona 1 z 1
-