Rok założenia: 2008Kontakt
opisujemy, podajemy nasze sukces w e-biznesie, przez małe lub duże "S"
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

KulisyForex.pl - Proszę o ocenę

Postprzez Kulisyforex
napisane: 17 Paź 2009, o 13:00

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Witam

Od niedługiego czasu prowadzę stronę http://www.kulisyforex.pl , której głównym tematem jest coraz bardziej popularny w Polsce handel walutami. W tworzeniu stron nadal jestem amatorem dlatego zwracam sie do Was o ocenę i ewentualne zwrócenie uwagi na rzeczy, które wymagają zmiany.

Dzięki

Piotr

Kulisyforex

Re: KulisyForex.pl - Proszę o ocenę

Postprzez PabloM
napisane: 17 Paź 2009, o 17:27

Ogólnie jest ok, ale...
1. To te prostokątne 2 obrazki u góry, połączone, nie dość ze nie równo ze stronka, to widać ta kreskę miedzy nimi, wogole obrazek nie za ładny, usuń go.. albo daj jakiś ładny jeden banner, nigdy nie dawaj 2 takich samych obok siebie to bo amatorsko wygląda...

2. Tytuł stronki "Kulisy forex" dodaj tam jakiś slogan, albo coś co zachęcałoby do czytanie strony, mógłbyś tez zrobić jakieś swoje logo ;)

3. "Co znajdziesz na tej stronie?" Zobacz gdzie to masz napisane, po reklamie Ci brakuje co najmniej 2 <br>.

4. Cala strona jest posunięta do lewej strony, po prawej widać tam dosyć duza przerwę, to taki szczegół.. jak chcesz to zacentruj stronkę...

5. Rozumiem ze chcesz zarabiać na adsense, weź trochę bardziej wkomponuj te reklamy w stronkę, aby tak się nie wyróżniały, czasami dać lepiej mały banner w odpowiednim miejscu niż duży banner na pół strony...

Dodaj może jakiś kanał rss czy coś...
Reszta jest ok, ładnie, "bo piękno leży w prostocie" ;)
Nie wiem czego oczekiwałeś po napisaniu tego postu, pochwal czy lekcji, ja Ci powiedziałem sa sadze, nie musisz się zgadzać :)

Zycze wszystkiego naj ze stronka, pozdrawiam.

PabloM

Postprzez coma
napisane: 18 Paź 2009, o 08:46

Według mnie pomysł dosyć ciekawy, ale...
No właśnie. Tematyka raczej poważna, więc dobrze by było gdyby i strona wyglądała profesjonalnie i wciągała swoim wyglądem.

W tworzeniu stron nadal jestem amatorem dlatego zwracam sie do Was o ocenę i ewentualne zwrócenie uwagi na rzeczy, które wymagają zmiany.

Biorąc powyższe pod uwagę proponowałbym Ci jakiś darmowy system CMS do takiego projektu.
Na przykład: http://www.joomla.pl/
Dodatkowym plusem zastosowania takiego rozwiązania jest rozległy support i masa informacji w sieci.
Do joomla stworzono tysiące darmowych skórek, więc pewnie jakąś uda się dopasować do takiego tematu: http://www.google.pl/#hl=pl&q=joomla+fr ... 5cb8b55824

Mam nadzieję, że te informacje do czegoś się przydadzą.

Pozdrawiam
Grzegorz

coma

Postprzez Kulisyforex
napisane: 19 Paź 2009, o 19:10

Wielkie dzięki dla Was obu. Liczyłem na obiektywne spojrzenie i konstruktywną poradę i myślę, że to właśnie otrzymałem.

Pozdrawiam

Kulisyforex

Postprzez greeneed
napisane: 20 Paź 2009, o 09:29

Witam,
Co zrobiłbym inaczej.
Zrezygnowałbym z rozciagniętej stronki. Na dużym monitorze źle się takie czyta, zwłaszcza jak z kilku wierszy robi się jeden, długi wers.
Ten top...hm. Zdecydowanie inny. Tak jak powiedział PabloM zdecydowanie zrób/kup/zamów logo.
Te czarne nagłówki "Kulisy Forex" straszą.
Jeśli nie masz pomysłu na logo, daj cynk, a coś zaradzimy. Oczywiscie w formie pomocy koleżeńskiej :D

Stronka o tematyce zdecydowanie poważnej.. klikam w linki i co widzę?
Tablicę miejscowości "LINKI". No wszystko ładnie fajnie, ale nie na takiej stronie. Trzeba podejść poważnie do tematu.
Zrezygnowałbym z podstrony "Na Luzie". Lepiej napisać fajny tekst niż wstawiać kawały. Chyba nie chcesz robić konkurencji funiastym?
Odwiedź stronki ze zdjęciami, załóż konto, wydaję parę groszy i kup porządne zdjęcia biznesowe.
istockphotos.com
sxc.hu
fotolia.com
gettyimages.com

Zrób wywiad u konkurencji. Co i jak wygląda. Nie kopiuj, tylko wzoruj się.

To chyba na razie tyle co rzuciło mi się w galony.

Pozdrówka

Awatar użytkownika
greeneed

Miejscowość: Strzelin - Wrocław

Postprzez Kulisyforex
napisane: 20 Paź 2009, o 14:24

Dzięki za cenne porady. Faktycznie te napisy kulisyforex na stronie głównej nie wyglądają najlepiej ;) . Ciekawe stronki z obrazkami, z pewnością skorzystam. Co do loga to spróbuję stworzyć coś ciekawego. Jeżeli chodzi o dział "Na luzie" i np. ten obrazek z działu Linki, to zamieściłem to , żeby strona nie była taka sztywna. Rozumiem, że temat poważny, ale z drugiej strony chciałem, żeby czytelnik czuł się na stronie swobodnie. Zastanowię się jeszcze nad tym i może znajdę jakieś inne pomysły w związku z tym.

Jeszcze raz dziękuję.

Kulisyforex

Postprzez Paweł Landzberg
napisane: 20 Paź 2009, o 20:25

Zgadzam się z kolegami. Stronka jest do dopracowania. Dodam może od siebie parę szczegółów.

Menu po prawej. Przyznam się, że kilka razy zerknęłem na stronkę i teraz dopiero piszę (nie miałem wcześniej czasu). Dopiero teraz zorientowałem się, że każda linijka jest tam linkiem. Wcześniej myślałem, że tylko te wyróżnione stanowią menu, a to pod nim to jakieś informacje. Przydałoby się zrobić porządek z tym menu, uporządkować je, oznaczyć, bo na razie jest spory nieład.

Treść: zarówno sama treść jak i reklamy Google wychodzą poza białe tło, jeśli rozdzielczość jest za mała (mam włączone zakładki, więc większość mi się nie mieści, ale po ich wyłączeniu też czasem nie mieści się). Jest to chyba wynikiem tego, że to białe tło jest w divie ze zmienną szerokością.

Ogólnie to musiałbyś właśnie nad grafiką popracować i żeby to wszystko wyglądało przejrzyście oraz schludnie.

I jeszcze ten tekst w głównej części. Strona ma zmienną szerokość, także tekst zmienia się w zależności jaka jest rozdzielczość. Także przy dużych rozdzielczościach masz bardzo długie wersy, co nie czyta się zbyt dobrze.

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

Postprzez Kulisyforex
napisane: 21 Paź 2009, o 17:46

Ok, zanotowałem sobie wszystkie komentarze i popracuję nad tym. Wilekie dzięki za wskazówki, czasami ciężko samemu coś wypatrzeć bo spojrzenie autora może być nieco subiektywne.

Pozdrawiam

Kulisyforex

Wróć do Pochwal się!