Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
36 posty(ów)
• Strona 4 z 4 • 1, 2, 3, 4
Stawka zależy od wielu czynników. Nie znam się niestety na AdWords na tyle, żeby Ci dokładnie powiedzieć. Ale faktem jest, że prowadząc nieumiejętnie kampanie można tylko stracić.
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Dlatego wolę zainwestować czas i ewentualne pieniądze w pozycjonowanie, myślę że wyjdzie taniej i efekt zostanie na dłużej a przy AdWords kończy się kasa i koniec efektów.
Na razie mimo że jestem w top 10 na kilka fraz, to odwiedzin strony jak na lekarstwo (od 01 lutego w google analytics wykazuje tylko 8 wejść).
Muszę nad tym popracować. Może dlatego że to frazy z nazwami mniejszych miast.
Na Warszawie byłoby pewnie więcej, ale na razie jestem na 30-stym miejscu. To i tak lepiej niż było gdzieś na końcu. Jest światełko w tunelu że może się przebiję
Ps. właśnie przeglądałem serwery na netmarku (tak jak radziłeś) i mam obawy czy nie za mało tam jest transferu
Bo w nazwa.pl jest bez limitu
Muszę się nad tym zastanowić (teraz to na pewno wystarczy ale jak się rozbuja to może zabraknąć) czy się mylę? 
Na razie mimo że jestem w top 10 na kilka fraz, to odwiedzin strony jak na lekarstwo (od 01 lutego w google analytics wykazuje tylko 8 wejść).
Ps. właśnie przeglądałem serwery na netmarku (tak jak radziłeś) i mam obawy czy nie za mało tam jest transferu
- kaczor
- Miejscowość: Warszawa
Jak zlecałem budowę strony firma poleciła mi takie rozwiązanie jak w sklepie internetowym (że będę mógł ten sam produkt dodawać z rozszerzoną nazwą o np. nazwę miasta) w ten sposób mogę mieć nawet i tysiąc podstron. Podobno zwiększa to szansę wy pozycjonowania strony. Oni twierdzili że wystarczy zmieniać "tagi tytułowe" i roboty nie zaliczą tego do spamu. Więc tak zrobiłem że tytuły teoretycznie się nie powtarzają bo są rozszerzane, ale meta-opisy i treści na podstronach są takie same.
Pobawiłem się narzędziami dla webmasterów i wyskakuje, że wszystkie meta-opisy są powielone. Teraz się zastanawiam czy to był dobry pomysł, gdyż dla potencjalnego klienta też nie wiele to daje bo wszędzie jest to samo i nie wiem czy nie będzie to zniechęcało klientów. Jednak te podstrony dobrze się wy pozycjonowały (chociaż na frazy zawarte w tytułach). I teraz mam dylemat czy to zmieniać czy zostawić jak jest. Ciężko opisać jeden "produkt" w 100 podstronach inną treścią. Ciekawi mnie też czy jeśli na każdej podstronie zamieściłbym formularz kontaktowy, czy wtedy roboty też traktowały by to jako powieloną treść? A może faktycznie lepiej tą zostawić w spokoju a zbudować nową tylko ze ta domena działa już od ponad 3 lat, a nową będzie chyba trudniej wy pozycjonować? Kurcze potrzebne mi fachowe spojrzenie na ten temat. Szkoda mi też kasy którą już zainwestowałem. W sumie mógłbym jeszcze trochę wydać ale tak żeby były efekty.
Pobawiłem się narzędziami dla webmasterów i wyskakuje, że wszystkie meta-opisy są powielone. Teraz się zastanawiam czy to był dobry pomysł, gdyż dla potencjalnego klienta też nie wiele to daje bo wszędzie jest to samo i nie wiem czy nie będzie to zniechęcało klientów. Jednak te podstrony dobrze się wy pozycjonowały (chociaż na frazy zawarte w tytułach). I teraz mam dylemat czy to zmieniać czy zostawić jak jest. Ciężko opisać jeden "produkt" w 100 podstronach inną treścią. Ciekawi mnie też czy jeśli na każdej podstronie zamieściłbym formularz kontaktowy, czy wtedy roboty też traktowały by to jako powieloną treść? A może faktycznie lepiej tą zostawić w spokoju a zbudować nową tylko ze ta domena działa już od ponad 3 lat, a nową będzie chyba trudniej wy pozycjonować? Kurcze potrzebne mi fachowe spojrzenie na ten temat. Szkoda mi też kasy którą już zainwestowałem. W sumie mógłbym jeszcze trochę wydać ale tak żeby były efekty.
- kaczor
Jeśli będziesz miał za mało transferu to będziesz mógł przejść na wyższy pakiet. W nazwie.pl nie ma limitu transferu, ale jest limit wywołań bazy itp.
Myślę, że nie warto bawić się w kopiowanie treści - to jest spam.
Myślę, że nie warto bawić się w kopiowanie treści - to jest spam.
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Miałeś wyjątkowego 'farta' że trafiłeś na taka firemkę, nie wiem kto - nawet jak stronę na odczep się - używa jeszcze ramek 
Ale widzę, że strona już poprawiona, przeniesiona i w ogóle śmiga
Ale widzę, że strona już poprawiona, przeniesiona i w ogóle śmiga
Zobacz narzędzie dzięki któremu zautomatyzujesz
Sprzedaż w Internecie swoich produktów lub usług.
SqueezePage w dzisiejszych czasach to podstawa większości biznesów
Sprzedaż w Internecie swoich produktów lub usług.
SqueezePage w dzisiejszych czasach to podstawa większości biznesów
-

SandraMadalinska - Posty: 44
Cóż jak człowiek nie ma pojęcia na dany temat to można mu ciemnotę wcisnąć
Jednak trochę poczytałem, poradziłem się użytkowników tego forum i upomniałem o swoje. Część rzeczy poprawiła firma, a niektóre sam ogarnąłem i troszkę się poprawiło
Ale jeszcze dużo pracy do pełni szczęścia 
Jednak trochę poczytałem, poradziłem się użytkowników tego forum i upomniałem o swoje. Część rzeczy poprawiła firma, a niektóre sam ogarnąłem i troszkę się poprawiło
- kaczor
36 posty(ów)
• Strona 4 z 4 • 1, 2, 3, 4
-