Witam,
Ostatnio pomogłem bratu zrealizować jego nietypowy pomysł na stronę. Wyszło z tego coś takiego: http://www.yourpieceoftheworld.com. W sumie sam na początku nie byłem do końca przekonany, ale wydaje mi się, że warto próbować robić coś innowacyjnego. Co wy sądzicie o takim pomyśle? Wszelkie sugestie mile widziane.
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Dlaczego "w przeciwieństwie"? Tam też dostawali miejsce na reklamę.
Jego strona też w dalszym ciągu jest dostępna - Paweł już podał link - http://milliondollarhomepage.com/
Eeeee, moim zdaniem (jeśli ktokolwiek wykupi miejsce) klikalność będzie znikoma.
Pytanie tylko kto będzie odwiedzał tą stronę, żeby klikać?
Ludzie zazwyczaj dają reklamy na stronach, na których jest ruch - nie sądzę, żeby przez 6 lat ktoś wchodził na tego typu stronę.
Poza tym, poklikałem trochę w te reklamy na "tej pierwszej" stronie i zauważyłem, że wiele serwisów już nie istnieje.
Na koniec dodam, że nie jesteś pierwsza osobą na świecie, która chce skopiować wyczyn pierwowzoru - jeszcze nikomu się to nie udało
Strona jest ładna, ale bez potencjału biznesowego.
Dennis Hope to ten facet od handlu działkami na księżycu.
Patrząc z racjonalnego punktu widzenia ja też wiem, że to nie ma szans na sukces.
Choć z drugiej strony nie mogę już założyć, że się nie uda.
Jeżeli rzeczywiście nie wyjdzie, to będę robić coś innego, jednak w tym przypadku nawet mały zysk byłby sukcesem (bardzo niskie koszty).
Aaaa, sorry
Myślałem, że ten od milliondolarhomepage
Mapa została zakupiona jakimś serwisie z grafiką (fotolia chyba). Obraz jest trochę zwężony po to aby mieścił się w rozdzielczości 1280 bez przesuwania strony w poziomie.
13 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Pomysł jest bardzo stary. Najwięcej na tym pomyślę zarobił pomysłodawca, który miał stronę z milionem pikseli i każdy piksel za dolara sprzedawał. Każda kolejna kopia była coraz mniej dochodowa. Tego typu stron jest sporo, tak że nie liczyłbym na jakiś sukces.
Ps. Pierwsza tego typu strona to bodajże ta: http://www.milliondollarhomepage.com/
Ps. Pierwsza tego typu strona to bodajże ta: http://www.milliondollarhomepage.com/
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
W pierwszej chwili spodobało mi się. Potem zobaczyłem cenę i przypomniało mi się, że już chyba z 15 lat temu jacyś ludzie sprzedawali działki na księżycu i dawali na to certyfikat
Bo co dajesz Twojemu klientowi? Obawiam się, że niestety tylko "golenie owiec" 
- Michał Otroszczenko
- Miejscowość: Warszawa
W przeciwieństwie do tego co zrobił Dennis Hope, na mojej stronie kupujący dostaje miejsce na reklamę.
Reklama ta będzie wyświetlana przez min. 6 lat (oczywiście jeśli znajdą się chętni). Teoretycznie "klikalność" takich reklam może być wysoka. Gdyby tak podliczyć koszt wyświetlenia reklamy przez 6 lat na przeciętnej stronie, może wyjść bardzo wysoka suma.
Widać więc, że kupujący coś z tego ma.
Reklama ta będzie wyświetlana przez min. 6 lat (oczywiście jeśli znajdą się chętni). Teoretycznie "klikalność" takich reklam może być wysoka. Gdyby tak podliczyć koszt wyświetlenia reklamy przez 6 lat na przeciętnej stronie, może wyjść bardzo wysoka suma.
- zendalor
zendalor napisał(a):W przeciwieństwie do tego co zrobił Dennis Hope, na mojej stronie kupujący dostaje miejsce na reklamę
Dlaczego "w przeciwieństwie"? Tam też dostawali miejsce na reklamę.
Reklama ta będzie wyświetlana przez min. 6 lat (oczywiście jeśli znajdą się chętni).
Jego strona też w dalszym ciągu jest dostępna - Paweł już podał link - http://milliondollarhomepage.com/
Teoretycznie "klikalność" takich reklam może być wysoka.
Eeeee, moim zdaniem (jeśli ktokolwiek wykupi miejsce) klikalność będzie znikoma.
Gdyby tak podliczyć koszt wyświetlenia reklamy przez 6 lat na przeciętnej stronie, może wyjść bardzo wysoka suma.
Pytanie tylko kto będzie odwiedzał tą stronę, żeby klikać?
Ludzie zazwyczaj dają reklamy na stronach, na których jest ruch - nie sądzę, żeby przez 6 lat ktoś wchodził na tego typu stronę.
Poza tym, poklikałem trochę w te reklamy na "tej pierwszej" stronie i zauważyłem, że wiele serwisów już nie istnieje.
Na koniec dodam, że nie jesteś pierwsza osobą na świecie, która chce skopiować wyczyn pierwowzoru - jeszcze nikomu się to nie udało
Strona jest ładna, ale bez potencjału biznesowego.
Pozdrawiam
Seba
Seba
-

Sebastian Nowak - Posty: 478
Sebastian Nowak napisał(a):Dlaczego "w przeciwieństwie"? Tam też dostawali miejsce na reklamę
Dennis Hope to ten facet od handlu działkami na księżycu.
Patrząc z racjonalnego punktu widzenia ja też wiem, że to nie ma szans na sukces.
Choć z drugiej strony nie mogę już założyć, że się nie uda.
Jeżeli rzeczywiście nie wyjdzie, to będę robić coś innego, jednak w tym przypadku nawet mały zysk byłby sukcesem (bardzo niskie koszty).
- zendalor
A tak z innej strony: policz sobie co będziesz z tego miał - (szacunkowe dochody - koszty) / (liczba dni pracy).
Już pomijając ruch na stronie i jego jakość dla reklamodawców (oni też powinni sobie oszacować zysk, nawet przy małym wkładzie), to może być dla Ciebie dobry wyznacznik opłacalności. Czasem lepiej wycofać się wcześniej, nim koszty pójdą za daleko. Ale oczywiście ten czas możesz potraktować jako naukę, to już zależy od Ciebie. Swoją drogą to ciekawe od razu rozkręcać międzynarodowy biznes.
Powodzenia w dawaniu WARTOŚCI sobie i innym!
Już pomijając ruch na stronie i jego jakość dla reklamodawców (oni też powinni sobie oszacować zysk, nawet przy małym wkładzie), to może być dla Ciebie dobry wyznacznik opłacalności. Czasem lepiej wycofać się wcześniej, nim koszty pójdą za daleko. Ale oczywiście ten czas możesz potraktować jako naukę, to już zależy od Ciebie. Swoją drogą to ciekawe od razu rozkręcać międzynarodowy biznes.
Powodzenia w dawaniu WARTOŚCI sobie i innym!
- Michał Otroszczenko
zendalor napisał(a):Dennis Hope to ten facet od handlu działkami na księżycu.
Aaaa, sorry
Myślałem, że ten od milliondolarhomepage
Pozdrawiam
Seba
Seba
-

Sebastian Nowak - Posty: 478
Tak na marginesie: skąd masz tę mapę? Chyba trochę się wyciągnęła
, a w szczególności Afryka i Australia.
- Michał Otroszczenko
Michał Otroszczenko napisał(a):Tak na marginesie: skąd masz tę mapę? Chyba trochę się wyciągnęła, a w szczególności Afryka i Australia.
Mapa została zakupiona jakimś serwisie z grafiką (fotolia chyba). Obraz jest trochę zwężony po to aby mieścił się w rozdzielczości 1280 bez przesuwania strony w poziomie.
- zendalor
13 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-