co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
opisujemy, podajemy nasze sukces w e-biznesie, przez małe lub duże "S"

Kamil 'seven' Lubelski napisał(a):Ale ja się cieszę, naprawdę, nie widać? :lol:

No dobra już dobra - jasne, że widać 8-)

Krzysztof 'Junior' Trybulski

Dzisiaj zauważyłem, że w kanale RSS brakuje 5 ostatnich wpisów z bloga. Zawsze aktualizowały się praktycznie od razu. Co może być tego powodem? :roll:

Moje aukcje! - daj zarobić człowiekowi :)
Awatar użytkownika
Kamil 'seven' Lubelski

Miejscowość: Łódź

Kamil 'seven' Lubelski napisał(a):Dzisiaj zauważyłem, że w kanale RSS brakuje 5 ostatnich wpisów ze bloga. Zawsze aktualizowały się praktycznie od razu. Co może być tego powodem? :roll:

a probowałeś dodawać bez tego na końcu: ?format=xml ?

moze to byc problem feedburnera a właściwie google - po przejęciu coś się zaczeło złego z tym dziać.
Możliwe że mogłeś też coś sobie ustawić nie tak :) sprawdź czy w wordpressie wszystko gra.

Awatar użytkownika
Marcin Godlewski

Miejscowość: Kraków

Ok, z tym sobie poradziłem. Brakowało paru linijek w pliku index.php dotyczących RSS. Teraz mam inny problem.

Spójrzcie na mój kanał RSS Feedburnera. Nie mam pojęcia skąd się namnożyło tyle odnośników graficznych do serwisów oraz pod każdym wpisem odnośników do subskrypcji e-mail. Ok, zmieniałem ustawienia na koncie Feedburner, ale usługi, które odpowiadają za powyższe rzecz są WYŁĄCZONE, NIEAKTYWNE itepe itede. Wcześniej nic nie robiłem w ustawieniach na koncie, to było dobrze, ale bez przesady. Nie może być tak, że po zmianie ustawień nie działa coś tak jak powinno. Nie rozumiem tego.

Awatar użytkownika
Kamil 'seven' Lubelski

Kamil 'seven' Lubelski napisał(a):Ok, z tym sobie poradziłem. Brakowało paru linijek w pliku index.php dotyczących RSS. Teraz mam inny problem.

Spójrzcie na mój kanał RSS Feedburnera. Nie mam pojęcia skąd się namnożyło tyle odnośników graficznych do serwisów oraz pod każdym wpisem odnośników do subskrypcji e-mail. Ok, zmieniałem ustawienia na koncie Feedburner, ale usługi, które odpowiadają za powyższe rzecz są WYŁĄCZONE, NIEAKTYWNE itepe itede. Wcześniej nic nie robiłem w ustawieniach na koncie, to było dobrze, ale bez przesady. Nie może być tak, że po zmianie ustawień nie działa coś tak jak powinno. Nie rozumiem tego.

hmm nie powinno być - może wtyczka w wordpressie CI to dodaje ? pokombinuj.

Awatar użytkownika
Marcin Godlewski

Raczej nie jest to wtyczka, bo jest tam tylko jedna opcja - pole do wpisania bezpośredniego linka do swojego rssa (no, są dwie, link do komentarzy rss jeszcze :P ). Może usunę swoje konto w feedburner i założę jeszcze raz?

Awatar użytkownika
Kamil 'seven' Lubelski

Kamil 'seven' Lubelski napisał(a):Raczej nie jest to wtyczka, bo jest tam tylko jedna opcja - pole do wpisania bezpośredniego linka do swojego rssa (no, są dwie, link do komentarzy rss jeszcze :P ). Może usunę swoje konto w feedburner i założę jeszcze raz?

testuj jak masz mało użytkowników :)

Awatar użytkownika
Marcin Godlewski

Oczywiście pomogło http://intre.pl/feed :) teraz ostrożnie będę jeszcze raz sprawdzał opcje :P

Awatar użytkownika
Kamil 'seven' Lubelski

Zmiany, zmiany, zmiany

Postprzez Kamil 'seven' Lubelski 17 Lip 2009, o 13:49

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Kanał RSS działa jak należy :)

- zmieniłem kolorystykę bloga, teraz o wiele bardziej mi się podoba. Jest przyjemniejsza dla oczu chyba i nie jest domyślna. W takiej samej tonacji chcę zrobić także moją stronę domową
- tytuły są teraz wyraźnie większe i bardziej rzucają się w oczy
- jest też odnośnik do strony głównej

Jaki kolor odnośników zrobić? Bo teraz się zlewają z ogólną kolorystyką

Awatar użytkownika
Kamil 'seven' Lubelski

Jaki kolor odnośników zrobić? Bo teraz się zlewają z ogólną kolorystyką

Nie będę oryginalny - proponuję na niebiesko 8-)

Wiem, wiem - większość osób nienawidzi niebieskiego koloru dla linków, bo są reliktem przeszłości. Kiedyś wszystkie linki były niebieskie, więc ludzie mieli ich dość. Jak weszły CSS (Kaskadowe Arkusze Stylów), nastał czas wolnej amerykanki dla linków.
A ja jestem w tym względzie konserwatywny, można by rzec. Wszędzie tam, gdzie kolor niebieski nie gryzie się z kolorystyką serwisu, daję niebieskie linki (łącza, odnośniki).

Zrobisz, Kamilu, jak uważasz. To tylko moja skromna sugestia ;)

Załączniki
blog-kamila.jpg
blog-kamila.jpg (64.94 KiB) Obejrzany 444 razy
Do 10 kwietnia coraz bliżej. Poznaj osobiście Forumowiczów!
Awatar użytkownika
Paweł 'krzywy' Krzyworączka
Administrator

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pochwal się!