Odnośnie domku - zauważyłem go, ale zapomniałem o nim napisaćtrochę dziwnie wygląda. Myślę, że jakby był niżej - jakoś na równi z zakładkami lepiej by wyglądał chyba, bo tak to odstaje od reszty. Albo w ogóle usunąć. Jednolicie te zakładki by wyglądały.
Domek usunięty. Macie rację, jest w zasadzie zbędny. Jakoś chyba zapomniałem, że przecież w lewym-bocznym na samej jego górze mam link do strony głównej serwisu. Do tego dochodzi logo jako link. Chyba wystarczy
Moim zdaniem walidacja formularza zamówienia usług jest konieczna, nie musi być w AJAX, można zrobić w php. Nie możesz pozwolić żeby współpracę z klientem utrudnił brak jakiejś informacji z formularza (ludzie często zapominają wszystko podawać).
Będzie, dzięki!
Paweł - jest super, ale jak dla mnie koniecznie zmień kolory tych linków - pytałem znajomych webMajstrłów. Oczywiście zostaw jeśli chcesz, bo jest wielu ludzi dla których to nie ma żadnego znaczenia itd. i tylko szukają czegoś konkretnego w sieci. Jak dla mnie naprawdę i dla znajomych ten standard to NIE ZA BARDZO. Ale oczywiście zrób jak uważasz
Gdzieś wyżej napisałem, że krową nie jestem, hehe. No i dałem dowód na to.
Dzięki Bartku za Twój upór! Miałeś rację z kolorami linków. Teraz odnośniki są w kolorze pasującym do całości, czyli pomarańczowym.
Wiesz dlaczego tak się upierałem przy niebieskich odnośnikach? Nie dlatego, żebym lubił ten kolor (też średnio za nim przepadam). Ale mniej kumaci internauci zawsze rozpoznają taki link. Jednak myśląc o dobrych, skutecznych i łatwych do odnalezienia w tekście linkach, zapomniałem, że tak naprawdę nie kolor jest najważniejszy. A co?
- Podkreślenie odsyłaczy - czyli normalnie podkreślone, a po najechaniu myszką podkreślenie znika
- wyróżnienie od tekstu przez kolor - niekoniecznie niebieski
- olanie zmiany koloru linka po kliknięciu (odwiedzeniu podstrony)
Teraz te pomarańczowe linki, moim zdaniem, wyglądają super. Idealnie pasują do serwisu.
A zmiana kolorów linków po kliknięciu (ten przeklęty fioletowy przy domyślnych niebieskich linkach!) może i jest przydatna, ale nie na stronie firmowej. Raczej na jakichś portalach, czy innych serwisach z masą podstron, działów, informacji. Wtedy zmiana koloru odwiedzonego linka może mieć sens. Na mojej stronie firmowej - nie ma sensu.
Raz jeszcze dzięki Bartku!!!