Mam do Was prośbę, abyście ocenili portal http://www.ekstra-pilka.pl jestem tam redaktorem naczelnym, jeśli macie jakieś ciekawe propozycje lub uwagi dotyczące strony to chętnie je poczytam i postaram się wprowadzić w życie. Pozdrawiam !
Rok założenia: 2008Kontakt
co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Adresy URL na blogu: jak przygotować optymalną strukturę
Albo analizy meczy autorstwa Jacka "Szczęki" Gmocha
Mógłbyś też uruchomić taki dział pół żartem pół serio, w stylu zczuba.pl
Koniecznie!
I używaj wersji bez kreski (tam gdzie masz kreskę zrób przekierowanie na bezkreskową).
Jak juz ma kolega w miare ustabilizowana strone (a ma, z tego co widze), to lepiej nie kombinowac. Na przekierowaniu traci sie pewien % w rankingu Google, wiec przy duzych stronach nie jest to oplacalne. Przekieruj lepiej z bez krechy na kreche.
OK! Tego nie wziąłem pod uwagę
11 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Witajcie!
Mam do Was prośbę, abyście ocenili portal http://www.ekstra-pilka.pl jestem tam redaktorem naczelnym, jeśli macie jakieś ciekawe propozycje lub uwagi dotyczące strony to chętnie je poczytam i postaram się wprowadzić w życie. Pozdrawiam !
- grzesiek7
Strona wizualnie może być - jak się ktoś przyzwyczai i będzie pamiętał gdzie jest tabela, wyniki ostatniej kolejki itp to OK.
Problem w tym, że tego typu stron już trochę jest w Internecie.
Ja np. osobiście z przyzwyczajenia korzystam z onetu - i mam też wszystko na bieżąco.
Jako strona hobbistyczna może dać Ci satysfakcję, jako źródło zarobku - nie licz na wiele
Kilka tygodni temu za symboliczna złotówkę można było kupić serwis www.goool.pl - ma kilka tysięcy uzytkowników i można było pokusić się o wymyślenie sposobu na jakąś kasę z tego.
Żeby zrobić z tego markowy, unikalny serwis musiałbyś się jakoś wyróżnić - może pokazywać bramki z poszczególnych kolejek (filmy z YouTube - ale nie wiem jak z prawami autorskimi), prowadzić jakieś głosowania na bramki kolejki, ustalać jedenastki kolejki - coś co robi cyfra+, ale wśród swoich użytkowników.
A może przez FaceBook udałoby Ci się nawiązać kontakt z jakimiś "ekspertami" (niekoniecznie z branży piłkarskiej - np. aktorzy itp), żeby oceniali poszczególne kolejki, albo typowali wyniki przed meczami - Tomaszewski byłby hitem
Możliwości jest wiele, ale musisz się wstrzelić - e obecnej formie - bez perspektyw.
Jeszcze pytanie - treść uzupełniasz samemu (i czy są to treści unikalne) czy automatycznie?
Problem w tym, że tego typu stron już trochę jest w Internecie.
Ja np. osobiście z przyzwyczajenia korzystam z onetu - i mam też wszystko na bieżąco.
Jako strona hobbistyczna może dać Ci satysfakcję, jako źródło zarobku - nie licz na wiele
Kilka tygodni temu za symboliczna złotówkę można było kupić serwis www.goool.pl - ma kilka tysięcy uzytkowników i można było pokusić się o wymyślenie sposobu na jakąś kasę z tego.
Żeby zrobić z tego markowy, unikalny serwis musiałbyś się jakoś wyróżnić - może pokazywać bramki z poszczególnych kolejek (filmy z YouTube - ale nie wiem jak z prawami autorskimi), prowadzić jakieś głosowania na bramki kolejki, ustalać jedenastki kolejki - coś co robi cyfra+, ale wśród swoich użytkowników.
A może przez FaceBook udałoby Ci się nawiązać kontakt z jakimiś "ekspertami" (niekoniecznie z branży piłkarskiej - np. aktorzy itp), żeby oceniali poszczególne kolejki, albo typowali wyniki przed meczami - Tomaszewski byłby hitem
Możliwości jest wiele, ale musisz się wstrzelić - e obecnej formie - bez perspektyw.
Jeszcze pytanie - treść uzupełniasz samemu (i czy są to treści unikalne) czy automatycznie?
Pozdrawiam
Seba
Seba
-

Sebastian Nowak - Posty: 478
Sebastian Nowak napisał(a):A może przez FaceBook udałoby Ci się nawiązać kontakt z jakimiś "ekspertami" (niekoniecznie z branży piłkarskiej - np. aktorzy itp), żeby oceniali poszczególne kolejki, albo typowali wyniki przed meczami - Tomaszewski byłby hitem
Albo analizy meczy autorstwa Jacka "Szczęki" Gmocha
- Kristofferson
bardzo ciekawe macie pomysły i nie wykluczone, że je wykorzystamy, ale macie może jakieś dobre sposoby na zyskanie czytelników oraz użytkowników?
- grzesiek7
No własnie pisaliśmy, że trzeba zrobić coś unikatowego, żeby zyskać ludzi 
Serwisów tego typu jest dużo, trudno będzie przejąć czytelników innych serwisów, jeśli Wasz będzie taki sam...
Serwisów tego typu jest dużo, trudno będzie przejąć czytelników innych serwisów, jeśli Wasz będzie taki sam...
Pozdrawiam
Seba
Seba
-

-

Krzysztof Trynkiewicz - Posty: 461
Krzysztof Trynkiewicz napisał(a):wykup sobie domene bez kreski bo Ci ktos gwizdnie...
Koniecznie!
I używaj wersji bez kreski (tam gdzie masz kreskę zrób przekierowanie na bezkreskową).
Pozdrawiam
Seba
Seba
-

Jak juz ma kolega w miare ustabilizowana strone (a ma, z tego co widze), to lepiej nie kombinowac. Na przekierowaniu traci sie pewien % w rankingu Google, wiec przy duzych stronach nie jest to oplacalne. Przekieruj lepiej z bez krechy na kreche.
Analiza Twojej strony | Polecam przyspieszanie internetu przez zmianę przeglądraki na Chrome
-

Krzysztof Trynkiewicz - Posty: 461
Krzysztof Trynkiewicz napisał(a):Na przekierowaniu traci sie pewien % w rankingu Google, wiec przy duzych stronach nie jest to oplacalne. Przekieruj lepiej z bez krechy na kreche.
OK! Tego nie wziąłem pod uwagę
Pozdrawiam
Seba
Seba
-

Jak masz tylko możliwość to wrzucaj skróty z meczy i filmy z samymi bramkami na youtube - przy okazji dołączysz link i będzie z tego spory ruch. Jest to częsta praktyka za granicą. Jeżeli zrobisz to dostatecznie szybko (zaraz po meczach) to do zyskania masz naprawdę wiele. Nie wiem niestety jak jest z prawami autorskimi. Generalnie wiele dobrych pomysłów znajdziesz na zagranicznych stronach - może warto kilka skopiować ?
-

JakubCzekaj - Posty: 27
- Miejscowość: Kraków
11 posty(ów)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość