Rok założenia: 2008Kontakt
opisujemy, podajemy nasze sukces w e-biznesie, przez małe lub duże "S"
Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

JuniorEbiznesu 1 Blog

Postprzez juniorebiznesu
napisane: 14 Lis 2011, o 15:08

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Witam, postanowiłem zmienić trochę wygląd strony oraz hosting gdyż natarczywe reklamy oraz powolne działanie strony odstraszało.
Zmieniłem hosting ale nie odszedłem od swojej idei budowania darmowego ebiznesu :)

Zapraszam wszystkich

http://www.juniorebiznesu.firmowo.net/blog/

juniorebiznesu

hmm

Postprzez JakubJakub
napisane: 21 Lis 2011, o 19:23

Po pierwsze większy tekst! Nic tam nie widać..
Po drugie, dobrze by było jakbyś dodawał do każdego wpisu np. zdjęcie. Zwiększa zainteresowanie ;)

Awatar użytkownika
JakubJakub

Wartość merytoryczna

Postprzez JacekJagiello
napisane: 21 Lis 2011, o 21:19

Ja się trochę przyczepię do może nie tyle, co do wyglądu treści strony, co jej przekazu. Piszesz, że chcesz zbudować swój e-biznes "bez żadnego wkładu finansowego". Wydaję mi się to nieco nierzeczywiste, tak, może i są zarabiające e-biznesy, w które nie włożono ani złotówki, ale są to raczej nieliczne serwisy, szanse, że Twój będzie kolejny są... małe. Chyba, że będziesz miał świetny pomysł, odpowiednią niszę, i dobrą strategię. W innym przypadku nie liczyłbym na szczęście.
Nie życzę Ci źle, wręcz przeciwnie, powodzenia w budowaniu e-biznesu i oby przynosił Ci on wymarzone zyski. Wiesz... ja też jestem juniorem, mam dopiero 16 lat, w przyszłości tez chciałbym mieć swój e-biznes, ale już liczę się z tym, że będę musiał jakoś zarobić to 500-600 złotych na start, co i tak jest śmieszną kwotą. I tak już wydaję wszystko co mam na e-booki. :roll:

JacekJagiello

Nie

Postprzez JakubJakub
napisane: 9 Gru 2011, o 22:03

A ja się z Tobą Jacku nie zgodzę, da się zarobić bez większego wkładu finansowego, tak jak mówisz 500-600zł to nawet za dużo.

Tyle co musisz zrobić, to wykupić domenę i hosting, nic więcej nie musisz kupować, wystarczy się uczyć, robić wszystko samemu, poświęcić dużo czasu... Ale to nie znaczy, że się nie da :)

Awatar użytkownika
JakubJakub

Drzwi

Postprzez krystian piątek
napisane: 10 Gru 2011, o 09:53

JakubJakub napisał(a):Tyle co musisz zrobić, to wykupić domenę i hosting, nic więcej nie musisz kupować, wystarczy się uczyć, robić wszystko samemu, poświęcić dużo czasu... Ale to nie znaczy, że się nie da

Świetnie, w takim modelu dochodzenie do pewnych efektów zajmie X^n czasu. Zamiast wyważać otwarte drzwi, może warto po prostu skorzystać z pomocy / usług / produktów / innych. Nie zrobisz fajnego biznesu jeśli nie będziesz miał np.
- "przyzwoicie wyglądającej strony" - nie każdy musi umieć / mieć predyspozycje to tworzenia layoutów czy ich przekodowania (poprawienia). Jeśli masz kolegę który Ci to zrobi, za zgrzewkę tymbarków to fajnie, nie każdy tak musi mieć. Słabe graficznie strony www po po prostu odstraszają userów.
- autoresponder ? budowanie listy bez przyzwoitego autorespondera ? hmmm sam napiszesz takiego i to pewnie w weekend ? wiem są freeboty i inne tylko czy faktycznie są dobre / satysfakcjonujące ?

i tak można by wymienić jeszcze pewnie parę rzeczy ... ogólnie na niektórych rzeczach się nie opłaca oszczędzać, bo cena czasu jaki musisz włożyć w wyważanie otwartych drzwi ma się nijak do ceny w produktów / usług które można zakupić za relatywnie niskie ceny :)

Wszystko zaczyna się od IDEI. Skuteczne strony internetowe Kielce

Awatar użytkownika
krystian piątek

Miejscowość: Kielce

tak

Postprzez JakubJakub
napisane: 11 Gru 2011, o 11:51

Tak, zajmie to dużo czasu. Zgadzam się z Tobą, że strona musi być przyzwoicie wyglądająca. Jednak korzystając chociażby z Wordpressa można taką utworzyć. A grafikę w mniejszym czy większym stopniu też można nauczyć się tworzyć.

A co do autorespondera, to przykładowy benefiter ma wystarczające opcje, możesz tworzyć dowolną ilość list mailingowych, jest generator squeezebox, squeezepage, landingpage i jednorazowy mailing, który np. w freebocie jest już płatny. W zupełności wystarczający i darmowy autoresponder :)

Awatar użytkownika
JakubJakub

Droga drodze nie równa :)

Postprzez krystian piątek
napisane: 11 Gru 2011, o 12:11

JakubJakub napisał(a):A co do autorespondera, to przykładowy benefiter ma wystarczające opcje, możesz tworzyć dowolną ilość list mailingowych, jest generator squeezebox, squeezepage, landingpage i jednorazowy mailing, który np. w freebocie jest już płatny. W zupełności wystarczający i darmowy autoresponder

Gwarantuje Ci, że nie dla wszystkich :).

Każdy oczywiście wybiera sam którą drogę wybierze. Szybszą jednak płatną, czy darmową i zdecydowanie dłuższą :)

Wszystko zaczyna się od IDEI. Skuteczne strony www Kielce

Awatar użytkownika
krystian piątek

Miejscowość: Kielce

Wróć do Pochwal się!