Witam. Co myślicie omoim blogu? co byście zmienili, a co wam się podoba?
Jak zarobić na sprzątaniu
Będę wdzięczny za każdy komentarz i radę:-)
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
8 posty(ów)
• Strona 1 z 1
Witaj Eryku
Podoba mi się Twój sposób pisania - masz "lekkie pióro" a jednocześnie podajesz trochę konkretów i osobiste doświadczenia. Całość sprawia, że czyta się ciekawie - potrafisz zainteresować tym, o czym piszesz. Przypuszczam więc, że jesteś też dobrym sprzedawcą.
W swoich postach umiejętnie stosujesz również głębokie linkowanie
na przemian z linkowaniem zewnętrznym..
Podoba mi się Twój sposób pisania - masz "lekkie pióro" a jednocześnie podajesz trochę konkretów i osobiste doświadczenia. Całość sprawia, że czyta się ciekawie - potrafisz zainteresować tym, o czym piszesz. Przypuszczam więc, że jesteś też dobrym sprzedawcą.
W swoich postach umiejętnie stosujesz również głębokie linkowanie
-

Tomasz Fabiszak - Posty: 443
- Miejscowość: Poznań
Ja też jestem pod pozytywnym wrażeniem.
Muszę powiedzieć, że stronka sprawia miłe wrażenie i widać od razu co można na niej znaleźć.
Jestem także pod wrażeniem, że w ciągu 3 miesięcy odwiedziło CIę ponad 2000 osób na tak niszowyw i wydaje mi się, że mało popularnym temacie.
Podoba mi się także sposób w jaki przedstawiłeś miejsce na zapisanie sie newsletera.
Muszę powiedzieć, że stronka sprawia miłe wrażenie i widać od razu co można na niej znaleźć.
Jestem także pod wrażeniem, że w ciągu 3 miesięcy odwiedziło CIę ponad 2000 osób na tak niszowyw i wydaje mi się, że mało popularnym temacie.
Podoba mi się także sposób w jaki przedstawiłeś miejsce na zapisanie sie newsletera.
- Kamil Kuczyński
Statystyki na blogu działają od 26 października:-)
Wcześniej prowadziłem bloga na blogspot jakiś miesiąc.
Wordpress się szybko pozycjonuje, ale tak naprawdę kurs Krzywego o pozycjonowaniu pomógł mi znaleźć się wysoko w google na takie słowa jak czysty biznes, sprzątanie pomysł na biznes,sprzątanie domów biznes, jak zarobić na myciu okien, i wiele innych.
Jak się okazuje całkiem sporo osób się tym interesuje:-)
Postawiłem jeszcze dwa inne blogi:
http://uslugisprzatajace.com.pl/ blog firmowy
http://renowacjaskory.eu/ blog ekspercki
Jednak zadaniem tych blogów jest docieranie do klientów w świecie rzeczywistym.
Ten drugi blog jest kontynuacją pierwszego http://www.tapicerkaskorzana.blogspot.com/
i dał mi naprawdę sporo zarobić. Właśnie dzięki niemu przekonałem się jak potężnym narzędziem
biznesowym może być blog.
Obecnie pracuję nad blogiem, który będzie moim oczkiem w głowie:-)
Blog będzie miał nazwę ekademia sprzedaży i będzie poświęcony sprzedaży bezpośredniej.
Wiążę z nim duże nadzieje:-) Jak będzie gotowy to oczywiście siępochwalę:-)
Pozdrawiam
Wcześniej prowadziłem bloga na blogspot jakiś miesiąc.
Wordpress się szybko pozycjonuje, ale tak naprawdę kurs Krzywego o pozycjonowaniu pomógł mi znaleźć się wysoko w google na takie słowa jak czysty biznes, sprzątanie pomysł na biznes,sprzątanie domów biznes, jak zarobić na myciu okien, i wiele innych.
Jak się okazuje całkiem sporo osób się tym interesuje:-)
Postawiłem jeszcze dwa inne blogi:
http://uslugisprzatajace.com.pl/ blog firmowy
http://renowacjaskory.eu/ blog ekspercki
Jednak zadaniem tych blogów jest docieranie do klientów w świecie rzeczywistym.
Ten drugi blog jest kontynuacją pierwszego http://www.tapicerkaskorzana.blogspot.com/
i dał mi naprawdę sporo zarobić. Właśnie dzięki niemu przekonałem się jak potężnym narzędziem
biznesowym może być blog.
Obecnie pracuję nad blogiem, który będzie moim oczkiem w głowie:-)
Blog będzie miał nazwę ekademia sprzedaży i będzie poświęcony sprzedaży bezpośredniej.
Wiążę z nim duże nadzieje:-) Jak będzie gotowy to oczywiście siępochwalę:-)
Pozdrawiam
-

Eryk - Posty: 60
- Miejscowość: Ruda Sl.
Ogólnie blog jest przyjazny. Fajna kolorystyka. No ale, żeby nie było tak różowo to kilka sugestii załączę 
1) Slogan "Jak zarobić na sprzątaniu" praktycznie jest nie widoczny.
2) Szukanie - lepiej by było, gdyby słowo "Szukaj" znikało po kliknięciu w to pole. Bo tak to trzeba tracić czas na usuwanie go.
3) Formularze zapisu na listę. Obrazki mogłyby być wyśrodkowane w tym polu (na razie są do lewej strony przyczepione). Drugi formularz - napis "czyszczeniu tapicerki" nachodzi na rysunek co sprawia, że jest mało czytelny. No i w obu formularzach przycisk zapisu jest ucięty z prawej strony.
4) Komentarze. Pod nimi jest nieprzetłumaczona treść. Po za tym zauważyłem, że wszędzie jest możliwość komentowania. Nie wszędzie według mnie powinna być możliwość komentowania jak np. w "kontakt", "mapa strony".
5) Zadaj pytanie. Trochę dziwne. Znów wykorzystane są komentarze. Choć za pierwszym razem wydało mi się to nawet ciekawe rozwiązanie. Od razu będziesz miał ciekawą treść.
To tak tyle chyba. Ale ogólnie mi się podoba. Treść jest fajnie, luźno pisana jak już kolega zauważył.
1) Slogan "Jak zarobić na sprzątaniu" praktycznie jest nie widoczny.
2) Szukanie - lepiej by było, gdyby słowo "Szukaj" znikało po kliknięciu w to pole. Bo tak to trzeba tracić czas na usuwanie go.
3) Formularze zapisu na listę. Obrazki mogłyby być wyśrodkowane w tym polu (na razie są do lewej strony przyczepione). Drugi formularz - napis "czyszczeniu tapicerki" nachodzi na rysunek co sprawia, że jest mało czytelny. No i w obu formularzach przycisk zapisu jest ucięty z prawej strony.
4) Komentarze. Pod nimi jest nieprzetłumaczona treść. Po za tym zauważyłem, że wszędzie jest możliwość komentowania. Nie wszędzie według mnie powinna być możliwość komentowania jak np. w "kontakt", "mapa strony".
5) Zadaj pytanie. Trochę dziwne. Znów wykorzystane są komentarze. Choć za pierwszym razem wydało mi się to nawet ciekawe rozwiązanie. Od razu będziesz miał ciekawą treść.
To tak tyle chyba. Ale ogólnie mi się podoba. Treść jest fajnie, luźno pisana jak już kolega zauważył.
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Serdeczne dzięki za wskazówki. Na pewno poprawię to i tamto:-)
Mam prośbę. Rzuć jak możesz okiem na http://uslugisprzatajace.com.pl/
jest to świeży blog i jego głównym celem jest kreowanie wizerunku eksperta mojej firmy.
Ma również dostarczać informacji i edukować, a przy okazji kierować potencjalnych kilentów do oferty firmy.
Będę wdzięczny za komentarz.
Mam prośbę. Rzuć jak możesz okiem na http://uslugisprzatajace.com.pl/
jest to świeży blog i jego głównym celem jest kreowanie wizerunku eksperta mojej firmy.
Ma również dostarczać informacji i edukować, a przy okazji kierować potencjalnych kilentów do oferty firmy.
Będę wdzięczny za komentarz.
-

Eryk - Posty: 60
- Miejscowość: Ruda Sl.
Ok no to kilka słów na temat blogu firmowego 
Na pierwszy rzut oka graficznie prezentuje się słabiej niż blog Jak za robić na sprzątaniu. Może zmienić skórkę wordpressa na jakąś ładniejszą?
Odnośnie strony głównej. Masz tam fajną rubrykę "Wyróżnione". Jednak jak dla mnie nie spełnia ona żadnej roli. Po pierwsze za szybko jest to przewijane. Nikt nie zdąży nic przeczytać. Po drugie to są chyba te same fragmenty co pod spodem czy w poszczególnych kategoriach. Lepiej by było zwolnić przewijanie, obrazek i kilka haseł kluczowych na temat danego zagadnienia. Tak, żeby odwiedzający mniej więcej się zainteresował i kliknął gdyby chciał. No i przyciski powinny być po polsku "dalej", "wstecz".
Fragmenty wpisów, czy to na stronie głównej czy w kategoriach są za bardzo zbite. Zlewają się. Lepiej by było, gdyby po tagach była jakaś większa przerwa.
Menu kategorii jakoś nie jest zbytnio zauważalne. A chyba powinno być bardziej widoczne z racji tego, że jest to jeden z elementów nawigacji. Jakoś tak z boku jest. (Ps. W blogu o Czysty Biznes też dałbym kategorie bardziej na pierwszy plan, a nie na dole gdzieś.)
Z kolei podoba mi się zakładka z ofertą. Fajnie masz napisane o każdej usłudze kilka słów i też filmik nawet jest
I do tego nieźle masz polinkowane słowa kluczowe wewnętrznie i z innymi Twoimi blogami. Google to doceni 
To chyba tyle
To chyba tyle
-

Paweł Landzberg - Posty: 2428
- Miejscowość: Brzeźno Wielkie
Bardzo ciekawy blog, przede wszystkim to co jest przyjemne dla oka czyli przejrzystość i klarowność całej grafiki. Ciekawy styl pisania potrafi wciągnąć człowieka, ponieważ posiadasz tak zwane "lekkie pióro". Ogólnie grafika jest bardziej modernistyczna tak więc ja osobiście zmieniłbym zdjęcie przy newsletterze do nowych wpisów bo tak trochę odbiega, ale to tylko moje danie 
- Mateusz Szczęsny
8 posty(ów)
• Strona 1 z 1
-