Dzięki Bartek za opinię!
Oczywiście odniosę się do niej
- jakoś nie pasuje mi ten domek koło menu - nie wiem czemu, ale nie wydaje mi się być tam potrzebny
Jest to link do strony głównej. Oczywiście nagłówek (logo) też jest linkiem do strony głównej, ale nie każdy o tym wie. Jest w lewym menu też strona główna, więc... można by
przemyśleć rezygnację z tego domku. Co inni na to? Jeśli jeszcze parę osób będzie miało podobne zdanie do Ciebie, Bartku - wywalam domek
- linki mają standardowy kolor odsyłaczy hmm od zawsze nie lubiłem tego koloru, a szczególnie tego dla odsyłaczy odwiedzonych
A ja mam inne zdanie. Nie jestem może wielkim fanem samego koloru, ale uważam takie linki za optymalne z punktu widzenia użyteczności. W końcu taki link każdy skojarzy z linkiem.
Niebieskie na serwisie krzywy.pl są tylko linki i mój podpis (w kilku miejscach serwisu). Wydaje mi się, że to dobre połączenie.
Moją grupą docelową są różne osoby, tzn. z różnym zaawansowaniem w sprawach Internetu. Dlatego usability musi być na bardzo wysokim poziomie. Po prostu przejrzystość i łatwość dotarcia do informacji jest dla mnie priorytetem - stąd taki kolor linków.
Jeśli ktoś ma jakąś propozycję na zmianę kolorystyki łączy - piszcie, proszę. Nie jestem krową i czasem zmieniam zdanie (nawet często, jeśli zmiana jest słuszna i przynosi korzyści).
- w stopce w menu informacje niektóre pozycje są z wielkiej litery inne z małej - oczywiście wiadomo, że FAQ czy zwrot Twoje tak powinny być, ale ja bym się nastawił tylko na wielkie lub małe żeby było jednolicie chociaż może tylko ja zwracam uwagę na takie pierdołki
Hmm, sam nie wiem.
Wypadałoby wtedy chyba zmienić również na wielkie litery pierwszych wyrazów w bocznym menu i ewentualnie w górnym. A tego nie chcę (teraz wyglądają te menu lepiej, moim zdaniem). Czy ktoś jeszcze zwraca na to uwagę? Czy ujednolicanie wielkości liter trochę na siłę ma sens?
- dodałbym walidację JavaScript formularza kontaktowego
Jest kilka detali technicznych do zmiany na krzywy.pl. Choćby górne menu nie jest w CSS
Ale te zmiany muszą poczekać - są to w sumie detale, nieistotne dla odbioru serwisu. Więc poczekają na większość ilość czasu. I to nie mojego już, ale webmastera na etacie
No racja, trochę jest postrzępiona. Nie chciało mi się robić raz jeszcze tej graficzki, a po prostu przy którymś przeskalowywaniu i dodawaniu efektów w Photoshopie wyszły takie małe strzępy. Jak ktoś jeszcze to zauważa - dajcie znać. Zrobię raz jeszcze.
Poza tym strona naprawdę mi się podoba - wszystko jasno i super przejrzyście.
Dzięki! Taki był mój priorytet.
Te minusy, które wymieniłem to raczej są pierdoły i tego typu rzeczy znajdzie się na każdej WWW.
Nie zmienia to faktu, że czekam właśnie na detale od Was
Jedynie co bym koniecznie zmienił to te kolory linków.
No właśnie ja wolałbym nie. Dlatego czekam ewentualnie na uwagi innych i propozycje zmian kolorów odnośników, łączy.
Hehehehe, dokładnie. Kiedyś z Juraskiem zrobiliśmy u mnie sesję zdjęciową. Już chyba z 10 zdjęć się przydało w różnych projektach. To również pochodzi z tej sesji (rozbieranych nie zamieszczę, hehehe)
Samych tekstów w tym momencie nie mam za bardzo czasu przeczytać, ale na pewno to zrobię i jestem pewien znając Ciebie, że są one konkretnie i perswazyjnie napisane.
Oj zrób, zrób, bo pewnie trochę strzałów jest do poprawy i ulepszenia
No i w ogóle fajnie, że zdziałałeś coś z tą stroną bo rzeczywiście długo stała tak jakby pusta, a w końcu to strona firmowa

Dokładnie.
Chcę - w skrócie ujmując temat -
zbudować markę (być może za duże słowo, choć chyba niezupełnie) wokół krzywy.pl i ebiznesy.pl. Ostatnio zrobiliśmy z bratem, Piotrem, kolejne modyfikacje naszej strategii ebiznesowej i właśnie to są tego efekty.
Niektórzy zlewają strony firmowe. Uważają, że muszą być, ale można je olać zupełnie (pewnie znacie serwis firmowy Piotrka Majewskiego). Ja do niedawna podobnie myślałem. Ale zmieniłem zdanie.
Szczególnie w biznesie eksperckim (jak mój) strona firmowa-ekspercka ma olbrzymie znaczenie. To nie tylko parking dla polityki prywatności czy namiarów kontaktowych na firmę. To wizytówka,
serce firmy. Tak teraz podchodzę do firmowej strony eksperckiej.
Pomóżcie mi zrobić z krzywy.pl serwis zbliżony do doskonałości! (oczywiście na swój przyziemny, ludzki sposób).
Raz jeszcze dzięki Bartku na post!