co nowego na blogu Krzywego ebiznesy.pl: Płatne wyświetlanie reklam, czyli GPTR i autosurfy
 zajrzyj także na video - blog > celeber.pl:  Skracanie adresów URL z goo.gl, czyli z Google

Poinformuj znajomych o tym wątku
Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku Poinformuj znajomych na GG o tym wątku
opisujemy, podajemy nasze sukces w e-biznesie, przez małe lub duże "S"

Witam,
chciałem przedstawić moje dwie strony.
Język Francuski Online - jak na razie druga strona w google dla wyrażenia "język francuski online". Ale co mnie cieszy dla słów kluczowych "liczebnik francuski" pierwsza strona, pozycja piąta.

Księgarnia rpg fantasy - Na dzień dzisiejszy w biznesie internetowych księgarni jest duża konkurencja. Ale czemu nie budować księgarni pod pewnego klienta, który szuka określonego produktu albo gatunku. Miejsce gdzie znajdzie informacje o nowościach, recenzje, kontakt z innymi fanami. Nie mówiąc o tym że łatwiej wypozycjonować np.: nazwisko autora.

PawelS

Język francuski
Wygląd woła o pomstę do nieba... ale chyba to nie ma aż takiego znaczenia.
Generalnie artykuły w porządku, ale na całej stronie panuje starszny bałagan. Chyba sensowniej postawić bloga na wrodpressie ;)
Reklama googla na górze (nie ma jej na stronie głównej, ale na podstronach owszem) jest zbędna
W treści artykuły ejst za duża jednostka, lepiej wstawić mniejszą
Tą z dołu też wywalić lepiej a między biuletyn a menu wstawić mały kwadrat

Księgarnia Fantasy
Pomysł niezły, ale skupił bym sie już konkretnie na fantastyce i wywalił resztę książek.
Pozatym zainwestował bym w naukę HTML/CSS bądx kupił bardzo tani szablon na d4u.pl
Któryś z tych by pasował 1 2

Pozdrawiam, Mateusz Kardaś
Marketing Partyzancki w Internecie
Awatar użytkownika
Mateusz Kardaś

Jeśli chcesz sam robić stronki to poznaj dobrze HTML (i jego odmiany) i CSS, w sieci są dwa bardzo obszerne kursy na ten temat ale to zajmie Ci troszkę czasu, ja uczyłem się HTML-a może z tydzień jak nie mniej, ale CSS szlifuje cały czas do tej pory od kilku lat

jeśli nie masz czasu załatw sobie fajny szablon lub webmastera który Ci to poprawi, bo jak kolega Mateusz Kardaś zauważył ze wygląd nie jest zbyt ciekawy

co do treści nie wypowiadam się, bo nie czytałem

myślę ze jeśli się postarasz na pewno dasz rade to poprawić i będzie dużo lepiej, przede wszystkim nie poddawaj się, wiem że to czasu dużo zajmuje ale na efekty trzeba pracować

Umiejętności: zdolny i chętny, z doświadczeniem w łączeniu wody z ogniem i wykonywaniu niewykonalnego.

Obecnie pracuje na: UBUNTU 10.04 Lucid Lynx

Kontakt:
GG: 4816374
Awatar użytkownika
ugregusa

Miejscowość: Jelenia Góra

Moja opinia

Postprzez Paweł Landzberg 10 Lut 2010, o 12:11

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Zgadzam się z przedmówcami. Musiałbyś przerobić całe strony. Najlepiej od nowa. Bo według mnie ta się nie nadaje do niczego: chaos, nieład i brzydka estetyka. Sorry za mocne słowa, ale takie są moje odczucia. Jeśli sam tworzysz stronki, to ucz się i jeszcze raz ucz. Dużo czasu spędzaj przy CSS - można dzięki niemu bardzo wiele fajnych efektów zrobić i sprawić, że stronka będzie miła dla oka. Jeszcze słówko na temat adresu. Nie wiem czemu, ale w każdym adresie dodawane jest na końcu "#0". Tego należałoby się pozbyć.

Aaa i jeszcze nie wiadomo do czego jest w prawym górnym rogu krzyżyk.

Na razie tylko tyle, bo naprawdę musisz popracować nad layoutem stron. Pooglądaj może strony konkurencji, pooglądaj różne szablony i do dzieła. Możesz też kupić szablony, lub gdzieniegdzie ściągnąć za darmo.

Awatar użytkownika
Paweł Landzberg

Miejscowość: Brzeźno Wielkie

Z tymi tanimi lub darmowymi szablonami trzeba uważać, na pewno nie nadają się na sklep. Dlaczego?
Wyobraź sobie że masz bardzo ładny sklep, wyrobiłeś sobie markę, ludzie chętnie u ciebie kupują. A ktoś inny kupuje taki sam szablon i stawia sobie podobny sklep na podobnej domenie. Rezultat może być taki że w sposób legalny Twoim kosztem pozbawi Cię klientów.
Jeśli myślisz o czymś komercyjnym to zapomnij o kupowaniu lub korzystaniu z szablonów do których każdy ma dostęp. Taka moja rada.

Tworzę serwisy internetowe i systemy CMS: tworzenie stron internetowych
Mój sklepik: Torebki damskie
Awatar użytkownika
Daniel 'siewca' Nakoneczka

Danielu masz rację jeśli mówimy o faktycznie NASZYM sklepie. Jednak tutaj mamy tak naprawdę stronę partnerską sklepu mentis.pl ;)

Pozdrawiam, Mateusz Kardaś
Marketing Partyzancki w Internecie
Awatar użytkownika
Mateusz Kardaś

Nowe wersje

Postprzez PawelS 24 Cze 2010, o 16:33

• Poinformuj znajomych na Facebook-u o tym wątku
  • Poinformuj innych ludzi na Wykopie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Twitter-ze o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Blip-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na Buzz-ie o tym wątku
  • Poinformuj znajomych na GG o tym wątku

Nowe wersje stron - lepsza grafika, więcej treści.
Język Francuski Online - jak sama nazwa mówi strona o języku francuskim, gramatyka francuska itp.
Ymir - księgarnia internetowa- założenie, głównie księgarnia fantasy
Język Hiszpański Online - strona o języku hiszpańskim, nauce hiszpańskiego.

PawelS

Z ciekawości zajrzałam na stronę księgarni fantasy i mało z krzesła nie spadłam jak mnie zaatakowała reklama portalu do celu. Ma być księgarnia fantasy a wyskakują tablice z nazwami miast - po co Ci te reklamy na stronie ze sklepem?

Masz problem?
Dowiedz się jak ruszyć z miejsca i znaleźć wyjście
Awatar użytkownika
Elżbieta Kalinowska

Miejscowość: Warszawa

Wróć do Pochwal się!