Rok założenia: 2008Kontakt
opisujemy, podajemy nasze sukces w e-biznesie, przez małe lub duże "S"
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

newCreative - projekty

Postprzez Artur Smolicki
napisane: 8 Mar 2011, o 00:20

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Witam serdecznie :)

Postanowiłem podzielić się kilkoma moimi projektami, którymi zajmuję się w ostatnim czasie. Słowem wstępu, ebiznesem i całą otoczką związaną z działalnością w sieci zajmuję się już około 5 lat, począwszy od zajęć z ebiznesu na obu poziomach studiów ( ukończona Informatyka w Biznesie w Wyższej Szkole Bankowej), poprzez prywatne zainteresowania i pasje, na marzeniach kończąc. Przez długi czas byłem raczej osobą anonimową, czytałem, uczyłem się i działałem po swojemu. W ostatnich miesiącach zmieniłem podejście do ebiznesu, rozpocząłem tworzenie projektu który w planach jest spełnieniem moich zainteresowań (ponieważ po obronie dyplomu wciąż nie znalazłem pracy etatowej pracuję w sieci od 9 rano do 3 w nocy). Chciałbym za jego pomocą przekazywać to czego nauczyłem się przez ten czas, jak również samemu wciąż się uczyć. Jestem człowiekiem ambitnym, robiąc coś staram się robić to na maksa, nigdy się nie poddaję, dlatego nawet jeżeli ktoś uzna moje pomysły za śmieszne bądź nie warte uwagi, ja poprostu staram się robić swoje dążąc do wyznaczonego sobie celu :)

To tyle tytułem wstępu, musiałem to napisać aby było jasne skąd wzięły się moje pomysły :) Strona główna serwisu to niejako centrum tego co chciałbym prezentować. Ponieważ zajmuję się głównie Programami Partnerskimi aktywnie zbieram Partnerów budując swoje struktury sprzedażowe, zajmuję się także aktywną pomocą Partnerom w budowaniu własnego ebiznesu, w promocji ich produktów. Stąd niezawsze jest czas na własne projekty. Prowadzę bloga, który jest dość młody, nie ma jeszcze ani jednej odpowiedzi we wpisach, lecz jest dość często odwiedzany, co uznaję już za pewien sukces. Wcześniejszych blogów nie udostępniam gdyż traktuję je już tylko jako zaplecze. W skład projektu wchodzi także forum, które wciąż staram się uzupełniać wartościowymi treściami, póki co jednak nie posiada ono wielu użytkowników gdyż nie było aktywnie promowane.

Strona główna serwisu:
http://www.newcreative.pl

Oficjalny blog:
http://www.blog.newcreative.pl

Oficjalne forum:
http://www.forum.newcreative.pl

Wciąż przedemną wiele pracy oraz nauki, należę jednak do typu ludzi "choćby nie wiem co, uda mi się" :) I jakie by nie były opinie o moim serwisie, będę go ulepszał zgodnie z życzliwymi radami które otrzymuję każdego dnia :) Zapraszam serdecznie do śledzenia bloga, w którym wpisy staram się umieszczać w tym momencie już co 2 dni, komentowania go oraz śledzenia dalszej drogi projektu "newCreative" który mam nadzieję pozwoli mi kiedyś spełnić swoje marzenia :)

Pozdrawiam serdecznie,
Artur Smolicki

Awatar użytkownika
Artur Smolicki

Serwis

Postprzez Paweł Landzberg
napisane: 8 Mar 2011, o 11:45

Całkiem ładnie wygląda serwis. Mam tylko kilka uwag.

Najpierw może pytanie: w jaki sposób chcesz zarabiać na tej stronie?

Odnośnie strony głównej serwisu - jaki ona ma cel? Bo to jest chyba jedna podstrona tylko, żadnego menu bynajmniej nie zauważyłem.

Logo - top: strona główna nie ma w nim odnośnika do strony głównej (w sumie chyba dobrze, bo to jest chyba tylko jedna podstrona), na forum jest odnośnik do index.php, a na blogu... blog masz w subdomenie, a wszystkie linki w tym blogu prowadzą do katalogu /blog/.

Zarabianie przez Internet - nie dla leniwców
Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

Postprzez Artur Smolicki
napisane: 8 Mar 2011, o 11:56

Strona jest stroną "startową" prowadzącą do bloga oraz forum. Oprócz reklam w ruchomym banerze i 2 reklam netSales strona nie jest budowana pod zarabianie. Dopiero blog i forum są tymi miejscami gdzie jakiekolwiek zarabianie ma miejsce. Od dawna pomagam innym zarabiać w Programach Partnerskich, stąd uznałem że mogę zmieścić to w jednym miejscu, tak by te osoby mogły komunikować się również ze sobą. Również reklamy zawarte na forum to reklamy narzędzi ebiznesowych bądź około biznesowe serwisy.

Strona główna nie zawiera menu, gdyż faktycznie jest tylko zwykłą stroną startową prowadzącą do reszty serwisu. Blog faktycznie był wgrywany najpierw jako podkatalog, dopiero później utworzyłem subdomenę i powiem szczerze, że WP nie chce jej przyjąć do wiadomości, ja natomiast uznałem, że w niczym mi to nie przeszkadza a wręcz pomaga pozycjonować stronę główną z której można przecież trafić na bloga.

Nie twierdzę, że moje rozwiązania są dobre, wciąż sprawdzam je i testuje, stąd chociażby brak promocji forum gdyż chciałbym je najpierw wypełnić sensowną treścią.

Jeżeli masz jeszcze jakieś uwagi i porady to śmiało, inaczej patrzy się z zewnątrz niż mi, kiedy widzę ten portal codziennie :) Nie wszystkie błędy się wtedy zauważa..

Awatar użytkownika
Artur Smolicki

forum

Postprzez Mateusz
napisane: 8 Mar 2011, o 18:53

Hmm przejrzałem forum, jego regulamin i taka jedna sprawa rzuciła mi się w oczy. Chodzi oczywiście o używanie linków referencyjnych ;) "Obowiązuje bezwzględny zakaz umieszczania linków referencyjnych, za wyjątkiem sygnatur (podpisów)." A tym czasem w każdym temacie w dziale z programami partnerskimi jest link referencyjny ;) Panie Administratorze każdy to każdy! :D

Swoją drogą na pierwszy rzut oka blog i forum wyglądają ciekawie, jak znajdę chwilę czasu to z chęcią zapoznam się z ich treścią.

Awatar użytkownika
Mateusz

Postprzez Artur Smolicki
napisane: 8 Mar 2011, o 21:20

Dziękuję za opinie, będę szczery, że jest to forum projektu, budowane i prowadzone jest po to by na tym zarabiać. Niestety zakaz taki musiałem wprowadzić dlatego, że w pierwotnej wersji forum zanim zacząłem je reklamować nagle znalazło się mnóstwo linków do surfbarów czy podejrzanych MLMów. Jeżeli przez ten zakaz stracę użytkowników, trudno. Po to dałem chociażby katalog, który zyska na wartości gdy wprowadzę przyjazne linki, by móc zareklamować każdą możliwą stronę. A podpisów nie ruszam, bo oprócz zbyt ogromnych grafik zawsze uznawałem, że podpis jest własnością autora i nie mam prawa ingerować dopóki nie narusza prawa bądź ogólnych norm. Pozatym należy nagradzać aktywnych użytkowników. Oczywiście nie wykluczam swoich błędów, staram się ambitnie uczyć każdego dnia lecz każda opinia jest cenna. Mam mnóstwo pomysłów, nie na wszystkie starcza czasu, staram się również poznawać osoby chociażby z tego forum by czerpać z ich doświadczeń a z czasem poprosić również o rady czy przysługi.

Awatar użytkownika
Artur Smolicki

forum

Postprzez Mateusz
napisane: 9 Mar 2011, o 19:02

A kiedy zamierzasz trochę rozkręcić forum? Pustka taka, nie ma z kim pogadać :P

Awatar użytkownika
Mateusz

Postprzez Artur Smolicki
napisane: 9 Mar 2011, o 23:04

W najbliższych dniach uzupełnię podstawowe treści, ale promocję właściwie już zaczynam, dość powoli żeby zdąrzyć je wypełnić ale liczę że już niedługo zacznie tętnić życiem :)

Awatar użytkownika
Artur Smolicki

Wróć do Pochwal się!

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość